Een verrassend modern familiehuis

Stoa. Stoa.
villa afp, A.FUKE-PRIGENT ARCHITECTE A.FUKE-PRIGENT ARCHITECTE Moderne huizen
Loading admin actions …

We nemen je mee naar een project van Andras Fuke-Prigent, een deskundig architect met een innovatieve blik. Deze woning troffen we aan in Elzas, grenzend aan Duitsland. Het is een prachtige woning geworden die voor veel inspiratie zorgt. Zowel de vorm als de inrichting zijn volkomen gericht op de hedendaagse woonwensen van de bewoners. Deze zochten al geruime tijd een nieuwe woning, omdat hun oude huis niet meer voldeed aan de behoeften van het jonge gezin. In deze woning vonden ze hun droomhuis. We gaan je in dit artikel op een reis door deze nieuwe woning meenemen. Natuurlijk staat het je vrij om de mooiste ideeën eruit te pikken om ze te gebruiken in je eigen woonconcept. Be inspired!

Modern

De moderne villa wordt gekenmerkt door een mooie kubusvorm. Deze vorm is al zeer lang erg populair, dit vanwege de efficiënte wijze waarop deze in te delen is. Gewoon erg praktisch! Maar los daarvan is het ook een erg esthetische vorm die bovendien supersterk is. De grote raampartijen zorgen voor een sterke lichtval binnen, waardoor de connectie tussen binnen en buiten een feit is. Deze gevel laat een strakke ontwerptrant zien waarbinnen hard beton een harmonieuze relatie aangaat met warm hout. Echt een vriendelijke uitstraling die je als het ware uitnodigt om binnen eens een kijkje nemen.

Achterzijde

De woning ligt sfeervol in het landschap, dit vanwege de heldere looks en de natuurlijke materialen. We zien hier de woning van de achterzijde. Hier treffen we ook een achteringang. Fijn om te weten dat er een extra uitgang is, in het geval van calamiteiten, dit laat zien dat tijdens de bouw van de woning de veiligheid op nummer één stond. Dit is nu echt wat je noemt een veilige thuishaven, omringt door een sfeervolle natuur. Samen met een expert ontwerp je je eigen droomhuis.

Close-up

Als we inzoomen op de gevel zien we direct de grote ramen. Deze omvatten een groot deel van het oppervlakte van de gevel. ´Hoe meer glas hoe beter´, lijkt hier het device te zijn. Dit raam bestaat uit driedubbel glas, waardoor de woning zeer duurzaam is. Zo vang je veel zonnewarmte en gaat er geen warmte verloren. De eigentijdse uitstraling (lekker strak, veel wit, glas en warm hout) past precies bij de traditionele architectonische stijl van de omgeving. Meer mooie ideeën voor je woning kun je hier vinden.

Luxe

Dat de woning erg luxe van opzet is kunnen we na deze foto niet meer ontkennen. We zien hier de woning van de achterzijde. Het dakterras is de ideale plek om te genieten. Het seizoen is er op dit moment niet echt na, in de winter ga je juist lekker de bossen in om te genieten van de sneeuw. Deze villa heeft grandioze dimensies waarin we kunnen van het eigentijdse wooncomfort. Dit laatste is aan de bewoners wel toevertrouwd. Dit moderne familiehuis heeft zelfs een overdekte garage, geen overbodige luxe in een klimaat als dit. Je bolide dient natuurlijk veilig en beschermd te staan. De open look van deze garage past precies bij het algemene wooncomfort van de villa, deze is minimalistisch en transparant.

Expressieve kunst

Met behulp van een groot schilderij met warme kleuren wordt er een vleugje kleur aan het interieur toegevoegd. En wat te denken van de planten daaronder: gewoon prachtig! De basis voor het interieur is het ingetogen kleurenpalet: grijs, wit en metallic. Plof lekker neer op de sofa en genieten van de schitterende woonambiance in dit open interieur. De vide zorgt voor een heerlijke ruimtelijkheid en transparantie. De immense raampartijen zorgen voor een vloedgolf aan daglicht waardoor de sfeer in het interieur bijzonder aangenaam is. Licht is een enorm belangrijk aspect binnen de inrichting van je interieur. 

Dit woonhuis heeft een landelijke sfeer die je direct inpakt!

Wat vind je van deze woning? Laat een reactie achter bij de comments!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine