10 unieke tuinhuisjes die je niet mag missen

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

10 unieke tuinhuisjes die je niet mag missen

Johan van Dijk Johan van Dijk
  door CraneGardenBuildings,
Loading admin actions …

Een tuinhuisje kan een leuke uitbreiding van je tuin zijn. Handig om spullen op te slaan, leuk om als je eigen kleine zomerhuisje te gebruiken of de ideale speelplek voor de kinderen. En als het huisje wat luxer uitgevoerd is dan zijn er nog meer opties mogelijk. Je kunt daarbij denken aan een klein kantoor, een sauna of een gastenverblijf. We hebben 10 interessante tuinhuisjes voor je op een rijtje gezet zodat je de nodige inspiratie op kunt doen. Ideaal voor de doe-het-zelver en anders schakel je de hulp in van een hovenier.

1. Charmant hoekje

 Garages/schuren door CraneGardenBuildings,
CraneGardenBuildings

Morston Summerhouse

CraneGardenBuildings

Wat een ontzettend charmant hoekje kun je hier zien! Deze tuin valt niet op door een ontzettend groot oppervlakte en toch is er voor gekozen om een tuinhuisje te plaatsen. De grijze kleur (en de gouden deurknop!) geven een heel erg chique tintje aan het geheel. Een erg leuk plekje om ’s middags of ’s avonds een drankje te drinken.

2. Modern randje

Een modern randje en toch een landelijke uitstraling? Dit huisje heeft het allebei! En qua uitvoering is dit ook een wat luxer exemplaar. Erg handig dus om als kleine werkruimte te kunnen gebruiken. Of zou je er toch voor kiezen om hier een (extra) logeerkamer onder te brengen?

3. Onderdeel van het terras

 Garages/schuren door CraneGardenBuildings,
CraneGardenBuildings

Morston Summerhouse

CraneGardenBuildings

Dit tuinhuisje is overduidelijk onderdeel van het terras geworden. Zodra de zon te fel is of juist een regenbui roet in het eten gooit, kun je hier terecht om lekker beschermd te zitten. De combinatie van een wit huisje en rode dakpannen is trouwens ook erg fraai om te zien.

4. Je eigen gym!

 Garages/schuren door CraneGardenBuildings,
CraneGardenBuildings

Morston Summerhouse

CraneGardenBuildings

Heb je altijd al je eigen gym in huis willen hebben maar kom je een kamer tekort? Een tuinhuisje kan daar ook voor gebruikt worden! Combineer het met een leuke zithoek en je hebt een bouwwerk in je tuin waar je heerlijk multifunctioneel gebruik van kunt maken.

5. Het kantoor

Een kantoor of en werkkamer hebben we al eerder als optie aangedragen als gebruik van een tuinhuisje. Hier zie je daar ook een zeer fraai voorbeeld van. De lamellen zorgen gelijk voor een professionele uitstraling!

6. Lekker rood

Een tuinhuisje hoeft niet altijd in kleuren geschilder te worden die niet zo opvallen. Met een felle kleur kun je namelijk juist het verschil maken! En als je dat rode accent dan ook nog eens terug laat komen in een tafelkleed en op andere manieren, dan heb je een prachtige extra dimensie aan je tuin toegevoegd.

7. Een plaatje in het donker

 Huizen door Miniature Manors Ltd,
Miniature Manors Ltd

Garden Room Salon

Miniature Manors Ltd

Niet alleen als het licht is moet een tuinhuisje goed tot z’n recht komen, ook in het donker moet je er van kunnen genieten. En met geïntegreerde verlichting zoals hier is het een plaatje zodra de zon onder is gegaan!

8. Uitbreiding van je huis

 Studeerkamer/kantoor door Miniature Manors Ltd,
Miniature Manors Ltd

Pitched Roof Garden Office with Storage

Miniature Manors Ltd

Eigenlijk vormt een tuinhuisje in ieder geval een uitbreiding van je huis, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het tuinhuisje vast te bouwen aan je eigen huis. En dat levert ook weer een zeer fraai plaatje op! Ideaal toch om op zo’n manier je woning net iets meer ruimte te geven?

9. Weer een hoekje

 Tuin door Garden Affairs Ltd,
Garden Affairs Ltd

Garden Writing Studio

Garden Affairs Ltd

Nog een keer weer zo’n leuk hoekje van een tuin met daarin een tuinhuis. En de grijze kleur is ook zonder enige twijfel een inspiratiebron.

10. Een echt huisje

 Studeerkamer/kantoor door Garden Affairs Ltd,
Garden Affairs Ltd

Fifth Avenue Modern 2

Garden Affairs Ltd

Met tuinhuisjes kun je zoals je hebt gezien vele kanten op. Van schuurtje tot een echt huisje! Dit exemplaar valt zeker onder de laatste categorie. En daarmee zijn we ook al weer aan het einde gekomen van dit interessante overzicht.

Zat jouw ideale tuinhuisje tussen deze tien die je hebt kunnen zien? Als je er nog meer wilt bekijken, dan is deze lijst ook de moeite waard om even te bekijken.

Welke toepassing zie jij het liefst voor je tuinhuisje? We zijn benieuwd! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten,

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!