Een kleine loft met een warm hart | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een kleine loft met een warm hart

TILL BEHNE TILL BEHNE
Minimalistische keukens van José Tiago Rosa Minimalistisch
Loading admin actions …

Bij een gebrek aan vierkante meters moet je creatief omgaan met de beschikbare ruimte. De Portugese architect José Tiago Rosa is tot het uiterste gegaan om deze kleine loft zo in te richten dat de ruimte optimaal benut wordt en dat alle functies geïntegreerd zijn. Het hart van de loft een gigantische module die de meeste functies op zich neemt. Niet te missen is uiteraard de grote trap die naar de slaapkamer leidt. Eenvoudig, maar wat meer heb je nodig? Loop je om de module heen, zie dat er behoorlijk wat kastruimte is gecreëerd. De loft is vrij wit en strak, dus de houten module is echt het warme middelpunt van deze ruimte. Het is de architect gelukt om in een beperkte ruimte toch alle functies die nodig zijn om prettig te kunnen wonen, te integreren. En het ziet er nog goed uit ook!

Zithoek

De zithoek is klein, maar krijgt een extra knusse uitstraling doordat de bank in de hoek van de muur en de trap is geplaatst. De symmetrisch opgehangen kunstwerken neutraliseren de niet symmetrische trap. Verder zien we vooral zwart en wit, dat prima samengaat met het hout. Omdat er gekozen is voor weinig kleur, straalt het geheel veel rust uit. Ook zien we in het hele huis dezelfde lamp terugkomen, hetgeen zorgt voor een prettige homogeniteit.

Werkplek

We zien hier de zithoek vanuit een ander perspectief. Er is een grote televisie voor de nodige ontspanning. Ook is er een groot raam voor lichtinval en een prettig uitzicht. In de hoek van de kamer is een kleine en simpele werkplek ingericht. Niet heel bijzonder, maar alles wat je nodig hebt. Een bureau met stoel, wat planken om bijvoorbeeld de administratie op te bergen en de nog een paar maal terugkerende lamp. Andere inspirerende werkplekken kan je hier bekijken.

Lijnen

Op deze foto zien we een prachtig lijnenspel, in praktisch elk voorwerp dat we hier zien. Het kunstwerk aan de muur, dat tevens ook voor een klein beetje kleurt zorgt. Het zwart witte vloerkleed, de treden van de trap maar ook de andere kunst en het plafond doen mee in dit fraaie lijnenspel.

Slaapkamer

De slaapkamer, die in werkelijkheid niet veel meer is dan een veredelde hoogslaper, geeft een mooi uitzicht over de ruimte. Het is zeer minimalistisch ingericht met niets meer dan het bed. Ook hier contrasteert het zwart en wit prachtig met de warme kleur van het hout. En ook hier – het was je vast al opgevallen – zien we dezelfde witte lampjes als in de rest van de loft. De witte lamp aan het plafond is mooi en groot, maar door het open karakter gaat deze subtiel op in de ruimte. In dit Ideabook lees je tips over het inrichten van een kleine slaapkamer.

Kastruimte

Hier zien we de module van de achterkant en het wordt meteen duidelijk dat er heel goed over na is gedacht. Alle zijden zijn in gebruik als kast, waardoor er veel ruimte is voor het opbergen van spullen. Naast voor het opbergen van spullen dient de module natuurlijk ook nog voor het scheiden van de diverse ruimtes. Vooraan zien we nog een eettafel, die door de module uit het zicht is van degenen die in de woonkamer zijn. De slaapkamer is, doordat deze hoger gelegen is, uiteraard ook uit het zicht en dus lekker privé. Wil je ook dat iemand met je meedenkt over het inrichten van je huis? Deze professionals doen dat graag.

Wat vind je van deze loft? Laat hieronder een comment achter.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!