Bijzondere artistieke oplossingen in een oud pakhuis | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Bijzondere artistieke oplossingen in een oud pakhuis

Johan van Dijk Johan van Dijk
Minimalistische studeerkamer van URBAstudios Minimalistisch
Loading admin actions …

Een oud pakhuis kan als opslagruimte soms geen diensten meer bewijzen. Zeker in steden kan dit vaak het geval zijn. Maar waarom kan zo’n oud pakhuis geen tweede leven als woonhuis of werkruimte krijgen? Een combinatie van die laatste twee functies heeft het gebouw in dit project gekregen. Kijk mee hoe de architecten van URBASTUDIOS een oud pakhuis in de Portugese stad Porto omgetoverd hebben tot een woonhuis met atelier.

Artistieke invalshoek

We beginnen op de begane grond van dit pand. Er is hier een atelier ingericht en voor de toegang naar de bovengelegen etages is een hele artistieke oplossing bedacht die ook heel praktisch is. Met spaanplaten en een stalen constructie is een bijzonder concept gerealiseerd.

Multifunctioneel gebruik

Voor de ontsluiting van de bovenste verdiepingen is er hier voor gekozen om een trap aan te brengen die niet in één keer doorloopt naar boven, maar voor twee trappen met een tussengelegen entresol. Dit heeft twee zeer praktische uitwerkingen. Er is onder de entresol een mooie bergruimte ontstaan. Ideaal voor een beeldende kunstenaar! De spaanplaten ‘opslagtoren’ die helemaal tot aan het plafond gebouwd is kan ook als opslagruimte gebruikt worden. Maar ook voor expositiedoeleinden is dit object zeer geschikt. Het handige is dat de kunstenaar geen ladder nodig heeft om spullen in de grote kast te plaatsen. De trappen die naar boven leiden kunnen daarvoor gebruikt worden!

Mooi doorkijkje

Je krijgt bijna zelf zin om deze leuke kast van spaanplaat in te gaan richten! Maar er is nog meer moois te zien in dit gebouw. Tijd om in gedachten de bijzondere trappen te beklimmen.

Nog meer spaanplaat

Het bijzondere gebruik van spaanplaat is niet beperkt gebleven tot de atelierruimte. Ook op deze verdieping is een soortgelijke kast gecreëerd. Daarnaast biedt de constructie plaats aan de keuken. De ruimtes in deze woning ademen nog steeds de sfeer van een pakhuis uit. Een betonnen vloer en weinig gebruikmaken van opvallende kleuren zijn daar duidelijke voorbeelden van. Maar dat past ook heel goed bij deze ruimte en geeft een hele industriële en rustige uitstraling aan het huis.

Moderne keuken

We kijken nu van de andere kant recht in de keuken. De keuken zorgt ervoor dat dit huis qua stijl ook een eclectisch gehalte heeft. De keuken valt namelijk zeker als een moderne keuken te bestempelen. De keuken biedt trouwens een mooie riante werkplek! Met maar liefst twee verschillende aanrechten kunnen thuiskoks zich helemaal uitleven.

Gecombineerde leefruimte

Omdat er hier sprake is van een open keuken kom je vanuit de keuken direct in de woonkamer. Vooral de grote hoeveelheid licht in de ruimte valt op. Wat een heerlijkheid om hier lekker te kunnen ontspannen na een harde werkdag in het atelier. Het extra aanrechtblad kan ook als bar gebruikt worden. Gezellig als je aan het koken bent of om te gebruiken als hier mensen op bezoek komen.

Ontspannen in de slaapkamer

De slaapkamer is ook een ruimte waar de bewoners zich optimaal kunnen ontspannen. Net zoals in de rest van het huis is hier ook de betonnen vloer aanwezig. Een eenvoudig tapijt maakt de ruimte wat warmer, zeker als je hier ’s ochtends je bed uitstapt!

Stijlvolle badkamer

De badkamer is in al z’n eenvoud een stijlvolle en aantrekkelijke ruimte geworden. Het design valt hier iets meer op dan in de rest van het huis, maar sluit qua stijl verder heel goed aan.

De deuren open

Zet de deuren maar open! De stoelen wachten op de kunstenaars om plaats te nemen en het licht stroomt letterlijk naar binnen. Een perfecte plek voor de ideale combinatie van wonen en werken! 

Voor iedereen die is op zoek is naar een werkplek aan huis is ook dit project de moeite waard om te gaan bekijken.

Wat vind jij van dit project? Laat het ons weten in een reactie hieronder! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!