Een prachtige historische woning geïnspireerd op Mondriaan | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een prachtige historische woning geïnspireerd op Mondriaan

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
Moderne huizen van REFORM Konrad Grodziński Modern
Loading admin actions …

We kennen natuurlijk allemaal de bekende Nederlandse schilder Piet Mondriaan. Een inspiratiebron voor velen met zijn bekende vierkante vlakken op een witte achtergrond met strakke zwarte lijnen en primaire kleuren. Maar hoe zou een interieur geinspireerd op Piet Mondriaan eruit zien? En dat in een historische traditionele woning? Het maakt ons in ieder geval zeer nieuwsgierig. En na het bekijken van deze fenomenale historische woning met dito inrichting kunnen we zeggen dat we verre van teleurgesteld zijn. Dit hele idee werd zeer smaakvol uitgevoerd, zonder dat het too much is of de historische elementen van de woning teniet deed. Een zeer sterk staaltje dit fraaie design, chapeau!

1. De gevel met speelse verwijzing naar Mondriaan

Aan de buitenzijde wordt direct duidelijk dat de architecten er alles aan hebben gedaan om de traditionele stijl van deze woning volledig in tact te laten. De fraaie historische baksteengevel met de traditionele ramen werd in volle glorie hersteld. 

2. Tuin met speelse verwijzing naar het interieur

Een leuk element dat alvast een speelse verwijzing vormt naar het interieur is de moderne eethoek met kleurrijke potten in de tuin. Hier herkennen we al een klein vleugje Mondriaan!

3. De kleurrijke woonkamer

Deze woonkamer geeft je echt positieve energie met alle heldere en vrolijke kleuren!  Het is duidelijk dat deze designers niet terughoudend zijn in hun keuzes. Een zeer gewaagde maar tegelijkertijd ook zeer geslaagde combinatie van modern en traditioneel. De traditionele elementen zien we terug in de vorm van een accentmuur van baksteen die met de juiste verlichting een fraaie highlight vormt. Ook de andere muren zijn van baksteen maar werden wit geschilderd. Een kleine verwijzing naar Mondriaan vinden we hier in de vorm van de felle kleuren tegen een witte achtergrond.

4. Een ruime sfeervolle haard

En hier even de hoek van de woonkamer extra uitgelicht met een ruime fraaie open haard ingebouwd in de baksteenmuur. Een modern element deze witte baksteenmuur in een zeer fraaie mix met het witte kastje en de witte designstoel. Zo vormt deze hoek weer een eenheid op zich waar je even heerlijk kunt genieten van het warme haardvuur met een goed glas wijn.

5. De keuken: we love wit & hout

De overwegende witte tinten creëren samen met de houten details een harmonieus geheel wat deze keuken niet alleen maar modern maakt maar tevens voorziet van een landelijk rustiek tintje. Ook hier zien we weer de details van de ruwe baksteenmuren die we op allerlei plekken in deze woning terugzien en die daarmee een belangrijke basis vormen in het totale design. Vanuit de keuken wordt een leuk doorkijkje geboden op de fraaie moderne trap.

6. Een eetkamer die modern en klassiek mixt

En de eethoek bevat ook weer een mix aan moderne en klassieke elementen in een fraai monochroom zwart wit thema. De witte eethoek in een klassiek design werden hier aangevuld met moderne zwarte kunststof stoelen. Speels en sprekend!

7. Een eenvoudige werkplek

En wie zegt er dat je een heel kantoor moet inrichten als werkplek? Hier zien we hoe fraai een uitnodigend een eenvoudig ingerichte werkplek kan zijn. De lege ruimte zorgt er ook voor de je hier ook je hoofd even leeg kunt maken en je creativiteit kunt laten stromen.

8. De slaapkamer met frisse tinten

De slaapkamer is een echte tempel van ontspanning. De basiskleur is wit waar een kast in een intense kleur groen aan is toegevoegd. Een uitstekend idee die wat dynamiek toevoegt aan de ruimte waardoor deze zeker niet eentonig is. Groen werkt perfect op ons lichaam en werkt ontspannend omdat we deze kleur ook in de natuur terugvinden. De totale sfeer in deze ruimte is kalmerend en verfrissend. 

9. Een vrolijke kleurrijke kinderkamer

De kinderkamer onder het schuine dak van de zolder biedt een vrolijk en kleurrijk design. Deze kamer is zeker de droom van elk kind. Genoeg speelgoed om urenlang mee te spelen.

10. Elegante accessoires

Elegantie, kleur en moderniteit zijn de drie woorden die dit huis met name karakteriseren. Onze experts hebben accessoires uitgekozen die het karakter van elk object op indrukwekkende wijze benadrukken. Deze grote stijlvolle kleurenfoto is daar één van. De verschillende kleuren die elkaar afwisselen op het doek zorgen voor een levendige dynamiek die het simpele design van het kastje op fraaie wijze benadrukken. 

11. Een lichte sfeervolle badkamer

En ook de badkamer straalt een heldere lichte en frisse sfeer uit. Wit domineert hier als basiskleur en wordt verzacht door de toevoeging van wat fraaie zachte aardetinten en sfeerverlichting. Je kijkt uit naar je volgende bezoek aan deze badkamer om je te verfrissen en ontspannen!

12. En als verrassing: een sauna

En in een huis met zoveel luxe en overvloed mag natuurlijk ook een sauna niet ontbreken. De prachtige intens turquoise naadloze vloer vormt weer een verbinding met de felle kleuren in de andere ruimtes en brengt hier een sfeer van de oceaan of een zwembad met bijbehorende ontspanning.

13. Een ruime kleedkamer

En deze woning biedt natuurlijk ook voldoende ruimte voor een prachtige en functioneel ingerichte kleedkamer. Niet overvol met een veelheid aan rekken en kasten maar met een juiste dosering van wat hangrekken en een praktisch ladeblok in het midden. Wil je graag meer kleedkamers bekijken? Dan bevelen we ook dit artikel aan.

14. Felle kleuren in Mondriaan stijl

En dit trappenhuis is wel de meest duidelijke verwijzing naar Piet Mondriaan met zijn witte achtergrond en vlakken in de felle primaire kleuren rood, geel en blauw. De hal en het trappenhuis vormen daarbij natuurlijk een perfecte locatie voor een gewaagd design. Zeer geslaagd!

Een prachtige harmonie van felle kleuren in een historisch pand.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!