Droomhuis onder de Zuidelijke zon | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Droomhuis onder de Zuidelijke zon

Stoa. Stoa.
Huizen van FLAP STUDIO
Loading admin actions …

Als we op de buitenkant afgaan oogt deze woning volkomen normaal en geheel in tune met de omgeving. Dat is al erg mooi, we kunnen het haast niet geloven wat we binnen zullen aantreffen. Het interieur is een spannende verzameling waar de bewoners erg trots op zijn. Deze woning is enkele jaren door een aantal immigranten gebouw, ze hebben er hun woonstee van gemaakt, precies de plek waar ze altijd al wilden wonen. Nu was de woning na enkele decennia wel toe aan een update, van bijzonder grote proporties. Zo werd de woning weer bewoonbaar volgens de hedendaagse wooncriteria. Hoe dat in elkaar zit zie je hier onder. Na 42 jaar werken zijn de bewoners toe aan rust en ontspanning, de geslaagde renovatie van hun woning is daarvoor het startsein. Dit huis is volkomen gericht op het ontvangen van familie, dat wil zeggen: de bewoners willen maar wat graag de nodige familiebijeenkomsten organiseren, er is immers ruimte genoeg! In dit artikel gaan we je een rondleiding door de woning geven. Wandel je met ons mee?

Gevel

Het huis presenteert zich als authentiek en landelijk. We zien een thuisbasis met een aantrekkelijke, mediteraanse look. De terracotta gekleurde muren staan erg fraai bij de lijst van natuursteen aan de basis van de woning. Het dak, de schoorsteen en de karakteristieke luifels dragen allemaal bij aan de Spaanse sfeer waar we zo van houden. Je kunt je echt geen voorstelling maken van het interieur, en dat maakt dit project ook zo verrassend. Kijk snel met ons mee als je de spanning niet meer houdt!

Strak

We nemen je echt niet in de maling! Dit is echt dezelfde woning als die we zojuist van de buitenkant zagen. Deze ruimte is vloeiend, modern, strak en heeft een minimalistische indeling. We bevinden ons hier in de grote woonkamer waarin meerdere functies worden gecombineerd. Links zien we de eettafel, rechts een prachtige zwevende open haard. Kan het moderner? Je wilt hier toch met de familie rond het vuur zitten! Let ook op de transparantie in de kamer, je raakt compleet betoverd door de heldere tinten hier. Wat een sfeer!

Ander zijde

De positie van de ramen is niet gewijzigd, maar deze zijn wel door moderne vervangen. Nu stroomt er veel meer daglicht de woning binnen, waardoor deze ook direct een stuk groter lijkt. Het interieur komt nu meer tot leven. De woning krijgt een groot deel van het nodige daglicht van de patio, die natuurlijk een absolute sfeermaker is. We kijken op deze afbeelding eigenlijk tegen het polycarbonaat schuifdak aan (stalen pilaar markeert het einde van de patio) we staan dus in de patio. Het schuifdak kan opzij waardoor een zee aan daglicht je interieur binnenstromen kan. Let ook op de sfeerverlichting in de ruimte. Zo creëer je op alle  momenten van de dag een ideale ambiance. Met een gedreven expert creëer je snel een excellent interieur.

Buitenruimte

We bevinden ons hier op de grens van de woonkamer en de buitenruimte. Hier zien we de helderheid en de transparantie goed die woning kenmerken. Let vooral op de prachtige blauwe grindvloer, deze lijkt uit een sprookje of sciencefictionverhaal gesprongen. Ook de gevel van de woning gooit hoge ogen in deze buitenruimte. Het gehele design van deze woning geeft ons een blik in de toekomst van de binnenhuisarchitectuur. Wat een innovatief ontwerp! Deze buitenruimte is de ideale plek om een luchtje te scheppen of te genieten van een schitterende lentedag. Het is aan jou!

Keuken

Geheel in stijl met het algemene woonconcept van deze woning in Spanje (en laten we het niet vergeten, met een zeer mediterraanse exterieur) treffen we deze moderne keuken met een heldere look. Het geel en het blauw spelen hier een belangrijke rol, maar de hoofdrollen zijn weggelegd voor het wit en het blanke hout. De smaakvolle combinatie van deze tinten en kleuren maak dat de ruimte qua kleurenpalet gevarieerd oogt. Een andere opvallendheid is het grote werkblad waar je als kok goed op uit de voeten kunt. Je kijkt er bijna langs heen, maar de afzuigkap zit in het plafond verwerkt. Waardoor de strakke look behouden blijft. En wat dacht je van de immense raampartij, een heldere ambiance om in te genieten!

Gang

Deze gang leidt ons naar de slaapkamer en badkamer. We kunnen wel stellen dat dit overgangsgebied tussen de kamers tevens een brug vormt tussen verschillende stijlen. Dit laatste zal straks duidelijker worden. Wat we nu al kunnen zien dat het hout in deze ruimte dominant is. Een grote spiegel rechts laat de ruimte groter lijken dan hij in werkelijkheid is. Daarbij reflecteert hij het daglicht de gang in, daardoor is de lichtsfeer hier zo prettig. Laten we de kamers gaan bekijken.

Slaapkamer

Het blijkt een huis vol verrassingen te zijn. Van de strakke minimalistische toon vallen we deze eenvoudige, ietwat Scandinavische slaapkamer binnen. Deze is zeer ruim en herbergt zo de nodige bewegingsvrijheid. Hoe dol de bewoners ook zijn op de strakke stijl, voor hun slaapkamer wilden ze een gezellige look. Het verschil is verbazingwekkend. Het behang laat een expressief stippen patroon zien, terwijl de rest van de kamer basic overkomt. Zo is er rust, maar ook een beetje variatie te vinden in deze slaapkamer. De mooiste ideeën voor de slaapkamer kun je hier vinden!

Badkamer

Kalm blauw en fel oranje, een groter contrast was bijna niet mogelijk. En wat een verschil weer met de kamer die we zojuist bezochten. Deze badkamer sluit qua strakke stijl weer nauw aan bij de rest van de woning, maar heeft toch een geheel eigen karakter. Als bewoner kun je in deze badkamer echt alles vinden wat je hartje begeert. Het is zekere gelukt om het Spaanse temperament in het interieur uit te werken. Met name dat oranje is vurige en opzwepend. In deze badkamer krijg je elke dag een revitaliserende boost. Geniet van het heilzame water en de prikkelende kleuren! 

Dit was de rondleiding door de woning. We hopen dat je geïnspireerd bent geraakt. Blijf ons volgen, voor meer mooie ideeën! 

Zelf een hippe lamp maken doe je zo!

Wat vind je van deze woning? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!