Vrijstaande droombungalow met een verrassend interieur | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Vrijstaande droombungalow met een verrassend interieur

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
Minimalistische huizen van Architekci Łosiak_Siwiak Minimalistisch
Loading admin actions …

Er zijn huizen waarbij je de buitenzijde bekijkt en niet verwacht dat deze woning een unieke geschiedenis heeft. Ze zijn zo modern en gericht op het heden dat hun relatie met het verleden volledig afwezig lijkt te zijn. Toch is dit vaak een verkeerde indruk. Een uitstekend bewijs hiervan is deze bungalow in de buurt van Lodz in Polen. Het is gevestigd in een oud park met een oppervlakte van drie hectare en was ooit de plaats waar een negentiende-eeuws paleis stond. Vandaag de dag zijn daar slecht ruïnes van overgebleven. Onze architecten herkenden de buitengewone magie van dit stuk land en brachten het in verband met zijn bijzondere geschiedenis. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het paleis staan bezet door Duitse troepen. Daarna werd het vernietigd door het Russische leger, beroofd, en de overblijfselen werden uit de ruïnes gestolen. Het verwaarloosde park en de ruïnes moedigden niet aan om te investeren in dit stuk land. Maar toch werd het gekocht en diende als locatie voor de bouw van een zeer modern huis dat op verrassende wijze gebruik maakt van de capaciteit van dit gebied. En wanneer je eenmaal binnen bent, staat je een grote verrassing te wachten wat het interieur betreft…

Eem blik op de bungalow van buitenaf

Deze woning wordt gekarakteriseerd door een bijzondere uitbouw, die enigszins misleidend is van buitenaf omdat deze er daardoor veel meer uitziet als een groot tuinpaviljoen dan een moderne vrijstaande woning. En je zou zeker verwachten dat dit gebouw uitdrukking geeft aan de geschiedenis waarmee het wordt geassocieerd. De bungalow daarentegen wordt gekenmerkt door een elegante eenvoud, modieus minimalisme en is zeer functioneel ingericht. Witte gevels en houten gevelelementen vormen een perfecte mix met elkaar en de ruimte hoeveelheid glas dat als het ware een centraal element van het gebouw vormt en het interieur opent naar de natuur rondom het huis.

Fraaie natuurlijke details in de gevel

Natuurlijkheid en eenvoud; dat zou een goede omschrijving zijn van het karakter van de gevel van het huis. Rechte witte lijnen staan haaks op de basis die een regelmatige en consistente vorm heeft. Daaraan werden fraaie gevelelementen toegevoegd zoals de decoratieve houten pergola. Groen is sterk geïntegreerd in de gevelvorm zodat een mooie overgang ontstaat tussen binnen en buiten.

Terrassen rondom de hele woning

De feitelijke vorm van het gebouw is omringd door terrassen en gebouwd op een niveau iets boven de grond. Deze vormen een verlengstuk van de woonruimte en vormen een fraaie overgang naar de tuin. De terrassen werden bekleed met donkere houten planken om het natuurlijke karakter van het gebouw te benadrukken. Ze vormen een perfecte plek om te doen om te genieten van de nabijheid van de natuur die zich uitstrekt rondom het huis en bieden een prachtig uitzicht op het park en de omliggende velden.

Grote raampartijen voor een vakantiegevoel

De grote raampartijen openen de woning naar de omgeving. En in combinatie met de deuren zorgen deze ervoor dat de grenzen tussen de binnenkant van het huis en de tuin en het park buiten vervagen. Dus deze openingen van aanzienlijke afmeting bieden gratis toegang voor het natuurlijke licht en laten het interieur een sfeer van de zomerzon en helderheid ademen.

De woonkamer: licht van boven

Door de grote glazen schuifdeuren komen we binnen in de woning. De lounge met uitgang naar het terras die we op de vorige foto zagen, maakt deel uit van de open woonruimte met keuken en eethoek. Het interieur is ingericht in met een kleurenpalet gebaseerd op een interactie tussen zwart en wit. Daardoor ademt deze ruimte een moeiteloze elegantie en luxe. Er zijn een beperkt aantal zeer expressieve decoratieve elementen die karakter geven aan het interieur. Een extra lichtbron in de vorm van dakramen in het plafond werpt interessante schaduwen op de muren. Het centrale deel van het interieur bestaat uit een zeer minimalistisch zit- en ligmeubel met prachtige gecapitonneerde bovenzijde.

​Het uitzicht vanuit de woonkamer

Vanuit dit perspectief zien we hoe perfect het interieur van het huis past bij de omliggende tuin. De grote ramen zorgen voor een transparante grens tussen deze twee gebieden, maar zijn niet storend aanwezig en zorgen juist voor een prachtige harmonie. Liggend op de chaise lounge kunnen we door het raam genieten van een prachtig uitzicht op het park. Dit uitzicht ontspant en kalmeert en tegenwoordig is deze verbondenheid met de natuur absoluut een luxe! 

Open haard

De metalen open haard vormt een sfeervolle scheiding tussen het zitgedeelte en de keuken en eethoek. Een zeer fraaie keuze dit materiaal dat het daglicht reflecteert en een prachtig extra designelement vormt in het zwart witte interieur.

De keuken

In de zwarte keuken vormt een modern keukeneiland met spoelbak en gasfornuis het centrale element. Dit vormt een zeer fraai contrast met de volledig witte eethoek. De witte tafel en witte stoelen met chique rugleuningen vormen een discrete overgang naar de woonkamer. De keuken biedt alles wat een hobbykok zich maar wensen kan en is uitgerust met state of the art keukenapparatuur en tal van werkbladen.  

De slaapkamer

De slaapkamer heeft eveneens een zeer stilistisch decor dat zinspeelt op de rest van het huis. Ook hier zien we de zwarte en witte kleuren als basis voorzien van een kleine hoeveelheid meubilair. Het centrale element is een eenvoudige bedframe in zwart-wit. Daarnaast vinden we hier een aantal transparante elementen, zoals de spiegel en stoel die er door hun transparantie voor zorgen dat deze ruimte niet overvol aanvoelt.

De prachtige badkamer voor heerlijkheden!

In de badkamer zien we een elegant, vrijstaand bad geplaatst op een platform waardoor dit het centrale element vormt hier. En ook hier werd de verbinding met de natuur weer op prachtige benadrukt door dit bad voor het raam te plaatsen zodat je tijdens een ontspannend bad kunt genieten van een fraai uitzicht. Zoals je ziet  is het dus zelfs mogelijk om in zo'n intieme ruimte een verbinding te maken met de natuur. Naast zwart-wit was deze plek ook de geschikte ruimte om een kleuraccent aan te brengen in de vorm van het perzik-roze rozenbehang. 

Uitzicht in de schemering

En wanneer de nacht valt krijgt dit huis een uniek karakter en zien we wat een prachtig weids uitzicht deze bungalow heeft. Vanuit dit perspectief zien we ook wat een enorme groene omgeving zich rondom het gebouw bevindt en welke mogelijkheden dit creëert voor de bewoners. Deze woning is de perfecte locatie voor drukke ondernemers die even willen ontsnappen aan de hectiek en zichzelf willen onderdompelen in de rust van de natuur. Wil je graag meer zwart wit inrichtingen zien? Bekijk dan ook even dit project: het prachtige interieur van een moderne eengezinswoning.

Dat uitzicht vanuit die luie ligstoel!! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!