Moderne woning met een landelijke touch | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Moderne woning met een landelijke touch

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
Moderne huizen van AAYE Architekci Modern
Loading admin actions …

Er is iets magisch aan hout dat ons doet herinneren aan de natuur en daarom worden we altijd enthousiast van dit materiaal. Zeker wanneer het gaat om het toevoegen van warmte aan een design. Hout is een bijzonder materiaal dat met de tijd alleen maar mooier wordt. En wanneer we de gevel van deze woning bekijken dan is er niets dat ons direct aan hout doet denken. We zien een fraaie moderne wit gepleisterde eengezinswoning in klassieke vorm met een zadeldak. Een smalle woning die zich aan de voor- en achterkant kenmerkt door lange hoge ramen. De grote verrassing van deze woning vinden we aan de achterzijde en zijkant waar prachtige houten details werden toegevoegd. Daar vinden we onder andere een zeer indrukwekkende volledig houten veranda in stijl. Een prachtige fusie tussen modern en landelijk. Kijk snel mee…  

Achterzijde

De achterzijde van het huis doet je verlangen naar meer. Waar wacht je nog op? Kijk snel verder!

Smal en breed

De voorzijde van deze woning valt op door het contrast tussen het wat smallere en hoge deel van de woning met eveneens smalle ramen en de brede lagere garage. Dit fraaie contrast zorgt voor dynamiek in het ontwerp van de woning. Naast het feit dat dit een zeer fraai element is, is zo'n ruime garage natuurlijk ook buitengewoon praktisch aangezien de meesten van ons tegenwoordig meer auto's hebben en daarnaast is veel bergruimte natuurlijk altijd zeer welkom en belangrijk voor comfortabel wonen.

Eenheid in de houten details

Aan de zijkant van de woning zien we de eerste houten details in de vorm van ruwe houten panelen naast de ramen en een houten schutting in dezelfde stijl die de tuin afbakent. De houten panelen doen denken aan Franse luiken en geven de woning een meer traditioneel karakter en voegen warmte toe aan het strakke moderne design in grijs en wit. Zo krijgt deze moderne woning ineens een landelijk karakter!

Eenvoud, gemak en originaliteit

Eenvoud, gemak, en een zeer origineel ontwerp maken dit huis tot een voorbeeld dat bij velen in de smaak zal vallen! Het twee verdiepingen tellende gebouw met grote ramen die resulteren in een licht interieur, maakt indruk met zijn neutraliteit. De gepleisterde witte gevel wordt aangevuld met houten details en grafiet dakpannen wat zorgt voor een zeer modern en stijlvol effect. Het huis zelf heeft een oppervlakte van 190 vierkante meter en is 9 meter hoog en biedt dus meer dan voldoende leefruimte aan de binnenzijde.

Overdekt houten terras in stijl

Aan de achterzijde van de woning vinden we de grote visuele verrassing van deze woning: een prachtig overdekt volledig houten terras dat een zeer fraaie eenheid vormt met de houten panelen op de gevel. Zo krijgt deze woning, ondanks dat deze zeer modern is, toch een zeer natuurlijke uitstraling en wordt er tevens een mooie verbinding gemaakt tussen binnen en buiten. Zo'n overdekt terras is ook een heerlijke uitbreiding van je woonruimte. Op zonnige dagen plaats je wat meubels buiten en geniet je van het mooie weer.

Zadeldak in stijl

Op deze fraaie woning werd een zadeldak geplaatst van bitumen shingles die qua vorm min of meer lijken op de traditionele dakpan. Voordeel is dat deze dakconstructie niet alleen maar zeer fraai is qua aanblik maar ook veel goedkoper is, een lager gewicht heeft en zeer eenvoudig te plaatsen is. Dit type dakbekleding is ook zeer goed bestand tegen beschadiging tijdens transport, installatie en gebruik. Belangrijk zijn ook de akoestische eigenschappen: regen, kwetterende vogels of boomtakken zorgen met dit dak niet voor geluidsoverlast. En natuurlijk vormt deze dakbekleding een zeer fraai geheel met de witte gevel en houten details.

.

Persoonlijk karakter

Zelfs een gewoon huis kan veranderen in een prachtige pand. Dit huis gebaseerd op een eenvoudig klassiek huis met een zadeldak werd door de toevoeging van de houten gevelelementen tot een modern, maar toch eenvoudig huis. De extra toevoegingen in de vorm van de houten gevel zien we steeds vaker omdat ze zorgen voor een meer persoonlijk karakter van de woning. Het geeft een landelijke touch en een onmiskenbaar karakter aan de woning. Wil je ook graag je interieur een landelijk karakter geven? Lees dan ook even: zo creëer je die prachtige landelijke sfeer in huis.

Een heerlijke verlengde woonkamer buiten!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!