Authentieke roots, moderne twist: een ware prachtwoning | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Authentieke roots, moderne twist: een ware prachtwoning

Stoa. Stoa.
Minimalistische keukens van homify Minimalistisch
Loading admin actions …

Vandaag nemen we je mee naar een transformatie van een authentieke woning die een moderne look kreeg. Ondanks de nieuwe stijl is men trouw gebleven aan de roots van de woning. Het betrof in feite een herstructurering waarbij een ruwe diamant, de oude woning, een volledige update kreeg waarbij het juweeltje van de moderne woning tot stand werd gebracht. Deze renovatie koste enige tijd, waardoor de bewoners in spanning zaten, in een noodwoning, maar gelukkig zijn de resultaten mooier dan ze zich voor hadden kunnen stellen, waardoor dit alles het meer dan waard was. De woning voldoet nu aan de eisen zoals die gesteld worden in de 21ste-eeuw, comfort en een modern woonconcept zijn nu de centrale aspecten van de woning. Ten gevolg van deze renovatie laat de woning een mix zien van een levendige, authentieke traditie en een sprankelende moderniteit die geheel eigentijds aandoet. Echt een appartement om trots op te zijn! Zin om de nodige inspiratie op te doen? Wandel met ons mee door de woning!

Woonkamer

Minimalistische woonkamers van homify Minimalistisch

We beginnen onze reis in de woonkamer, de omgeving waarin duidelijk de perfecte balans tussen het heden en verleden gevonden is. We zien de authentieke elementen op de wand en het plafond. We krijgen door dit laatste welhaast het gevoel in een middeleeuwse woning te verblijven, maar dan wel een uiterst lichte variant daarvan. De andere gemetselde muur (rechts) kreeg een witte pleisterlaag, deze matcht prachtig met de ramen, de tafel en het moderne meubilair. Echt een kamer die typisch is voor de streek waarin de woning staat.

Andere zijde

Minimalistische eetkamers van homify Minimalistisch

We laten je ook nog even de ruimte van de andere kant zien. Het valt direct op dat de ruimte zeer open is en transparant aanvoelt. De witte, minimalistische elementen dragen bij aan deze bijzondere ambiance. Wat een sfeer! Deze woonkamer sluit nauw aan op de keuken, waardoor de woning extra ruimtelijk aandoet. Je hebt echt het gevoel te beschikken over veel bewegingsvrijheid. Dat is ook zo, terwijl het aantal vierkante meters woonoppervlak bescheiden is. Het monochrome wit heeft veel invloed op deze kostelijke illusie. Met behulp van een inspirerende expert realiseer je al snel een prachtig interieur.

Eigentijdse keuken

Minimalistische keukens van homify Minimalistisch

We treffen hier de keuken die zo mooi aansluit bij de woonkamer. Deze lag net nog in de diepte van het interieur verscholen, maar nu zetten we deze culinaire ruimte in de spotlight. Het is een eigentijdse keuken met alle comfort die daarbij hoort. Zo hebben de bewoners alles voor handen om te kunnen genieten van de activiteit van het koken en de resultaten daarvan. Dit unieke design overtuigt ons direct, vooral de sfeervolle spotjes, de ruimte werkruimte en de strakke keukenapparatuur gooien hoge ogen in dit vertrek. Ook hier weer zien we het gebruik van het heldere wit. Zo ontstaat er een mooie eenheid in de woning.

Handig en sfeervol

Minimalistische slaapkamers van homify Minimalistisch

We mogen genieten van onze woning, daarom mogen we deze ook op een supermooie manier inrichten. Het is onze veilige haven, waar we de mooiste momenten beleven. In deze slaapkamer pak je op elk moment dat dit kan de nodige rust. Het is niet alleen een slaapkamer, maar ook een relaxkamer. Dat laatste komt door de prachtige sfeer die hier in de ruimte aanwezig is. De sfeerverlichting heeft hierin een groot aandeel, maar we moeten de authentieke wand niet vergeten. Net als het wit (zojuist al opgemerkt) heeft deze wand een unificerende werking in de woning, deze creëert dus eenheid, maar ook een mooie variatie (contrast) ten opzichte van het wit. En wat dacht je van de handige kast, deze geeft je de opbergfaciliteiten om je kamer strak en netjes te houden.

Badkamer

Minimalistische badkamers van homify Minimalistisch

We lopen de badkamer in (we zagen hem net al vanuit de slaapkamer) en genieten direct met volle teugen. Het design van deze ruimte is geheel in tune met de trends van deze tijd: minimalistische, helder, functioneel, maar met een geheel eigen welhaast poëtische ambiance. Deze badkamer is zeer beïnvloed door de Japanse minimalistische stijl, maar de warme houtvloer steekt daar weer een beetje bij af. Zie jij jezelf hier al volkomen ontspannen?

Douche

Minimalistische badkamers van homify Minimalistisch

In de badkamer kun je natuurlijk terecht voor een frisse douche. Er is gekozen voor een handige douchecabine die de badkamer droog houdt waar dat nodig is. Een eenvoudig ontworpen toilet past precies tussen de cabine en de wand. Zo is alle beschikbare ruimte op een efficiënte wijze gebruikt, terwijl het resultaat toch niet opgepropt oogt. Je hebt hier alle bewegingsruimte die je nodig hebt om lekker gebruik te maken van deze badkamer. Lekker ontspannen heeft hier alle prioriteit! Meer mooie ideeën voor de badkamer en douche kun je hier vinden!

Logeerkamer

Minimalistische slaapkamers van homify Minimalistisch

Ondanks het beperkte aantal vierkante meters woonoppervlakte is het toch mogelijk geweest om een heuse logeerkamer in te richten. Wel zo handige als er vrienden over de vloer komen. De ruimte is niet wat je noemt riant, maar groot genoeg voor twee personen, hoewel een luchtbed erbij ruimte maakt voor meerdere mensen. Natuurlijk heeft ook hier het dominante wit het voor het zeggen, waardoor de ruimte groter lijkt dan deze is. Achter het rolgordijn, dat de privacy garandeert, hebben de logees een mooi uitzicht op de binnenplaats. Wie wil hier nu niet logeren. We zijn aan het einde gekomen van de tour door de moderne woning met de authentieke roots. Laat je vooral inspireren door de moderne ideeën! 

Hier vind je de top 5 woonideeën van deze week.

Wat vind je van deze woning? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!