Je afvalcontainer uit het zicht: 10 geniale ideeën | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Je afvalcontainer uit het zicht: 10 geniale ideeën

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
Wargrave Contemporary English Garden Moderne tuinen van Rosemary Coldstream Garden Design Limited Modern
Loading admin actions …

Wie kijkt er graag uit op de vuilcontainer vanuit de woonkamer of keuken? Nee, wij ook niet. Toch zien we maar al te vaak de (meestal vuile) containers midden in het zicht in de voortuin staan. Omdat er geen goede oplossingen zijn? Nee hoor, er zijn talrijke zeer goede en fraaie oplossingen. Maar misschien had je deze nog niet ontdekt. Daarom tonen we je vandaag een overzicht met alle slimme en fraaie oplossingen om je vuilcontainer uit het zicht te plaatsen.

1. Uit het zicht achter een houten schutting

Modern English Garden - cedar window screen Moderne tuinen van Rosemary Coldstream Garden Design Limited Modern
Rosemary Coldstream Garden Design Limited

Modern English Garden – cedar window screen

Rosemary Coldstream Garden Design Limited

Een zeer stijlvolle en praktische oplossing is een houten wand of schutting waardoor je de vuilcontainer niet meer ziet. Bovendien voegt het een fraai rustiek element toe aan je tuin. Bekijk of je de houten wand op zo'n manier kunt plaatsen dat deze tevens een functie vervult in de structuur van je tuin. Zeer fraai ook zo'n opening in de wand waardoor je de rest van je tuin blijft zien.

2. Achter hekken of hoge planten

Vergroten woonhuis door aanbouw aan de zij- en achtergevel Moderne huizen van Studio Inside Out Modern Hout Hout
Studio Inside Out

Vergroten woonhuis door aanbouw aan de zij- en achtergevel

Studio Inside Out

Voor iedereen die zijn vuilcontainer graag op natuurlijke wijze wil verstoppen: heggen, struiken en andere hoge planten zijn daar zeer geschikt voor en kies dan ook een groenblijvende plant! Of denk eens aan de kant en klare open ijzeren frames waar Hedera tegenaan groeit. Kies voor groen!

3. Schuur met groendak

modern  door TreeSaurus, Modern Massief hout Bont
TreeSaurus

Bicycle and Bin store

TreeSaurus

Ook een mooi groen idee: een kleine kast met groendak erbovenop. Door de groene kleur en de groene beplanting bovenop het dak valt deze mooi weg in de rest van je groene tuin. Op internet vind je bouwtekeningen van containerschuurtjes mocht je hem zelf willen bouwen.

4. Gecombineerd met tuinhuis, pergola of tuinhuis

Gazebo with intergrated garden store Klassieke tuinen van Garden Affairs Ltd Klassiek Hout Hout
Garden Affairs Ltd

Gazebo with intergrated garden store

Garden Affairs Ltd

Heb je een pergola, een tuinhuisje of paviljoen in de tuin? Wist je dat je dit perfect kunt combineren met een fraaie en effectieve opbergplek voor je vuilcontainer? In een kast aan de zijkant bouw je hem snel en praktisch in. Het voordeel van een kast: de deuren gaan dicht en de nare geurtjes verdwijnen!

5. Tuinkast

Of je hem nu als fietsenhok of voor je tuingereedschap gebruikt – ook hier kun je je vuilcontainers uitstekend in onderbrengen wanneer er voldoende ruimte is. En reinig je container ook eens met de hoge druk spuit!

6. Onder de trap

Heb je ergens een trap in je tuin? Dan kun je de ruimte onder de trap zeer goed gebruiken als opbergplek voor je vuilcontainer. Mooi uit het zicht en dichtbij de straat wanneer het vuil wordt opgehaald. 

7. Achter een muur

Een zeer goed en geraffineerd idee is wanneer je de stijl van je containeropbergplaats kunt integreren in de architectuur van je woning zodat een fraai totaalbeeld ontstaat en niemand ziet dat je een plek voor je vuilcontainer hebt ingericht.

8. Ingeperkt

Front Garden Design Woking, Surrey Moderne tuinen van homify Modern
homify

Front Garden Design Woking, Surrey

homify

Een elegante oplossing is om een klein perk aan te leggen voor je vuilcontainer. Een fraai rond hek waar een heg van struiken tegenaan groeit is een ideale plek voor je vuilcontainers en misschien ook voor je fietsen in combinatie met een kleine overkapping. 

9. Carport

Onder de carport is niet alleen plaats voor de auto fietsen en andere nuttige dingen maar ook voor je vuilcontainers die noch in het zicht noch in de weg moeten staan. Wil je graag nog meer manieren zien om je vuilcontainer te verstoppen? Lees dan ook even: laat je huis stralen, verstop je vuilcontainer.

10. Containerkast

Commercial storage unit Moderne garage van Modular105.co.uk Modern
Modular105.co.uk

Commercial storage unit

Modular105.co.uk

En we eindigen ons artikel met een speciaal voor de vuilcontainers ontwikkelde kast die onopvallend tegen de muur van deze woning werd geplaatst en de volle containers volledig uit het zicht laat verdwijnen.

Zeer goede tips en een heerlijk vrij uitzicht op de groene tuin!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!