Voor & Na: Verbouwing van een woning met magisch uitzicht

Edwin Pesschier Edwin Pesschier
Google+
Loading admin actions …

Het huis dat we jullie vandaag gaan laten zien draagt de naam 'Seascape House'. Zoals de naam doet vermoeden vinden we dit huis terug aan de Engelse kust. De woning staat in een fraaie omgeving en kijkt onder andere uit op het strand. Binnen troffen de architecten van MillChris Developments echter een oubollig en grauw interieur. Een grondige renovatie was het gevolg. De woning werd klaar gemaakt voor de 21e eeuw en voorzien van alle moderne gemakken. De woning werd daarnaast ook voorzien van een serre.

De voorgevel

Op de foto zien we de voorgevel na voltooiing van de renovatie. De oorspronkelijke charme van de gevel werd behouden. De ingrepen aan de voorgevel bestonden enkel uit cosmetische ingrepen. Zo werd het metselwerk hersteld en werden kozijnen en deuren voorzien van een nieuwe lik verf. 

De achtergevel

Op deze foto kunnen we goed zien hoe ingrijpend de verbouwing en renovatie was. Boven zien we de tuin voor aanvang van de renovatie. Een ongeorganiseerde plattegrond doet de ruimte klein lijken. Onder zien we het resultaat van de herindeling. De tuin laat zich nu kenmerken door grote, open ruimtes. 

De keuken

Het verschil tussen de oude en nieuwe situatie wordt nog beter zichtbaar wanneer we naar de keuken kijken. De oorspronkelijke keuken had een traditionele, landelijke uitstraling. Donkere kleuren en veel hout zetten de toon. De bewoners besloten om de keuken in zijn geheel te vervangen. De woning beschikt nu over een strakke, moderne keuken. Het dakraam zorgt ervoor dat de keuken helder en licht is. De zachte, houten vloer en de witte wanden geven de keuken een Scandinavische flair. De deuren op de achtergrond stellen de bewoners in staat om de keuken richting de tuin te openen.

Na: De woonkamer

In de woonkamer gaat onze aandacht meteen uit naar het spectaculaire uitzicht. Grote ramen zorgen ervoor dat men optimaal kan genieten van de omgeving. Deze ramen werden voorzien van dubbel glas en zijn gedeeltelijk open te schuiven. De oorspronkelijke details, zoals de kroonlijsten, werden hersteld en opnieuw afgewerkt.

Na: De badkamer

De badkamer is voorzien van luxe sanitair. Grote vloertegels en een witte inrichting geven de badkamer een elegante sfeer. De blikvanger in de badkamer is de fraai vormgegeven badkuip centraal in de ruimte. Met zijn opvallende kleur en fijnzinnige detaillering trekt deze badkuip meteen de aandacht. 

Na: De sauna

Wanneer we denken dat we alles gezien hebben treffen we deze sauna. Niet alleen zijn de bewoners in staat om een frisse duik te nemen in de zee buiten, ook kunnen ze heerlijk ontspannen in de sauna, of deze activiteiten combineren. 

Uitzicht

We sluiten deze fotoserie af met het geweldige uitzicht die de bewoners vanuit hun woning hebben. De foto is genomen vanaf het balkon op de eerste verdieping. Stelt u zich eens voor dat dit het uitzicht is wat elke ochtend op u wacht. We kunnen ons voorstellen dat de bewoners van deze woning elke dag met een glimlach opstaan. 

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa: moderne Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!