Prachtige, eigentijdse woning met een eeuwenoude sfeer | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Prachtige, eigentijdse woning met een eeuwenoude sfeer

Johan van Dijk Johan van Dijk
Minimalistische huizen van BICA Arquitectos Minimalistisch
Loading admin actions …

Eenvoud kan soms heel veel uitstraling hebben. Het huis wat hier van binnen en buiten bekeken gaat worden is een goed voorbeeld van het mooie van eenvoud. Dit geldt zeker voor de buitenkant! Maar ook aan de binnenkant is op een relatief eenvoudige manier een stijlvol geheel gecreëerd. Het gaat hier om een prachtig oud huis in Portugal. De architecten van BICA hebben een oude woning op zo’n wijze onder handen genomen dat de eeuwenoude sfeer is blijven bestaan, maar wel met alle gemakken en comfort van deze tijd.

Overzicht van het huis

Dit oude huis is van oorsprong een boerderij geweest. De benedenverdieping bood plaats aan de dieren terwijl boven werd geleefd. Het was een hele uitdaging om hier iets nieuws van de te maken. Maar dat is gelukt, en hoe! Nu zijn er twee appartementen ingericht.

Eenvoud en symmetrie

Je ziet hier een close-up van de voordeuren naar de twee appartementen. De eenvoudige symmetrie valt als eerste op. Wat je ook ziet is hoe stijlvol die eenvoud kan zijn! Een keurig opgeknapt geheel dat schreeuwt om ook van binnen bekeken te worden.

Verscholen aanbouw

Voor we ons gaan verdiepen in het interieur nog even een opname van de zijkant van het huis. Hier is gekozen voor een kleine moderne aanbouw. En dat is ook juist mooi! Er wordt op deze wijze namelijk een visueel aantrekkelijk contrast gecreëerd. Duidelijk is dat de aanbouw niet oorspronkelijk is en daardoor wordt het authentieke karakter van het huis eigenlijk niet aangetast. Daarnaast is dit natuurlijk ook een verscholen plekje, van de voorkant zie je er niets van!

Functionele binnenkant

Wat een verschil met de buitenkant is dit interieur! Maar de oplettende kijker ziet ook zeker overeenkomsten. De nadruk is namelijk op eenvoud en functionaliteit gelegd in deze ruimte. Hetzelfde concept als bij de buitenkant van het huis alleen dan in een nieuw jasje. De combinatie van hout en hele witte muren zorgt voor een koele en tegelijk toch ook warme uitstraling.

De deuren open

De voormalige staldeuren zijn in principe blijven zitten, maar kunnen nu gebruikt worden als openslaande deuren. Wat een weelde is het als je hier kunt zitten met open deuren en uitzicht hebt op een eeuwenoud pittoresk straatje.

Unieke mengeling van stijlen

Deze foto mag met afstand gerekend worden tot de mooiste van dit project. Het kan daarnaast door voor één van de beste voorbeelden op homify waar oud en nieuw zo uniek een harmonie vormen. De prachtige natuurstenen muur is de grote blikvanger in deze kamer. Vooral het bijzondere lichteffect trekt de aandacht en vormt ook een flitsende overgang tussen het oude en het nieuwe in deze ruimte.

Rustige woonkamer

Deze woonkamer valt niet op door z’n grootte maar wel door de uitstraling van rust en eenvoud. De houtkachel kan bijna niet simpeler zijn, maar heeft juist daardoor een hele eerlijke en ook gezellige uitstraling. Dat geldt ook voor de comfortabele banken en voor de charmante schommelstoel. Het bijzondere krukje naast de kachel is ook de moeite van het bekijken waard. Een uitstekende keuze die heel goed past bij dit huis. Verder zie je de doorgang die naar de uitbouw aan de achterkant is gemaakt.

Rustiek slapen

De slaapkamer heeft een zelfde soort inrichting als de rest van het huis. De houten lambrisering herbergt hier een royale kledingkast. Het contrast tussen wit en hout is hier ook weer goed zichtbaar en zorgt ook hier voor een serene sfeer. En juist die rust zorgt ervoor dat hier heerlijk geslapen kan worden. Stel je de landelijke geluiden op de achtergrond voor. Eeuwenlang werd hier in alle eenvoud geleefd. Dat is nog steeds het geval, maar dan wel met het gemak en comfort van deze tijd.

Wil je een vergelijkbaar natuurstenen huis zien dat op mooie wijze is opgeknapt? Bekijk dan dit pakhuis in Turkije.

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!