Maak goede sier met sierpotten en beelden in je tuin

Stoa. Stoa.
homify Voortuin
Loading admin actions …

Religieus, Amerikaans, klassiek of Aziatisch: wat je ook leuk vindt vandaag zit er zeker iets voor jou bij. Vandaag gaan we kijken naar sierpotten en beelden voor in de tuin. We zien ze in de tuinen van de paleizen en kastelen van over de hele wereld staan, koningen en prinsen sieren hun lusthoven er mee, sinds eeuwen zijn sierpotten en beelden een geliefd object voor in de tuin. De statige indruk die deze potten en beelden maken is echt ongelooflijk sfeervol, te bereiken op een relatief eenvoudige wijze. Om je een mooie indruk van de mogelijkheden te geven zetten we hieronder een aantal voorbeelden voor je op een rij. Deze beelden worden aan je gepresenteerd door Tuindecoratie Jose, een ware expert op dit gebied. Laat je inspireren!

Rammen

Sierpotten 008 homify Landelijke tuinen Bloempotten & vazen

De statige visuele kracht van sierpotten is nauwelijks te overschatten. Door ze te plaatsen in een mooie strakke tuin komen ze mooi naar voren, maar in een ietwat wilde tuin staan ze ook erg goed. Deze rammen hebben hun hoorns naar voren gericht, vallen ze aan of houden ze ongenode gasten op een gepaste afstand? Dit klassieke design is uitgevoerd met een schitterende sierdeksel, die de pot afsluit. Mooi solo, maar als paar vormen ze een schitterende symmetrie.

Religieus

Diverse 015.1 homify Landelijke tuinen Accessoires & decoratie

Sommige mensen zijn gelovig, anderen niet, maar je hoeft niet gelovig te zijn om te kunnen genieten van een religieuze voorstelling. Dan gaat het vaak meer om de culturele waarde en de sfeer die er uit de beelden spreekt. Bij Tuindecoratie Jose is er een uitgebreid assortiment beelden met een religieuze thematiek beschikbaar, zo zien we de bekende Mariabeelden, de Griekse god Cupido en de Boeddha (geen god, het boeddhisme is eigenlijk meer een levenshouding). We kunnen deze beelden in onze tuin zetten, zoals hier op grint of in een mooie nis. Wees gewoon creatief en combineer naar believen!

De moedige leeuw

Leeuwen 004 homify Landelijke tuinen Accessoires & decoratie

Een belangrijke figuur in de Aziatische cultuur is de leeuw, natuurlijk komt hij ook in andere delen van wereld geregeld terug in de wapens van adellijke families. Ook in verhalen is de leeuw een belangrijke acteur en staat hij symbool voor moed en kracht. Deze prachtige dieren zijn nu beschikbaar als tuindecoratie, zet ze naast elkaar aan weerszijden van het pad dat naar je huis leidt en je gasten direct een bijzonder welkom geeft. De leeuwen houden hun poot op een bol, er is geen twijfel mogelijk: hij is koning van de wereld. Met zijn strak gekamde manen staat hij op zijn best in de tuin. 

Oude chic

Sierpotten 012.1 homify Landelijke tuinen Bloempotten & vazen

We genieten van het verleden, de verhalen, schilderijen en architectuur. We kijken nu naar twee sierpotten die beoordeeld op grond van hun uiterlijk wel honderden jaren oud kunnen zijn, ze hebben een patina dat de elementen in ontelbare uren ingesleten en aangebracht hebben. Zo lijkt het, want deze potten zijn natuurlijk speciaal gemaakt voor de moderne tuin waarin er plek is voor het verleden, zij het dan in een moderne variant.

New-York

Tuinbeelden Vrijheisbeeld homify Voortuin Accessoires & decoratie

If I can make it here, I can make it anywhere, zong Frank Sinatra al in zijn lofzang op New-York. We kijken hier naar het vrijheidsbeeld voor in de tuin, in 1886 door Frankrijk aan de Verenigde Staten geschonken. Het beeld is ontworpen door Gustave Eiffel, van de bekende toren in Parijs. Dit beeld heeft een gecorrodeerde look en past zodoende goed in een moderne tuin. Aanvankelijk heette het: 'Vrijheid verlicht de wereld', dit blijft een mooie ondertitel. Een beeld gewijd aan de vrijheid van elke mens ter wereld, een mooi idee dat altijd actueel blijft.

Tot zover deze prachtige ontwerpen van Tuindecoratie Jose. We hopen dat je geïnspireerd bent en net zo enthousiast als wij. Blijf ons volgen, dan ben je telkens op de hoogte van de nieuwste trends. 

Zoek je prachtige ideeën voor je badkamer? Kijk dan hier voor inspiratie!

Een mediakamer is om in te relaxen. Kijk hier voor een mooi voorbeeld!

DIY is een begrip in meubelland. Hier vind je schitterende ideeën voor je eigen ontwerp!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine