Het huis met een fenomenale mix van oud en nieuw | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Het huis met een fenomenale mix van oud en nieuw

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
Moderne huizen van REFORM Konrad Grodziński Modern
Loading admin actions …

Hier bij homify maken we er onze missie van om te zoeken naar eye-catching designs en bijzondere architectonische creaties. En onze ontdekking van vandaag vormt daarop zeker geen uitzondering. De architect die dit gebouw realiseerde wordt beschouwd als expert wanneer het gaat om het combineren van modern design met traditionele elementen en we kunnen dit zeker bevestigen! Onze highlight van vandaag betreft één van de meest bijzondere projecten van deze architect en neemt ons mee naar een oude historische woning die een moderne renovatie onderging waarbij het karakter en de lay-out van de woning werden veranderd in een wel zeer geslaagde mix van oud en nieuw! Een aanrader voor liefhebbers van modern in historische panden.

Terras

We beginnen met het schitterende terras. Kijk snel verder als je meer wilt zien van dit mooie huis! 

Een gebalanceerde kleurenmix

Wie krijgt er flash backs van zijn oude basisschool bij het kijken naar deze façade? Maar eerlijk is eerlijk de combinatie van rode en bruintinten van deze bakstenen werken perfect samen met het antraciet grijze dak en kozijnen en zorgen alles bij elkaar voor een zeer indrukwekkende aanblik. En het feit dat de extra elementen die zijn toegevoegd (zoals de deur, schoorstenen, poort en zelfs de plantpotten) ook in dezelfde grijstint zijn uitgevoerd maakt de levendige baksteen-façade nog indrukwekkender.

Een nieuwe vorm

En wanneer we de woning van de andere kant bekijken dan zien we dat daar een ander materiaal aan is toegevoegd: hout. Dit houten terras voegt een prachtige touch toe aan de baksteenmuren en zorgt voor een contrast in zowel kleur, textuur als patroon.

Contrasten die werken!

Wanneer we verder naar binnen gaan wordt het direct zeer duidelijk dat de designers niet bang waren voor een uitdaging: deze werd juist omarmd! Wie zou het aandurven om een ruwe baksteenmuur te combineren met mozaïek tegels? Dat is hier dus gedaan en het effect is werkelijk schitterend! En wanneer we verder naar binnen gaan en de hal verlaten dan maken de mozaïek tegels plaats voor een prachtige ruwe hardhouten vloer – een ander contrasterend oppervlak dat succesvol werkt met de tegels! Let ook op de kleine details die deze combinatie van materialen ondersteunen en benadrukken in de hal: de helder oranje stof brengt de rode tinten van de baksteenmuur op prachtige wijze naar voren, terwijl de helder witte poten de mozaïek tegels op de vloer waarop deze stoel staat imiteren!

Felle kleuren in combinatie met rustieke en traditionele elementen

En wanneer we dachten dat we het basis-design hadden begrepen dan worden we hier overvallen door een nieuwe design verrassing! In de woonkamer is gekozen voor ultra-moderne elementen in de vorm van de zithoek, terwijl het kastje onder TV de traditionele kant van het interieur design ontwerp juist weer meer ondersteunt. En let ook eens op deze combinatie van vrolijke kleuren: paars, warm rood, oranje en geel die zorgen voor een vriendelijke sfeer in de woonkamer terwijl ze tegelijkertijd de baksteenstructuur op de accentmuur complementeren.

Een blik op het verleden

En had je deze prachtige deur al ontdekt die naar de keuken leidt? Er valt meer te zeggen over deze deur dan zijn prachtige houten oppervlak: dit is de originele deur die aan het einde van de 19e eeuw werd gebruikt in het vorige gebouw  en die perfect is gepreserveerd dankzij de juiste hout-olie. Zeer fraai! En let ook op hoe prachtig deze antieke deur wordt verlicht door moderne spots in het plafond. Zo wordt het een echte highlight!

Een perfect keukeneiland

We zijn altijd fan van een mooi design keukeneiland maar deze vormt echt een hoogtepunt! Alleen al het prachtige dikke werkblad van rustiek eiken zorgt voor een prachtige eet- annex werkplek. Hout werd ook gebruikt als bedekking voor de andere werkoppervlakken in deze keuken zoals de vloer en het aanrechtblad. De warme sfeerverlichting zorgt voor een knusse en landelijke sfeer in deze keuken.

Een modern rustieke badkamer

En los van alle zeer moderne elementen in deze woning zien we ook wat landelijke en rustieke elementen terug in deze woning zoals hier in deze badkamer onder het schuine dak met tegels die een baksteenstructuur imiteren en prachtig rustieke eiken plank onder de wastafels.

De slaapkamer: mix van modern en rustiek

Zeer sfeervol en warm ook deze slaapkamer! Ook hier zien we weer de fraaie mix terug van moderne en rustiek landelijke elementen maar op een andere wat minder uitgesproken en meer rustgevende manier. Zeer fraai hoe deze mix in elk van de ruimtes op een andere manier is vormgegeven! Wil je graag meer moderne designs zien in historische panden? Bekijk dan ook zeker even dit project.

Zeer gewaagd en prachtig die felle kleuren!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!