Het ultieme witte huis | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3648:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Het ultieme witte huis

TILL BEHNE TILL BEHNE
Minimalistische exhibitieruimten van Ruiz Velázquez Minimalistisch
Loading admin actions …

Dit appartement in de Spaanse hoofdstad Madrid is om een aantal redenen heel bijzonder. Het heeft slechts een oppervlakte van zo’n 60 vierkante meter maar door een ingewikkelde driedimensionale puzzel wordt de ruimte optimaal benut en lijkt deze groter dan hij werkelijk is. Het idee van de van oorsprong Puerto Ricaanse architect Héctor Ruiz-Velázquez is even ingenieus als revolutionair. Het appartement bestaat uit een grote ruimte met in het midden een groot blok dat alle denkbare en benodigde functies herbergt. Door met verschillende hoogtes te werken wordt optimaal gebruik gemaakt van de ruimte. Ook zien we veel keramiek in dit appartement, zowel op de vloer als aan de muur. Dat komt omdat het huis in opdracht van ASCER, de Spaanse organisatie van keramiekfabrikanten, werd ingericht.

Woonkamer

Deze foto geeft een fraai totaalplaatje van het appartement. We zien de woonkamer met daarboven de slaapkamer. Rechts is een kantoor en daarachter is de keuken. Elk stukje van de ruimte heeft zijn eigen functie maar staat door het open karakter, er zijn geen muren of deuren, toch in contact met elkaar. Andere mooie woonkamers kan je hier bekijken.

Stijl

In het appartement zien we een aantal totaal verschillende stijlen. Deze zijn door de witte achtergrond des te opvallender. We zien een sensationele mix van vintage, industriële, koloniale, klassieke elementen. De grote ramen maken het appartement, in combinatie met het vele wit, zeer licht. De keramische vloer- en wanddelen zijn door hun natuurlijke uitstraling alles behalve kil.

Keuken

Uit deze hoek zien we het ingenieuze bouwwerk goed dat alle functies in het huis vervult. Aan deze zijde vinden we de kleine maar fijne keuken. Een kleine wasbak, een keramische kookplaat, een ijskast en wat kastruimte. De groene appels staan nog op een extra aanrechtblad waar naar hartenlust gekookt kan worden en nadien gegeten. Helemaal rechts in de hoek zien we de trap die naar de bovengelegen slaapkamer voert. Tips voor het inrichten van een kleine keukens lees je hier.

Wc

Wc’s zijn meestal niet de spannendste ruimtes in een huis. Maar hier is het de ontwerpers toch gelukt wat leven in de brouwerij te brengen. De ruimte is smal maar door een aantal keuzes wel visueel heel aantrekkelijk. De wc-pot die op de grond rust, de stortbak die kunstig hangt, de kiezelstenen en natuurlijk vooral de cactus maken het een fantastische ruimte om naar te kijken. Boven de wc zien we nog de drie vazen die we eerder tegenkwamen in de woonkamer. Het is te hopen dat deze voldoende het zicht blokkeren zodat er genoeg privacy is tijdens de stoelgang.

Eettafel

Ook hier zien we weer hoe geweldig dit huis in elkaar steekt. De muur gaat over in de eettafel die grenst aan de keuken. En door de verschillende uitsparingen wordt het open karakter nog maar eens onderstreept. Na het dineren is men in twee stappen bij de trap die naar de slaapkamer voert. En dankzij het vele wit springen de accessoires en kunst er bijzonder goed uit.

Slaapkamer

De slaapkamer ligt hoog boven in het huis en dus is privacy gegarandeerd. En hoewel de daadwerkelijke oppervlakte niet meer dan een paar vierkante meter betreft, oogt het geheel zeer open en ruim door het ontbreken van muren of andere afscheidingen. In het overweldigende wit is de prachtige rode bank en het nachtkastje en lampje en prettig detail. Ook het ornament aan het plafond zorgt voor wat extra karakter in dit verder ultramoderne appartement.  Ook je kleine appartement optimaal benutten? Deze professionals helpen je graag.

Zou jij in dit kleine maar fantastische appartement willen wonen? Laat hieronder je comment achter.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!