De muur-trends van 2017 die je niet mag missen! | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

De muur-trends van 2017 die je niet mag missen!

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
Eclectische woonkamers van Sobrado + Ugalde Arquitectos Eclectisch
Loading admin actions …

Het nieuwe jaar is alweer een tijdje onderweg wanneer het gaat om het voorspellen van de woondesign-trends voor de rest van de 365 dagen. En alhoewel de woontrends meestal betrekking hebben op het interieur van onze woningen inclusief de meubels, vloeren en accessoires, richten we vandaag onze aandacht op de muren. Deze bieden ons namelijk allerlei mogelijkheden qua structuren en materialen waarmee ze zeer veel karakter kunnen toevoegen aan een ruimte. We hebben de 11 belangrijkste trends voor je verzameld om je een goed idee te geven van alle mogelijkheden om je muren nog dit jaar trendy te maken! Mis ze niet!

1. Baksteenmuur met extra features

We wisten al dat baksteenmuren trendy waren en dat blijft zo in 2017 vanwege de prachtige textuur die ze toevoegen aan een ruimte. De klassieke rode worden echter vervangen door neutrale tinten die een modernere en verfijnde look geven aan een ruimte. En ze worden gecombineerd met ingebouwde open haarden, houthaard en sfeerverlichting. Wow, als dat geen warmte toevoegt!

2. Kies voor ruw en onbewerkt

Eclectische gangen, hallen & trappenhuizen van groupDCA Eclectisch

Muren met een ruwe afwerking zijn niet alleen maar makkelijk te plaatsen maar zorgen ook voor een mooie afwisseling met gladde geverfde muren en voegen zo een interessant element toe aan de ruimte.

3. Opvallende structuren

In het verleden was het gebruikelijk om een cementlaag te plaatsen over bakstenen. Tegenwoordig is de trend veel meer richting een ruwe en onbewerkte look. Maak dus juist de voegen tussen de bakstenen zichtbaar. En om de look nog verder te verbeteren verf je ze in een andere kleur om een mooi contrast te vormen met de andere accessoires.

4. Miniatuurtegels

Alhoewel mozaïek tegels geen nieuw element zijn in de keukens en badkamers blijft het een populaire textuur om een moderne uitstraling toe te voegen aan de binnenmuren van onze huizen. Miniatuurtegels zijn er in allerlei soorten maten en kleuren waardoor je er zeer creatieve ontwerpen mee kunt maken. Gebruik voor een elegant alternatief miniatuurtegels van glas! Zeer Picasso!

5. Rustieke rode baksteen

Interior design Moderne keukens van Eternity Designers Modern
Eternity Designers

Interior design

Eternity Designers

De charme van een onafgewerkte baksteenmuur blijft altijd actueel Laat je baksteenmuren onafgewerkt voor een rustieke look of om een prachtig contrast te vormen met de moderne stijl van de rest van je huis.

6. Een gewatteerde structuur

Een andere briljante en zeer trendy manier om textuur toe te voegen aan een muur is door middel van een gewatteerde structuur met stof of leer. Dit is een trend die we in 2017 zullen terugzien in veel slaapkamers als een optie voor het hoofdbord achter het bed.

7. Een coating van hout

De warmte van hout is iets dat in elke ruimte welkom is. Terwijl hout al jaren zeer populair is voor op de vloer, vinden we het in 2017 ook op onze muren. Een perfecte manier om wat warmte en knusheid toe te voegen aan een ruimte!

8. Grote stenen tegels

Als natuurlijk materiaal blijft ook natuursteen elk jaar op de trendkaarten staan. In 2017 zien we een verschuiving naar grotere stenen tegels op de muren in plaats van de kleinere flagstone tegels van natuursteen.

9. Behang met visuele deceptie

Alhoewel behang al vele tientallen jaren wordt gebruikt als muurbedekking, zijn de designs steeds vernieuwd om een moderne touch toe te voegen aan onze woningen. Dit jaar is behang dat voor een driedimensionaal effect zorgt zeer populair. Ze zullen je ogen misleiden en je laten geloven dat deze muur een structuur heeft, terwijl dat in feit niet zo is!

10. Maakt Adobe een come back?

Tegenwoordig zien we nauwelijks meer Adobe muren omdat ze vervangen zijn door muren van hardere materialen met een betere weerstand. We kunnen echter niet ontkennen dat ze hun charme hebben; zeker in rustieke of landelijke huizen. Deze wat grotere bakstenen die niet gemaakt zijn van klei maar van luchtgedroogde leem zullen we meer zien in 2017 en dan vooral in landelijke omgevingen. Ze zijn ook een zeer goed ecologisch alternatief.

11. Go green!

En ten slotte eindigen we met de groene muren die ook zeker in deze lijst thuis horen. Een perfecte en ideale manier om wat groen toe te voegen aan je huis en een zeer fraai visueel alternatief voor potplanten. Ze voegen een zachte sfeer toe aan een ruimte en houden je woning koel en ze verversen de lucht! Wil je weten hoe je een groene muur aanlegt? Lees dan ook even de nieuwe trend: een levende groene muur.

Een baksteenmuur met ingebouwde haard en sfeerverlichting, wow!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!