11 interieurfouten die je echt niet meer mag maken!

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

11 interieurfouten die je echt niet meer mag maken!

Mandy K. – homify Mandy K. – homify
Garage Loft:  Woonkamer door BRICKS Studio,
Loading admin actions …

Hoe jij je interieur inricht  hangt uiteraard af van je smaak en de middelen die je hebt. Het gaat vaak goed, we doen het als Nederlanders helemaal zo slecht nog niet! Veel mensen kunnen inspiratie halen uit Dutch design en Nederlandse interieurs. Toch zien we nog steeds wat interieurfouten voorbijkomen. Ben je benieuwd naar welke fouten je echt niet meer mag maken? Kijk dan snel verder en ga na of jij ook een paar steken laat vallen… . 

1. Te veel accessoires

Als je te veel accessoires hebt, dan kan dat een rommelig effect geven. Leg bijvoorbeeld niet te veel kussens op je bed. Het kan namelijk een heel werkje zijn om voordat je naar bed gaat alle kussens er weer af te halen. Wie heeft daar nou zin in? 

2. Kunst op ooghoogte hangen

Garage Loft:  Woonkamer door BRICKS Studio,

Hang je kunst op 1.50 meter hoogte. Dit is de perfecte hoogte en zal voor veel mensen (niet alleen voor jou) prettig zijn.  

3. Textiel online kopen

 Slaapkamer door homify,

Het is uiteraard verleidelijk om stoffen met mooie prints online te kopen. Toch is dit niet verstandig, omdat het veel beter is om het materiaal met eigen ogen te bekijken en misschien zelfs te voelen. Mocht je nog niet overtuigd zijn, lees dan de reviews voordat je op de bestel-knop klikt. 

4. Besparen op verf

Interieurontwerp herenhuis Utrecht:  Woonkamer door Studio Binnen,

Bespaar zeker niet op verf! Zorg ervoor dat de verf die je koopt van goede kwaliteit is. Deze verf moet immers nog jarenlang mee!

5. Te veel stress toelaten

Lounge room:  Woonkamer door BB Interior,

Het kan overweldigend zijn om je huis in te richten. Laat je niet gek maken en geniet van het proces. Geen stress, het komt altijd uiteindelijk goed! 

6. Te koppig zijn

Vrijstaande villa :  Woonkamer door Atelier09,

Als je te koppig bent bij het inrichten van je woning, dan kan het zijn dat je het jezelf echt te moeilijk maakt. Sommige materialen zijn wellicht net iets te duur voor je. Wees flexibel en sta altijd open voor andere, opties! 

7. Sofa's tegenover elkaar zetten

 Woonkamer door Loaf,

Dit is echt een doodzonde volgens veel interieurontwerpers. Als je twee zitbanken tegenover elkaar zet, dan creëer je een doorgang in je woonkamer die je echt niet wilt hebben.   

8. Kinderkamer niet laten meegroeien

R&E:  Kinderkamer door MEL design_,

Natuurlijk, het is hartstikke leuk om grote prints van Disney-figuren op de muur te plaatsen in de kinderkamer. Maar denk ook vooruit: over een jaar of 2 is je dochter misschien wel uitgekeken op Frozen…  Zorg er daarom voor dat je kiest voor neutrale accenten die jarenlang kunnen meegaan!

9. Te kleine spullen in een grote ruimte

Woonkamer Utrecht:  Woonkamer door Atelier09,

Een interieurfout is het plaatsen van kleine meubelstukken in een kleine ruimte. Als je naar dit voorbeeld kijkt, dan lijkt de bank bijna de gehele woonkamer in beslag te nemen, wat niet per se fout is. Dit is een prachtig voorbeeld en maakt van de kamer een gezellig geheel. 

10. Kwantiteit verkiezen boven Kwaliteit

 Eetkamer door homify,

Je kan beter minder spullen van goede kwaliteit hebben dan meer spullen van slechte kwaliteit. Als je bijvoorbeeld 1 keer per jaar iets koopt, dan heb je over een aantal jaar een paar steengoede spullen!

11. Gaan voor kleine spiegels

 Gang, hal & trappenhuis door homify,

Een andere interieurfout is het ophangen van kleine spiegels. Je kan veel beter een mooie grote spiegel ophangen, dat maakt de ruimte ook gelijk een stuk groter. 

En? Ben jij al goed bezig? 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten,

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!