De voorjaarsschoonmaak: deze dingen moet je niet vergeten! | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

De voorjaarsschoonmaak: deze dingen moet je niet vergeten!

Johan van Dijk Johan van Dijk
van BEL AND SOPH Industrieel
Loading admin actions …

We kunnen je niet genoeg helpen met de voorjaarsschoonmaak. Het wordt voor onze redacteuren een beetje lastig om persoonlijk zelf te komen opruimen, maar met deze tips kun je prima zelf aan de slag gaan. Benut die vrije dag maar eens om van je huis weer een opgeruimd en fris geheel te maken!

Je keukenaccessoires herorganiseren

Als je vaak aan het koken bent, dan kunnen alle keukenaccessoires en andere hulpmiddelen wel eens uitgroeien tot een behoorlijke hoeveelheid spullen. Al die zaken eens goed opruimen en herorganiseren is dan helemaal niet zo’n verkeerd idee. En reken maar dat je daarna weer een stuk meer geordend aan de slag kunt gaan.

De badkamer ordenen

Na de keuken is het verstandig om in één rechte lijn door te lopen naar de badkamer. Want dit kan ook vaak een zootje worden. Zoek al je shampoo en douchegel maar eens uit, maak de boel in de tussentijd lekker schoon en jij kunt het hele voorjaar en in de zomer weer genieten van een goed geordende badkamer.

Sla het terras ook niet over!

Voorjaar betekent ook dat het terras weer opgesteld kan worden. Vaak heeft dit al een winter ongebruikt buiten gestaan of moet je het weer uit de schuur halen. Maak het lekker schoon en fleur de hele boel dan ook gelijk een beetje op. Dit leuke voorbeeld kan je zeker helpen!

De wanddecoratie

Garage Loft Eclectische woonkamers van BRICKS Studio Eclectisch
BRICKS Studio

Garage Loft

BRICKS Studio

Je hoeft geen interieurontwerper te zijn om je woonkamer lekker op te knappen. Kijk daarom eens goed naar de wanddecoratie. Misschien hangen er nog wel spullen aan de muur die meer lijken te verwijzen naar de kerst dan naar het voorjaar. Ruim die dingen dan maar snel op en schaf leuke en inspirerende nieuwe dingen aan. Of kijk even wat je nog op de zolder hebt liggen.

De boeken en tijdschriften

Boeken zijn meestal tijdloos, maar tijdschriften en magazines waar je nog inspiratie kunt opdoen voor je oud & nieuwfeest zijn natuurlijk uit den boze. Sorteer en orden dit maar eens goed en haal gelijk inspirerende voorjaarsbladen in huis.

Speelgoed opruimen

Niet alleen je eigen spullen, maar ook die van de andere gezinsleden zijn soms aan een flinke opruimbeurt toe. Neem nou het speelgoed van de kinderen. Alles waar ze al lang niet meer mee spelen kan aan de kant. En dat kan wel eens een flinke besparing van de ruimte gaan betekenen.

De kledingkast

Niet iedereen beschikt over zo’n prachtige inloopkast als die je op de foto kunt zien. Een kledingkast kan dan met al die dikke winterspullen ook behoorlijk uitpuilen. Al die dikke jassen en truien kunnen tot de herfst weer op een andere plek opgeborgen worden. En dan komt er weer meer dan voldoende ruimte vrij om al die leuke en luchtige kleding weer op te hangen.

Keukentextiel

van homify Rustiek & Brocante

We hebben het al over je keukenaccessoires en keukengerei gehad, maar daar hebben we het nog niet gehad over je keukentextiel. Handdoeken en theedoeken bijvoorbeeld. Kies voor lekkere frisse en nieuwe kleuren en de voorjaarsstemming komt er in je keuken dan nog meer in.

Beddengoed

modern  door Nbe, Modern
Nbe
Nbe

We sluiten af met een beetje inspiratie voor de slaapkamer. De dikke winterdekbedden mogen weer in de kast en als je dan toch bezig bent is het ook gelijk tijd voor nieuw beddengoed. Zoek ook daarvoor iets nieuws of kies iets kleurigs wat nog in de kast ligt. Zo kun je in het hele huis genieten van een fris en opgeruimd gevoel!

Met deze tips moet het vast helemaal goed gaan komen met jouw huis. Wil je nog meer weten? Neem dan ook zeker bij dit overzicht even een kijkje!

Welke ruimte ga jij aanpakken? We zijn benieuwd! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!