Wonen in een moderne boerderij | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Wonen in een moderne boerderij

Johan van Dijk Johan van Dijk
Moderne huizen van RS+ Robert Skitek Modern
Loading admin actions …

Een nieuwbouwwoning in de vorm van een boerderij wordt wel eens een ‘boerderette’ genoemd. In heel wat Nederlandse woonwijken kun je dit type woning tegenkomen. Maar het huis dat we je nu gaan laten zien gaat de boerderette ver voorbij! Dit is een geheel nieuwe uitvinding van het concept boerderij zonder dat het een boerderij is. Snap je het nog? Laten we snel gaan kijken naar dit ontwerp van de Poolse architecten van RS+ Robert Skitek.

Een bijzondere eerste blik

Een eerste blik op dit bijzondere bouwwerk biedt een erg inspirerend beeld op. Dat de boerderij de inspiratiebron is geweest, mag duidelijk zijn. Maar het is natuurlijk veel meer dan dat! Het is vooral een erg ruime woning die uit niet alledaagse materialen opgebouwd is. Hout en zink vormen de basis en daar is ook nog eens een mooie portie glas aan toegevoegd.

Ruim perceel

Net zoals bij een echte boerderij, mag een flinke portie land rondom de woning natuurlijk niet ontbreken. En dat is met dit ruime perceel dan ook goed gelukt. Voor de veiligheid is een hek met intercom geplaatst en de nodige bomen zorgen er voor dat mensen vanaf de straat niet zo bij je in huis of tuin kunnen kijken.

Een heerlijk terras

Met zo’n ruim opgezet huis en zo’n ruime tuin kun je natuurlijk niet zonder een heerlijk terras. Het terras kan in een handomdraai veranderd worden in een heuse veranda. En zo kun je op een warme dag toch nog heerlijk van de buitenlucht genieten. Let verder even op de heerlijke eclectische tuin die uit zowel moderne als rustiek-landelijke elementen bestaat.

Inkijkje in het huis

Een inkijkje in het huis geeft alvast een mooi voorproefje van het interieur dat we zo meteen gaan zien. En daarbij kun je ook gelijk zien hoe mooi het terras voor de deur aansluit op de schuifdeuren die geplaatst zijn.

Modern en rustiek

Het beeld dat je in de gecombineerde eetkamer en woonkamer ziet is zowel modern als rustiek. En dat kan natuurlijk ook haast niet anders als een boerderij de inspiratiebron is geweest. De open haard en het daarbij behorende kleine houtstek zijn letterlijk en figuurlijk blikvangers van formaat. En hoe fijn is het ook dat je tijdens het eten de aangename warmte van de haard kunt voelen. Omgekeerd loop je hiervandaan in de zomer zo naar het terras om van de aangename buitenlucht te genieten.

Bijzondere keuken

Nog een foto vanaf dezelfde plek, maar nu met de lens de andere kant op. Je krijgt dan een prachtig kijkje in de bijzondere keuken. Net als in de woonkamer zie je dat het daglicht hier op een schitterende manier naar binnen valt. Maar het gaat bij deze foto toch vooral om de prachtige keuken. Wat een heerlijke en vooral ook ruime plek om lekker culinair aan de slag te gaan is dit geworden.

Trappenhuis

Het trappenhuis neemt in de open woning een zeer centrale plek in. Dat zorgt dat het gevoel nog opener is! En ook hier zie je dat een houten trap in een modern jasje zeer bepalend is voor de sfeer in het huis.

Een plaatje in de schemering

We zijn met een uitgebreide rondgang door het huis begonnen en eindigen ook buiten weer. Je ziet dan gelijk wat voor prachtig plaatje het huis in de schemering oplevert. En zo zie je maar hoe leuk het is om een heel oud concept in een compleet nieuw jasje te gieten. Wij zijn absoluut fan!

Ben je op zoek naar meer moderne varianten op een boerderij? Dit project is dan ook erg geschikt voor jou om te bekijken.

Vind jij dit project ook zo geslaagd? We zijn benieuwd! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!