8 budget-ideeën die niet mogen ontbreken in je kleine keuken! | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3688:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

8 budget-ideeën die niet mogen ontbreken in je kleine keuken!

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
modern  door stratmann Individuelle Besteckeinsätze, Modern
Loading admin actions …

Kleine keuken? Tja, dan kun je al je spullen er niet altijd even goed in kwijt. Maar wanneer je gebruik maakt van wat slimme trucs dan ontstaat er toch veel meer ruimte dan je denkt. Het is niet altijd een kwestie van meer keukenkastjes maar vooral van je spullen slim plaatsen en alleen datgene houden wat je ook werkelijk gebruikt. En er zijn ook allerlei slimme manieren om je werkruimte te vergroten. Bijvoorbeeld door het plaatsen van multifunctionele elementen. Vandaag hebben we met je meegedacht en delen we onze tips om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van alle mogelijkheden in je kleine keuken. 

1. Je hele servies in een schuifla

Je servies is over het algemeen één van de omvangrijkere delen van je keukenuitrusting en het kan een hele uitdaging zijn om je 26-delige servies handig op te bergen. Een grote schuifla is ideaal om verschillende redenen. Ten eerste kun je er een hele toren borden of schaaltjes in kwijt en daarnaast pak je ze er ook zeer makkelijk van bovenaf uit. Met de juiste serviesbeschermers weet je bovendien zeker dat er geen randjes van je dure servies verdwijnen! En plaats de onderdelen die je minder vaak gebruikt zoals je gebaksbordjes in een opslagruimte elders in huis.

2. Inklapbare delen in je keuken

Pop-up kitchen PIA - Web (KL458SIAAZ) van Dizzconcept Modern
Dizzconcept

Pop-up kitchen PIA – Web (KL458SIAAZ)

Dizzconcept

In een zeer compacte ruimte moet de keuken natuurlijk zo klein mogelijk zijn maar toch volledig uitgerust, functioneel en praktisch zijn. Deze keuken is de perfecte oplossing voor woningen met een zeer beperkte ruimte omdat je hem tot een kleine kast in elkaar kunt klappen door beide deuren te sluiten. In geopende staat biedt hij een zee aan opbergruimte en functionaliteit, van vaatwasser tot ruimte voor de pannen, magnetron en koelkast.

3. Multifunctionele elementen

Moderne keukens van homify Modern

En natuurlijk is het belangrijk om multifunctionele elementen te plaatsen zoals hier in deze keuken waar de eetbar ook als extra werkruimte kan worden ingezet. Of plaats een klein keukeneiland dat je kunt gebruiken als opslagruimte, eetplek en werkruimte.

4. Uitbreiding van je werkblad

NEW! 2015 Kitchen: PORTLAND + ARCOS Scandinavische keukens van Schmidt Palmers Green Scandinavisch
Schmidt Palmers Green

NEW! 2015 Kitchen: PORTLAND + ARCOS

Schmidt Palmers Green

We hebben nooit genoeg werkruimte in de keuken. Al was het maar om de andere gezinsleden te laten meehelpen met het snijwerk. Deze plank kun je naar behoefte uittrekken uit je bestaande werkplek waardoor je een extra snijplank creëert. Superhandig en wel zo gezellig om samen te kunnen koken!

5. Meer overzicht en ordening

Een kleine keuken wordt al snel onoverzichtelijk en rommelig. Zeker wanneer we alles boven op elkaar gooien in een la. En er is niets zo onpraktisch als chaos in je kleine keuken. Plaats een overzichtelijke ladeverdeler in je la waar je alles netjes in ordent en behoudt alleen die dingen die je ook echt gebruikt. Of bewaar minder gebruikte keukentools op een andere plek.

6. Praktisch afdruiprek

Ook al hebben we een vaatwasser, we doen vaak wel even een kleine afwas tussendoor, bijvoorbeeld de pannen of wat servies dat we weer nodig hebben. En hoe handig is het dan wanneer je dan een klein afdruiprek ingebouwd in je aanrechtblad hebt? Zo is alles in een mum van tijd droog. Ruimte voor een groot afwasrek heb je sowieso niet in een kleine keuken.

7. Open kasten

Garage Loft Industriële keukens van BRICKS Studio Industrieel
BRICKS Studio

Garage Loft

BRICKS Studio

Open planken zijn de ideale plek in een kleinere keuken om al je veelgebruikte spullen zoals olijfolie, kruidenrek, azijn, je messenblok, wok of snijplanken te plaatsen. Kijk dus waar eventueel ruimte is om zo'n praktische open plank te plaatsen zodat je alles binnen handbereik hebt. En het staat ook fraai zo'n lange plank van oud hout waar je je mooiere keukenspullen op tentoonstelt.

8. Een kraan met flexibele slang

Dit mag eigenlijk in geen enkele keuken ontbreken: de kraan met flexibele slang waarmee je in een enkele  beweging je spoelbak even schoon spoelt. Je zult jezelf zeer dankbaar zijn wanneer je dit in je keuken plaatst. Bovendien ook zeer hygiënisch want vaak is het niet eenvoudig om de spoelbak schoon en droog te houden en wordt dit een verzamelplaats van bacteriën.  Wil je meer tips voor je kleine keuken? Dan bevelen we ook hoe geef je een kleine keuken die ruime look aan.

We weten nu waar we ons 26-delige servies kunnen plaatsen!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!