12 ideeën om onbenutte ruimtes superslim in te zetten! | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

12 ideeën om onbenutte ruimtes superslim in te zetten!

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
Notting Hill Villa Moderne wijnkelders van Space Alchemy Ltd Modern
Loading admin actions …

Woonoppervlak is niet goedkoop deze dagen en dus komen we vaak bergruimte tekort in onze huizen. Maar aan de andere kant laten we ook vaak allerlei ruimtes onbenut. En dat is zonde! Want je kunt elke vierkante meter van je huis slim en nuttig inzetten. Bijvoorbeeld voor een handige wasruimte, wijnkelder, extra kledingkast of extra opbergruimte (want ja, waar laat je al je boeken, wijnen, schilderijen of fietsen?) Vandaag denken we met je mee en laten we 12 superslimme voorbeelden zien om alle onbenutte ruimte in je huis praktisch in zetten of fraai te decoreren. Ideeën waar je misschien nog niet aan hand gedacht… Kijk je mee?

Opbergruimte in een bank

Een zeer eenvoudige hal met zijn lengte en klassieke uitstraling, waarvan de lay-out een aantal zeer goede ideeën bevat. We love: de lange houten bank met opslagruimte! Twee voordelen in één: je kunt er rustig je schoenen aantrekken zonder vlekken op je muren en je kunt er alle kleinere spullen zoals sjaals, schoenen en tassen in kwijt. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de fraaie kapstok met opbergvakken erboven. Verre van leeg en ongebruikt hal; deze ruimte is dus echt geoptimaliseerd.

Een rechte plank als kapstok

MN Residence Scandinavische gangen, hallen & trappenhuizen van deDraft Ltd Scandinavisch
deDraft Ltd

MN Residence

deDraft Ltd

In deze entree is een witte plank in rechthoekige vorm geïnstalleerd met vrolijke haken eraan. Ideaal voor een smalle hal waar niet veel ruimte is voor een uitstekende kapstok. Een minimale en slimme oplossing dus voor een kleine ruimte.

Een kast om de hoek

Heb je een wand met een hoek die niet benut? Denk dan eens aan een open kast die de hoek om gaat. Deze biedt niet alleen een zee aan opbergruimte maar kan ook goed worden ingezet om wat fraaie objecten in te etaleren. Plaats je deze kast in de hal dan blijft er zoveel extra ruimte over in je woonkamer!

​Een wijnkelder onder de trap

Wine cellar beneath contemporary staircase Moderne wijnkelders van Space Alchemy Ltd Modern
Space Alchemy Ltd

Wine cellar beneath contemporary staircase

Space Alchemy Ltd

Wijnliefhebbers opgelet!  Wat dacht je van een prachtige zeer ruime wijnkelder onder je trap? Vaak is er in huis onvoldoende ruimte voor een grote voorraad wijn maar de ruimte onder de trap biedt een zee aan mogelijkheden. En met deze prachtige ronde openingen inclusief fraaie verlichting zal de mond van elke gast zeker open vallen!

Planken aan beide kanten

Gangen zijn vaak lange en wat smalle doorgangen. Hoe kun je zo'n smalle gang slim inzetten? Juist! Door er aan beide kanten een open kast te plaatsen die ruimte biedt voor al je losse spullen. 

Een kast als scheidingswand

Wil je graag een scheiding aanbrengen in een ruimte? Denk dan eens aan deze mogelijkheid: een kast als scheidingswand om je ruimte af te bakenen. Een slim ontwerp oplossing die de ruimte begrenst terwijl er toch een gevoel van openheid behouden blijft.

Een gesloten kast met bank

Townhouse Interior Design, Putney Bridge, London Moderne huizen van Residence Interior Design Ltd Modern
Residence Interior Design Ltd

Townhouse Interior Design, Putney Bridge, London

Residence Interior Design Ltd

Ook hier weer een voorbeeld van een zeer optimaal ingedeelde hal. De ruimte onder de trap werd hier gevuld met gesloten kasten in dezelfde fraaie klassieke stijl als de woning en bovendien werd er ook een knusse bank met opslagruimte onder de kapstok geplaatst. Handig om je schoenen aan te trekken maar ook een heerlijk plekje om je even terug te trekken en rustig een boek te lezen. 

Een werkplek in een hoek van je kast

Ook een echt voorbeeld van een optimaal benutte ruimte. Er werd hier niet alleen een zeer fraaie kastenwand geplaatst die zelfs tot boven de deur doorloopt maar eronder werd tevens een kleine werkplek ingericht. En ook al beslaat het geheel maar een paar vierkante meter toch heb je hier een volledig uitgerust (en prachtig) thuiskantoor!

Fraaie decoratie

Een functionele hal is goed, maar een fraai gedecoreerde gang is nog beter! Heb je veel foto's of schilderijen die je graag ergens wilt ophangen? Waarom zou je van de lege muren van je hal geen fraaie expositieruimte maken?

​Opslagruimte en decoratie

E2 PAVILION ECO HOUSE, BLACKHEATH Moderne gangen, hallen & trappenhuizen van E2 Architecture + Interiors Modern
E2 Architecture + Interiors

E2 PAVILION ECO HOUSE, BLACKHEATH

E2 Architecture + Interiors

En hier zien we nog zo'n voorbeeld van de hal als expositieruimte maar dit keer in een industriële onbewerkte look die ook zeer fraai combineert met schilderijen en met handige opslagruimte in de vorm van de lange lage kasten. Let ook op de fraaie lichtinval via het deels open plafond!

Een prachtige klassieke sfeer

Onbenutte ruimtes slim inzetten betekent ook dat je ze op fraaie wijze kunt decoreren passend bij de stijl van je huis zoals we in dit voorbeeld zien. De gang met zijn zeer fraaie stijl en klassieke meubels geeft alvast een voorproefje dat ons nieuwsgierig maakt naar de rest van de inrichting!

Een fietsenstalling

En waarom zou je je gang niet gebruiken als fietsenstalling? Aan deze handige metalen paal kun je twee fietsen kwijt. Ideaal wanneer je in de stad woont en geen stalling hebt voor je fiets maar deze wel graag wilt beschermen tegen diefstal en weersinvloeden. Wil je graag meer lezen over onbenutte ruimtes? Bekijk dan ook even: 9 ruimtebesparende tips voor je kleine appartement.

Een bank in de gang met opslagruimte... slim en praktisch!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!