De spectaculaire transformatie van een familiekeuken | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

De spectaculaire transformatie van een familiekeuken

Stoa. Stoa.
Industriële keukens van Vicente Galve Studio Industrieel
Loading admin actions …

In dit Ideabook laten we je een ongelooflijke transformatie van een keuken zien, deze is uitgevoerd door Bervic Interiorismo, een expert op dit gebied. De oude keuken was nogal inefficiënt ingedeeld en zeer ongezellig. Tijdens de renovatie is er gekozen voor een esthetische look, zodat er een plek ontstond waarin je heerlijk momenten samen kunt beleven. Een sociale hotspot in het huis! Via de kiekjes hieronder nemen we je mee naar de schitterende resultaten die voor veel inspiratie en leuke ideeën kunnen zorgen. Kijk daarom snel met ons mee, pik de beste ideeën eruit en verwerk ze in je eigen keukenontwerp! Be creative!

Oud en ongezellig

Hier zie je een foto van de keuken voordat de restyling begonnen was. De zichtbare elementen, voornamelijk de deuren en het werkblad, functioneerden, maar waren niet erg prettig voor het oog. Terwijl het oog toch echt wat wil! De overheersende kleuren, wit en beige, passen niet zo mooi bij de granieten vloer. Deze tegels zijn sleets en ronduit lelijk. Het was een saaie ruimte zonder diepte. Echt een koude plek die oud en ongezellig oogt. We nemen je nu mee naar de nieuwe stijl!

Warm

De koude materialen eruit de warme erin. Precies zoals het hoort in een familiekeuken! Het hout vervangt nu de harde en vooral ijskoude materialen. Natuurlijk is de keuken niet alleen esthetisch veel beter, ook qua keukenapparatuur is er een sprong in de tijd gemaakt. Niet alles in de keuken is warm, want er moet natuurlijk een mooi contrast aangebracht worden. De koelte vinden we in de industriële afzuigkap, echt een moderne topper die mateloos populair is. Ook de kraan heeft die strakke look waar we zo van houden. Nu is deze keuken met recht een familiekeuken te noemen, de sociale hotspot van de woning waar de familie elkaar dagelijks ontmoet!

Oude staat

Op de foto zien we nogmaals de keuken in de oude staat. Ditmaal pakken we de andere muur, deze is betegeld met sfeerloze tegels die stammen uit het jaar nul. Het ontbreekt de bewoners hier aan alles: sfeer, design en orde. Wat een chaotische indeling zien we hier! Hoogtijd om de zaak eens lekker te veranderen. We zagen hierboven al dat de keuken qua sfeer behoorlijk opgeknapt is, hoe zou dit qua functionaliteit zijn? Hieronder gaan we het zien.

Orde

We kunnen onze ogen niet geloven. Het is net alsof we een andere kamer zien. De rotzooi die we zojuist tegenkwamen is als sneeuw voor de zon verdwenen. Natuurlijk is dit niet vanzelf gegaan, want was er kennis en kunde nodig om de zaak nieuwe leven in te kunnen blazen. Vooral creatieve ideeën en een nieuw woonconcept was nodig om de keuken een hedendaagse look te kunnen geven. Deze wandtafel is het helemaal, dit is het ideale meubelstuk om spulletjes in te zetten en zelfs een ontbijt te nuttigen aan de wand. Als je keuken niet bijzonder groot is moet je creatief zijn om extra woonruimte te creëren! We zien dat dit in deze keuken zeker gelukt is! Met de juiste expert creëer je al snel je eigen droomkeuken. Klik hier voor de inspiratie!

Kast

Om het probleem van de rommel en chaos op te lossen, dus een mooie orde te creëren, werd speciaal voor deze keuken een kast gebouwd, met deuren, zodat je de inhoud stijlvol kunt verbergen. We zien vanuit deze positie hoe goed de tafel en de kleine krukjes passen in het nieuwe concept van de keuken, dat een beetje als een restaurant in Frankrijk aandoet. Met deze nieuwe stijl hebben de warme en de efficientie hun intrede in de ruimte gedaan. Precies wat de bewoners altijd al wilden. Meer mooie ideeën voor je keuken kun je hier vinden!

Helderheid

Met deze laatste blik in de keuken nemen we afscheid van deze mooie ruimte. We hebben gezien dat relatief eenvoudige veranderingen het beeld van je keuken volledig kunnen veranderen. Een mooi aspect willen we graag nog even uitlichten, dat is de mooie lichtval in de keuken. Deze maakt dat de keuken een stuk ruimtelijker oogt, precies wat je wilt met een keuken die een beperkt aantal vierkante meters woonoppervlak heeft. Ook is de opzet van de ruimte veel meer minimalistisch, waardoor er ook meer ruimtelijkheid in deze kamer ervaren wordt. Het hout is een goede vervanger van het graniet, waardoor de keuken warm en gezellig oogt. Een geslaagd project!

De zes beste tips voor het kiezen van een staande kast kun je hier vinden!

Wat vind je van deze keuken? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!