De containerwoning: supercool! | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3688:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

De containerwoning: supercool!

Stoa. Stoa.
Loading admin actions …

Waar denk je aan als je de term 'containerwoning' hoort vallen? Aan een armoedig bestaan zonder geld? Lijkt dit in dezelfde categorie te vallen als de kartonnen doos? Het verschijnsel is nog niet zo heel erg bekend, maar de containerwoning is toch langzamerhand een factor van belang aan het worden. In veel steden heeft de woning bijzonder veel voordelen voor de bewoners van de stad. Verschillende experimenten zijn er over de hele wereld gehouden met deze stijl van wonen en de resultaten zijn positief te noemen. Een groot voordeel van de containerwoning is de snelheid waarmee deze te realiseren is. Je hebt al snel een klein dorp bij elkaar als je een aantal van deze prefab woningen neerzet. Vooral in de grote steden, waar de woonruimte schaars is, bieden deze voormalige zeecontainers nieuwe mogelijkheden. De stijl waarin deze woningen voorkomen verandert voortdurend en wordt ook steeds luxer van opzet. Zin in een nieuwe creatieve input? Kijk dan met ons mee naar deze containerwoning: deze is echt supercool!

Wow-factor

Moderne huizen van homify Modern

Deze woning heeft op z'n minst de wow-factor. Het is een eengezinswoning met twee verdiepingen. Het geeft een goed beeld van wat er mogelijk is met deze bouwstijl. De vorm van de container (rechthoek) is zeer efficiënt als het gaat om de mogelijkheden om deze in te richten. Geen wonder dat dit type woning zo geliefd is. De bewoners hebben alles voorhanden: een terras boven, maar ook beneden. Twee woonvolumes met een prachtig exterieur, want ook qua esthetiek zit het wel snor met de containerwoning. Helemaal industrial!

Andere hoek

Moderne huizen van homify Modern

Bij een containerwoning denken we toch al snel aan een robuuste en strenge vorm met een keiharde industriële look. Deze foto bewijst dat het ook anders kan. De looks van deze woning zijn natuurlijk wel robuust, maar de gevel heeft door zijn kleur toch een ontspannen look. Ook het dakterras, dat zeer open en transparant overkomt, draagt bij aan deze sfeer. Vanaf het terras heb je en schitterend panoramisch uitzicht op de omgeving. Waardoor gebouw en landschap nader tot elkaar komen.

Veranda

Moderne eetkamers van homify Modern

Geloof het of niet, maar deze containerwoning heeft zelfs een veranda. Hier kun je heerlijk genieten. De lichtval is hier prima en de kleuren van de wand, vooral dat limoengroen, maakt dat de sfeer hier supergoed is. Het valt op dat de inrichting vrij beperkt is, bij het minimalistische af, maar juist daardoor wordt de boeiende visualiteit geschapen waar de woning in uitblinkt. Het zijn de looks van de toekomst, want dergelijke woningen zullen we meer en meer gaan zien. Let ook op het boeiende opstapjes, de houten vloer heeft die typische industriële twist waar we niet op uitgekeken raken.

Highlights

Moderne huizen van homify Modern

We genieten van de omgeving en de frisse looks van de containerwoning. Vooral in de Aziatische landen is dit type woning erg intrek. Juist vanwege de voordelige aspecten als lage kosten en een snelle productietijd. En zeg nou zelf, als je deze foto's ziet, ben je dan niet direct verkocht. Let eens op het fantastische uitzicht en de sfeervolle afwerking van de buitenruimte (gevel, ramen en hekwerk) dit zijn toch niet de elementen die je je in eerste instantie bij een containerwoning voorstelt. Een verrassing die ons enthousiast maakt en tevens inspireert! Met de juiste expert overleg je de mogelijkheden die de containerwoning biedt!

De keuken

Moderne keukens van homify Modern

We zijn sprakeloos als we het interieur binnenstappen. Is dit dezelfde woning als die we zojuist van de buitenkant zagen. De keuken oogt volslagen normaal, maar met een prachtige indeling. Je gelooft je ogen niet. Hier zien we onszelf wel de culinaire hoogstandjes bereiden. En wat te denken van de prachtige verlichting, deze zorgt voor de juiste lichtsfeer die dit interieur de juiste ambiance geeft. De keuken heeft een compacte indeling, maar oogt door de efficiëntie waarmee dit gebeurd is zeer ruimtelijk. Is er een beter pleidooi voor een containerwoning mogelijk?

De hal

Moderne gangen, hallen & trappenhuizen van homify Modern

Deze wandeling wordt steeds verbazingwekkender. Net zagen we al de supermooie keuken, nu lopen we de trap in de hal op die ons doet geloven dat we in een superstrak betonnen huis rondlopen. Het zwart-wit design geeft een moderne twist aan de ruimte en vormt een harmonieuze eenheid. We zijn opslag verliefd. Boven aan de trap hangt een kleurrijk kunstwerk, dat past natuurlijk precies bij de sobere sfeer van de hal. Let ook op de strategisch geplaatste verlichting. Echt een huiselijke bedoening zo! Met de juiste ideeën creëer je al snel een prachtige binnenruimte!

Werkkamer of zolder

Moderne woonkamers van homify Modern

Deze kamer is geheel gericht op de omgeving. Je hebt vanuit hier een prachtig uitzicht en toegang tot het terras. Daarbij kun je deze kamer, alleen al vanwege de goede lichtval, inrichten als werkkamer. Ook schrijvers en kunstenaars kunnen hier goed terecht, want in deze lichtsfeer kom je tot je beste werk. De mooiste momenten beleef je samen op het dakterras. Nodig familie en vrienden uit en beleef de goede dingen des levens. O, was je het al even vergeten, we zijn nog steeds in de containerwoning! Wat een prachtig woonconcept, dat tevens zeer praktisch en innovatief is. Een hedendaagse topper waar we helemaal weg van zijn! 

Deze prefab woning is een parel verscholen in het bos. Klik hier voor een bijzondere wandeling door dit prachthuis!

Wat vind je van deze containerwoning? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!