8 simpele maar spectaculaire tuinideeën | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

8 simpele maar spectaculaire tuinideeën

Mariska Middelbeek Mariska Middelbeek
van homify
Loading admin actions …

Het wordt weer warmer buiten. Het is inmiddels alweer een tijdje lente en het duurt ook niet zo heel lang meer voordat het zomer is. Dit is het moment om in je tuin aan de slag te gaan. Zeker met mooi weer is het geen straf om een paar uur in de tuin door te brengen. Daarom hebben we in dit artikel een paar leuke doe-het-zelf ideeën voor in de tuin op een rijtje gezet. Lees snel verder om te kijken of er een leuk idee voor in jouw tuin tussen staat.

1. Kleurrijke bloemen en planten

In de zomer is het leuk om bloemrijke planten in de tuin te plaatsen. Er is niets leukers dan een tuin die helemaal in bloei staat. Om ervoor te zorgen dat het niet te druk wordt in je tuin, kun je ervoor kiezen om voor witte bloempotten te kiezen. Op de foto hierboven kun je zien hoe leuk dat effect is.

2. Bloembak van houten pallets

van homify

Het enige wat je nodig hebt is een paar houten pallets en wat schroeven of spijkers. Hiervan kun je een leuke, grote bloembak maken zoals op de foto hierboven. Je kunt het gebruiken om er bloemen in te plaatsen, maar je kunt er ook decoratiever mee omgaan. Op de foto hierboven wordt de bak gebruikt om vallende bladeren in te verzamelen.

3. Kruidenplantjes planten

van homify

Als je in de keuken veel kruiden gebruikt, is het leuk om deze zelf in de tuin te verbouwen. Zorg dat je hiervoor de juiste materialen in huis hebt, zoals tuinhandschoenen, een hark en een schepje.

4. Verfraai je muren met decoratieve planten

van homify

Saaie muren aan de buitenkant van je huis kun je met planten heel erg leuk verfraaien. Kijk maar eens naar de manier waarop ze dat op de foto hierboven hebben gedaan.

5. Gebruik gerecyclede materialen

van homify

Je kunt oude en nu ongebruikte accessoires in de tuin vaak heel goed hergebruiken. Op de foto hierboven zien je een oude vogelkooi die wit is geschilderd en nu als hangende plantenbak wordt gebruikt.

6. Gebruik flessen en potten om accessoires van te maken

van homify

Ook in de tuin is het leuk om accessoires neer te zetten. Op de eettafel bijvoorbeeld. Oude flesjes en potjes kun je heel goed gebruiken om accessoires van te maken. Je kunt ze aan de buitenkant versieren en er een waxinelichtje in plaatsen, zodat je ze als verlichtingsbron kunt gebruiken.

7. Een bloemenkrans voor de deur

van homify

Het is voor gasten erg uitnodigend als de deur van het huis dat ze bezoeken met een bloemenkrans is versierd. Een bloemenkrans zoals op de foto hierboven kun je heel goed zelf maken. En dat is ook nog eens hartstikke leuk om te doen.

8. Gebruik oude autobanden

van homify

‘Hoe kun je oude autobanden in de tuin gebruiken?’, horen we je denken. Nou heel makkelijk. Je schildert ze in een leuk kleurtje en gebruikt ze als bloembak om een heleboel kleurrijke bloemen in te plaatsen.

Wil je meer weten over tuinieren? Lees dan ook dit artikel eens!

Ken jij nog leuke doe-het-zelf ideeën voor in de tuin die we niet hebben genoemd? Laat het ons weten in de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!