Moderne droomwoning met natuurlijke elementen.. | homify

Moderne droomwoning met natuurlijke elementen..

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
MK-ARCHITEKCI Moderne huizen
Loading admin actions …

De meeste moderne woningen die we zien in de natuur vormen vaak een los en wat futuristisch element zonder verbinding met het omliggende landschap. Dit geldt niet voor onze woning van vandaag. Deze fraaie moderne wit gepleisterde woning valt volledig weg in de bosrijke omgeving en vormt een harmonieus geheel met de natuur. Dit komt door het slimme ontwerp waaraan tal van fraaie natuurlijk accenten werden toegevoegd die een mooie verbinding vormen met het omliggende bos. Een zeer geslaagd voorbeeld van een moderne woning met natuurlijke elementen die volledig lijkt opgenomen in zijn bosrijke omgeving. En natuurlijk nemen we je ook even mee naar binnen om je het zeer fraaie moderne interieur met veel wit en houtaccenten te tonen… Mis hem niet deze prachtwoning!

In harmonie met de omgeving

In een bosrijke omgeving tussen de bomen zien we het prachtige silhouet van deze moderne witgepleisterde bungalow in rechthoekige vorm. Het ontwerp kenmerkt zich door de inhammen op de eerste verdieping met balkons en fraaie houten panelen en grote raampartijen. De natuurlijke elementen in de vorm van de rustieke muur van natuursteen, het houten vlonderterras en de zeer sprekende houten panelen naast de ramen zorgen voor een zeer natuurlijke en uitnodigende sfeer waardoor deze woning volledig lijkt weg te vallen in het groen en tussen de bomen.

Een muur van natuursteen

En hier zoomen we nog even wat meer in op deze prachtige natuurstenen muur die de afscheiding markeert naar de naastgelegen woning. Ook hier zien we de mooie samenwerking tussen het hout als natuurlijk materiaal en het natuursteen. Beide lijken een mooie dialoog aan te gaan bij deze woning. De rondere vormen en warmte van de natuurlijke materialen vormen ook een mooi contrast met de strak belijnde witte gepleisterde delen.

De natuurlijke tuin

De tuin is vrij eenvoudig gehouden en bestaat uit een groen gazon en een tuinpad omlijst door grote witte kiezels dat naar achteren leidt. De enige beplanting bestaat uit een paar grote potten met ronde struiken en een klein boompje. Doordat de tuin zo eenvoudig en natuurlijk is aangelegd gaat alle aandacht uit naar de fraaie natuurlijke omgeving. Ook hier staat de integratie met de omliggende natuur dus weer centraal.

Vlonderterras als uitbreiding van de woning

Het woongedeelte werd uitgebreid met een sfeervol houten vlonderterras dat tevens de overgang van binnen naar buiten vormt. Dit terras dat deels overdekt is, fungeert als verlenging van de leefruimte door de grote openslaande deuren en is een heerlijke plek om 's-ochtends te genieten van een ontbijt midden in de natuur. Een vakantiegevoel!

Behoud van de natuurlijke omgeving

En de liefde voor de natuur ging zelfs zo ver dat bij de aanleg van deze woning om de bestaande bomen werd heen gebouwd. Hier zien we een grote den die bij de ingang van de woning staat en ondanks dat deze niet op een zeer praktische plaats staat, kozen de bewoners en architecten er toch voor om deze niet te kappen maar de woning om deze boom heen te bouwen. Zo zou het moeten zijn! 

Zeer modern interieur

En alhoewel de buitenkant vrij rustiek en natuurlijk is, worden we aan de binnenkant verrast door een zeer strak en minimalistisch interieur waarin wit de hoofdrol heeft. Wel zien we ook hier weer de rustieke natuurlijke elementen in hout terug die voor wat extra warmte en sfeer zorgen. 

Wit & hout

En ook de woonkamer en hal worden gedomineerd door wit als basiskleur. De woonkamer is afgescheiden van de entree door een prachtige zwevende vierkante witte haard die weer een mooie verwijzing vormt naar de basisvorm van de woning. En let ook op de prachtige naadloze overgang tussen de houten vloer en de witte gietvloer in de hal. Ook deze overgang in vloeren markeert de scheiding tussen beide delen van de woning.

Spelen met verlichting

En wanneer een design zo eenvoudig en minimalistisch is dan leent dit zich perfect voor wat extra mooie speelse accenten in de vorm van verlichting. In de slaapkamer zien we prachtige natuurlijke patronen die doen denken aan takken en bladeren op de muren en het plafond die weer een verwijzing vormen naar de liefde voor de natuur. In de badkamer is de verlichting weggewerkt achter randen en dit zorgt samen met de warme gele tonen voor een warmere sfeer in deze ruimte. Wil je graag ook een ander project bekijken met natuurlijke details? Bekijk dan ook even dit project: moderne woning met landelijke touch.

Een woning waarbij de omliggende natuur volledig in tact bleef!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Lab32 architecten Moderne huizen

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!