Vintage design voor de kinderkamer | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Vintage design voor de kinderkamer

Stoa. Stoa.
Hippe jongenskamer van Studio Ditte van Felientje Industrieel
Loading admin actions …

De vintage stijl is mateloos populair en heeft in designwereld de sporen wel verdiend. Talloze ontwerpers drukken zich uit in deze vrij nostalgische ontwerptrant. Ook voor de kinderkamer wordt deze stijl veelvuldig aangewend om tot bijzondere creatieve resultaten te komen. In dit artikel laten we je zien wat je kun doen met design dat al een ´leven´ heeft gehad. De kinderen hebben natuurlijk geen weet van al deze ideeën, maar de vriendelijke en zachte uitstraling van de stijl zal ze zeker niet ontgaan. Met vintage design creëer je dus een fijne slaap-/ speelkamer, waarin de fantasie van je kind de volle ruimte krijgt. Hieronder laten we je enkele ideeën van Felientje zien, een expert als het gaat om de inrichting van kinderkamers. In dit geval gaat het om een hippe jongenskamer. Het design waarmee de kamer is ingericht, is ontworpen door Studio Ditte. Kijk met ons mee voor de nodige inspiratie!

Globe

Hippe jongenskamer van Studio Ditte van Felientje Industrieel
Felientje

Hippe jongenskamer van Studio Ditte

Felientje

In de kindertijd leren we veel over de wereld en onze plaats daarin. Het ontwerp van deze hippe jongenskamer haakt op die ontdekkingsreis in. De globe speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van het bewustzijn van het kind als het gaat om zijn oriëntatie op de wereld. Deze kamer heeft een vintage design, zo zien we een ouderwets bureau, maar dan wel weer in combinatie met eigentijdse robots op de muur. Diverse tijden komen zo samen in deze designerkamer. Een handig bakje voor de pennen, want schriften en een leuke decoratieve beer om het plaatje compleet te maken, zorgen voor een praktisch en sfeervol slaapkamerinterieur.

Auto´s

Hippe jongenskamer van Studio Ditte van Felientje Industrieel
Felientje

Hippe jongenskamer van Studio Ditte

Felientje

Wie kent het niet van vroeger, een doos vol met speelgoedautootjes, toen nog voor het grootste deel bestaande uit ijzer. De leukste kleuren en modellen hadden we in ons bezit. Een eenvoudig stukje speelgoed waarmee de verbeeldingskracht goed uit de voeten kon. Deze mooie vintage auto´s zijn nu onderdeel van het design door Studio Ditte. De nostalgische gevoelens die de vaders (en wellicht de moeders) bij deze wagentjes hebben zal vermoedelijk niet door je kleine ervaren worden, maar de vrolijke vormen en kleuren natuurlijk wel. Hieronder zien we hoe dat laatste in elkaar zit. 

Behang

Hippe jongenskamer van Studio Ditte van Felientje Industrieel
Felientje

Hippe jongenskamer van Studio Ditte

Felientje

Nee het waren geen fysieke auto´s, maar een afbeelding op sfeervol behang. Op deze manier ontstaat een bijzondere vintage visualiteit die de kenmerkende sfeer aan de kamer geeft. In combinatie met ouderwets ogende meubels, vaak eenvoudig van vorm met een ingetogen of rustig kleurenschema, zorgen voor de ideale sfeer waarin je kind zich kan ontspannen en genieten van de momenten waarin hij speelt. Hier staat de grijze kast op een houtkleurig bureau, maar door de kast ergens anders neer te zetten maak je plek op het bureau, zodat je kind (als het groter is) zijn huiswerk kan maken.

Robots

Hippe jongenskamer van Studio Ditte van Felientje Industrieel
Felientje

Hippe jongenskamer van Studio Ditte

Felientje

We zien hier een sfeervol behang met robots, een fascinatie in de kindertijd van veel jongens. Ze komen voor in verhalen, tekenfilms en dus nu ook op dit stijlvolle behang. Door de vrolijke kleuren is de kinderkamer direct een leuke plek voor je kind om te zijn. Let ook even op de vintage meubels en de welhaast naïeve vormgeving die hen kenmerkt. Vintage is nu dus ook in de kinderkamer door gedronken, waardoor opa en oma opeens de vormgeving uit hun jeugd terug zien in de kamer van hun kleinkind. Dat is natuurlijk erg bijzonder, wat je noemt een onverwachte twist waardoor design zo´n boeiende culturele branche is.

Tot zover de prachtige ontwerpen van Felientje. We hopen dat je geïnspireerd bent en net zo enthousiast als wij. Blijf ons volgen, dan ben je telkens op de hoogte van de nieuwste trends. 

Zoek je prachtige decoratie-ideeën voor je woonkamer? Kijk dan hier voor inspiratie!

Meer mooie ideeën voor de inrichting van je kinderkamer vind je hier!

DIY is een begrip in meubelland. Hier vind je schitterende ideeën voor je eigen ontwerp!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!