Kunst en design, waar ligt de grens? | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Kunst en design, waar ligt de grens?

Stoa. Stoa.
Work: modern  door Studio Vincent, Modern
Loading admin actions …

Vincent Sterenberg is een gepassioneerde ontwerper van hedendaagse sieraden, producten en graphics. Een belangrijk deel van zijn werk bestaat uit het verkennen van de grens tussen kunst en design. Hij is een nieuwsgierige ontwerper/kunstenaar/handwerker en altijd opzoek naar artistieke uitdaging, innovatie vormgeving en vooruitstrevende combinaties van materialen. Zijn werk is divers, bestrijkt verschillende media, maar is altijd herkenbaar als typisch Vincent. Zijn ambacht is te plaatsen in onze postmoderne tijd, waarin de strikte scheidingen tussen de verschillende rollen, zoals ´kunstenaar´, ´designer´ en ´ambachtsman´ niet meer vanzelfsprekend zijn, door elkaar lopen en zo geheel nieuwe wegen in het creatieve denken openen. Vandaag hebben we een selectie gemaakt van een aantal recente werken van de Nederlandse ontwerper, zodat je een goed beeld krijgt wat deze creatieve duizendpoot zoal maakt. Gewoon voor de nodige inspiratie!

Structuren

We zien hier een juxtapositie van een bonsaiboom-achtige plant en een splitising die we aantreffen in de uitgebreide buizen stelsels in en onder het huis. Deze lamp heeft een bijzondere vorm dat is zeker, zijn kleurstelling is aangenaam zacht en past zodoende goed bij de mintgroene wand en de houten tafel. Wat is de tussen de plant en de lamp? De plant heeft natuurlijk wortels en die zijn een beetje vergelijkbaar met de buizen in de grond, zo wordt het ´buizige´ van de lamp benadrukt. Een eenvoudig koord loop naar het stopcontact en mond uit in een stekker. Deze lamp heeft een bijzondere input in je interieur.

Schilderij?

Is dit een schilderij of is het een collage? De schildersezel doet ons het eerste vermoeden, maar de hoed en de baard lijken er op bevestigd. De antwoorden komen vanzelf als je langer na het werk kijk… Dit werk behoorde te de laatste 20 werken van de 3700 inzendingen voor het programma AVROTROS Van Gogh Wedstrijd, een hele prestatie! Kijken we nu naar Vincent of naar Vincent? Een leuk idee achter een fris werk, dat het idee van collage een creatieve twist geeft.

Wijnfles

Met hart en ziel maakt Vincent zijn design, we zien hier een voorbeeld van poëtische kopjes waar uit best wat wijn gedronken mag worden. Het monochrome design zorgt voor een rustige uitstraling die goed past in een minimalistische setting als deze. Dit design gaat over de ziel van de fles, de onderkant heeft die typische wijnfles onderkant, een leuke innovatieve twist, precies hetgeen we kunnen verwachten bij het design van Vincent

Helemaal compleet

Stel je voor je zit deze zomer in je tuin, je hebt wat vrienden over de vloer en je haalt deze mooie Cups en een flesje wijn (of twee) te voorschijn, de sfeer is dan gelijk aan! Het design van Vincent is eenvoudig en sprekend met een geheel eigen taal, dus een gesprek over het werk van deze veelzijdige designer volgt al snel.

Royaal

We hoeven de mensen op dit werk niet aan je voor te stellen, bijzonder eigenlijk als je er over nadenkt, dat we de vorm van een persoon onthouden, en zelfs in die mate dat we niet eens het gezicht hoeven te zien om hem te herkennen. Eerlijk is eerlijk, deze personen zijn natuurlijk een bijzonder geval en hun vaste attributen helpen ook mee in het proces van herkenning. Dit werk stelt dergelijk vragen en gaat eigenlijk over de interactie tussen herkenbaarheid en onherkenbaarheid. Door deze reflectie krijgt het werk een conceptuele lading. Het werd in opdracht gemaakt voor de gemeente Maastricht. 

Tot zover de prachtige ontwerpen van Studio Vincent. We hopen dat je geïnspireerd bent en net zo enthousiast als wij. Blijf ons volgen, dan ben je telkens op de hoogte van de nieuwste trends. 

Zoek je prachtige ideeën voor je badkamer? Kijk dan hier voor inspiratie!

Een mediakamer is om in te relaxen. Kijk hier voor een mooi voorbeeld!

De winter is nog ver weg, maar als we dit mooie huisje zien, zien we het knusse seizoen met vertrouwen te gemoed!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!