Modern wonen in een zee aan daglicht! | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Modern wonen in een zee aan daglicht!

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
Moderne huizen van Anna Kukawska - Architekt Modern
Loading admin actions …

Vandaag reizen we af naar Polen waar aan de rand van Warschau, omringd door weilanden en bossen deze fraaie moderne bungalow werd gerealiseerd. Aan de binnenzijde wordt direct duidelijk wat deze woning zo bijzonder maakt. Er zijn allerlei slimme elementen aangebracht die zorgen voor een overvloed aan natuurlijk licht in deze woning. En dit wordt nog eens versterkt door de open structuur. Een woning dus die zeer zeker details bevat om te kopiëren! Het resultaat: een helder, vriendelijke en lichte eengezinswoning waar natuurlijk licht de hoofdrol vormt.

De gevel en entree

De grond waarop deze woning werd gebouwd, beslaat een totaal oppervlak van ongeveer 1200 vierkante meter en is gelegen bovenop een heuvel met een prachtig uitzicht op de omgeving. Met dit project wilde de architect duidelijk iets nieuws creëren in de tot dusver vrij klassieke architectonische omgeving van deze regio. En dus was een moderne woning in de Bauhaus stijl met witte façade, rechte lijnen en grote raamoppervlakken een logische keuze. Zo straalt deze nieuwbouwwoning een tijdloze moderniteit en moeiteloze elegantie uit.

Een eenvoudige natuurlijk aangelegde tuin

Vanuit deze redenering wordt ook duidelijk waarom deze bungalow diverse inhammen en overkappingen heeft. Deze benadrukken de kubistische look van de woning en zorgen voor een imposante, dynamische en spannende uitstraling. Aan de rechterkant zien we een overdekt terras met een naadloze overgang naar de zeer ruime tuin waar je ook bij slecht weer heerlijk kunt buiten zitten. De zeer ruime tuin heeft de oorspronkelijke begroeiing zoveel mogelijk in tact gelaten waardoor het lijkt alsof deze woning midden in de oorspronkelijke natuur staat. Grote raampartijen zorgen voor een opening in de structuur van de woning naar de omliggende natuur en laten de grenzen tussen binnen en buiten verdwijnen.

Een lichte open hal

En hier valt direct een element op dat we weinig tegenkomen in de meeste andere huizen: de hal is een zeer heldere en lichte ruimte door de grote glazen voordeur die een zee aan licht naar binnen laat stromen. Een prachtige open ruimte waarin wit en verschillende bruintinten de hoofdrol spelen. Het gebruik van het lichtere hout en de verschillende texturen zorgen voor een interessant en dynamisch samenspel in deze ruimte.

Woonkamer met een open structuur

De woon- en eetkamer van deze woning kenmerken zich door een open structuur zodat ook hier het natuurlijke licht dat door de talrijke ramen naar binnenstroomt centraal staat en een gevoel van ruimte en helderheid ontstaat. Ook hier zien we wit als basiskleur samen met verschillende bruin- en beigetinten, onderbroken door een paar felle kleuraccenten in de vorm van de bank die een vrolijke eye-catcher vormt.

De scheiding tussen woonkamer entree en keuken

Hier zien we de scheidingswand die de open woonkamer scheidt van de entree en keuken vanuit de andere hoek. In het midden van de woonkamer werd tegen de bruine wand een zwarte open haard geplaatst die weer een mooie balans vormt met de zwarte details in de keuken die we helemaal achterin op deze foto zien. De keuken is slechts door een halve wand en een kleine eet-bar afgescheiden van de rest van de ruimte.

Licht van boven

En ook hier zien we weer een bewijs hoe belangrijk de maximale opening van de binnenruimte naar de omgeving was voor de architecten. Los van de talrijke grote raampartijen in de woonkamer en keuken werden er ook verschillende grote dakvensters geplaatst op allerlei plekken die ervoor zorgen dat werkelijk elke ruimte op elk tijdstip van de dag of van het jaar gevuld is met een ruime hoeveelheid natuurlijk licht. Wil je graag meer huizen zien in de Bauhaus stijl? Dan bevelen we ook schitterende huizen in de bauhaus stijl aan.

Hoe heerlijk moet dat zijn zoveel licht in je huis!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!