Ecologische tapijten brengen warmte in huis | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Ecologische tapijten brengen warmte in huis

Stoa. Stoa.
Re-vive van rENs
Loading admin actions …

Vandaag nemen we je mee naar de wereld van het designersduo rENs (Renee Mennen en Stefanie van Keijsteren) samen met een internationaal georiënteerde tapijtenfabrikant Desso, ontwierpen ze een nieuwe collectie tapijten: Re-Vive, waarin het begrip duurzaamheid essentieel is. Vandaag de dag wordt er nog steeds veel verspild, ondanks de voortschrijdende kennis over de voetafdruk die de technologie en consumptiemaatschappijen op het ecosysteem van de aarde achterlaten, en wat je zou moeten doen om deze zoveel mogelijk te beperken, om te buigen. Re-vive is een concreet initiatief dat restmaterialen opnieuw tot leven brengt, waardoor het milieu ontzien wordt. De tapijten die ze maken zijn niet alleen milieuvriendelijk, ze zijn ook zeer esthetisch en hebben een bijzondere invloed op je interieur. Hieronder hebben we wat voorbeelden voor je op een rij gezet, dus kijk snel met ons mee en laat je inspireren!

Kleursymbool

Re-vive van rENs
rENs

Re-vive

rENs

We zien op de afbeelding de kleuren die er mogelijk zijn, het valt direct op dat de kleur rood een dominante rol speelt. Deze kleur heeft een symbolische waarde: enerzijds geeft deze een signaal af dat er vandaag de dag nog steeds teveel verspild wordt. Een zeer ongelukkige realiteit in een wereld waarin we het moeten stellen met beperkte bronnen. Daarom is het noodzakelijk om met oplossingen te komen, kleine en concrete, alledaagse oplossingen, die ons aan het denken zetten over de verspilling, duurzame concepten laten ontwikkelen, zodat de producten die we maken langer meegaan.

Organisch

Re-vive van rENs
rENs

Re-vive

rENs

rENs laat via een natuurlijk proces verschillende kleuren rood met elkaar interacteren, gebruikt verschillende materialen om nieuwe en unieke producten te creëren. Samen met Desso implementeren ze een handmatig verfproces, waarbij uiteenlopende tapijtcollecties 'behandeld' worden met rode pigmenten, waardoor er nieuwe vloerkleden ontstaan. Restmateriaal wordt zo gebruikt als grondstof voor nieuwe werken. Deze recycle methode is eigenlijk niet nieuw, maar al eeuwen oud, we zien het principe al bij de zogenaamde 'natuurvolken' die leven in gebieden als de Amazone. Daar wordt niets verspild en uiteenlopende elementen (ideeën, materialen) uit verschillende bronnen (kennis over het regenwoud, hout van de kap) eindigen dikwijls in een nieuwe context (verhaal over het ontstaan van de stam, hout dat in een kunstwerk wordt gebruikt). Kortom, het is een zeer associatief en creatief denken dat gekenmerkt wordt door een grote mate van improvisatie met het beschikbare materiaal.

Stijl

Re-vive van rENs
rENs

Re-vive

rENs

We zien een graduele verkleuring in deze sample, dit zorgt voor een mooie variatie op het visuele vlak. De warme kleur van dit tapijt maakt het zeer geschikt om gecombineerd te worden met lichte houten elementen, dat kunnen meubels zijn maar ook decoratieve objecten, deze afbeelding geeft daar een mooi voorbeeld van. Deze stijl is uitgesproken op een ingetogen wijze, ze is wel dominant, geeft ook richting aan, maar overheerst het geheel niet. Er is dus voldoende ruimte om het interieur naar smaak in te richten.

Natuur

Re-vive van rENs
rENs

Re-vive

rENs

De natuur speelt een grote rol in deze Re-vive collectie, de kleuren vinden we namelijk ook in de natuur. Het is geen wonder dat tapijten voor een aangename sfeer in huis zorgen, gewoon vanwege hun uitstraling. Op de afbeelding zien we een bloesemtak waarvan de kleur wordt weerspiegeld in het gele vlak van het tapijt. Deze setting is harmonisch en geheel in tune met de aandacht in de designwereld voor het natuurlijke en het duurzame. rENs zet met deze collectie koers op een beter milieu en wil met haar design een concrete bijdrage leveren aan een beter milieu en de bewustwording bevorderen ten aanzien van duurzame designoplossingen.

Tot zover de prachtige ontwerpen van rENs. We hopen dat je geïnspireerd bent en net zo enthousiast als wij. Blijf ons volgen, dan ben je telkens op de hoogte van de nieuwste trends. 

Zoek je prachtige ideeën voor je eetkamer? Kijk dan hier voor inspiratie!

Een paradijselijk huis in New York is a 'dream come true'! Kijk met ons mee naar dit bijzondere huis waarin het hout dominant is. 

Deze professionals helpen je om je interieurontwerpen te realiseren!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!