7 creatieve ideeën voor het creëren van een hal in een open ruimte

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

7 creatieve ideeën voor het creëren van een hal in een open ruimte

Roxanne Latupella Roxanne Latupella
De grote verbouwing:  Gang en hal door Jolanda Knook interieurvormgeving
Loading admin actions …

Een hal of gang is één van de eerste vertrekken die je tegenkomt bij het betreden van een woning. De hal is dus ook bij uitstek dé ruimte om een goede eerste indruk te maken. We hebben al eerder Ideabooks gepubliceerd over optimale inrichtingen en interieur tips voor (kleine) hallen en gangen, maar wat als je hal geen afgesloten ruimte is? Welke opties en mogelijkheden heb je dan? Misschien heb je bijvoorbeeld te maken met een eenkamerappartement waarbij je direct binnenstapt in de woonkamer, maar wil je toch graag een entree realiseren. 

Om je een eindje op weg te helpen hebben we in dit Ideabook een paar handige oplossingen voor je op een rij gezet. Van het werken met glas en meubels, je hebt verschillende creatieve mogelijkheden om toch een hal te creëren. Het zal je verrassen hoeveel mogelijkheden er eigenlijk zijn! 

Kijk met ons mee en laat je inspireren door onderstaande ideeën. 

Schuifdeuren

Schuifdeuren zijn, vooral in kleinere ruimtes, enorm ruimtebesparend! Wanneer je kiest voor schuifdeuren heb je de mogelijkheid om op een slimme manier toch voor gescheiden ruimtes te gaan. Kies voor een variant van glas, staal of gerecycled hout voor een industriële look of ga juist voor een strakke zwarte of witte versie. Er zijn verschillende manieren om ze te bevestigen. Wij zijn helemaal fan van de zichtbare, ietwat industriële rails, maar een verborgen rails behoort ook zeker tot de mogelijkheden. Qua afwerking bestaan er ook nog diverse opties: kies jij er bijvoorbeeld voor om de deur over de muur te laten schuiven of gaat je voorkeur er naar uit om hem in de muur te laten verdwijnen? 

Maak een afscheiding met een kast

 Woonkamer door EKIDAZU

Het plaatsen van een kast als afscheiding is een ideale optie wanneer je een hal wilt creëren in een open ruimte. Met name wanneer je te maken hebt met een kleine ruimte of een eenkamerappartement is dit slim. Op deze manier kun je, zonder in te leveren op de openheid van de desbetreffende ruimte, snel en gemakkelijk een nette entree realiseren. Kies bijvoorbeeld voor een open stellingkast of ga juist voor een gesloten (boeken)kast. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden, die deels ook afhankelijk zijn van de aangrenzende woonruimte. Zie jij dit al voor je in jouw woning?

Afscheiden met behulp van planten

Een ander, flexibel, alternatief is het kiezen voor planten als afscheiding om een hal of entree te creëren. Kies voor opvallende varianten in grote potten. Het hoeven er niet eens veel te zijn, één grote hoge plant kan al voldoende zijn. Wil je liever geen potten op de grond plaatsen? Er zijn tegenwoordig ook genoeg mogelijkheden om planten aan het plafond te hangen! Ga voor verschillende hoogtes voor een dynamische uitstraling en genoeg doorkijk. Het voordeel van deze oplossing is dat je ze van tijd tot tijd kunt verplaatsen en vervangen. Zo kun je per seizoen nieuwe planten kiezen waardoor je entree keer op keer een frisse, nieuwe uitstraling krijgt. 

Ben jij nou benieuwd welke planten het meest geschikt zijn als kamerplanten? Een tijdje geleden publiceerden we dit Ideabook. We hebben een aantal geschikte kamerplanten voor je op een rij gezet om je keuze iets te vergemakkelijken. Neem zeker even een kijkje! 

Op maat gemaakte elementen

Het is uit eerdere Ideabooks ook al naar voren gekomen: op maat gemaakte meubels en elementen zijn ideaal omdat ze een specifieke of lastige ruimte of area optimaal kunnen invullen. Dit geldt dus zeker ook voor een open ruimte waar je een hal wilt creëren. Door te kiezen voor op maat gemaakte kasten of garderobe-systemen realiseer je in een handomdraai een kleine hal of entree. Zo gemakkelijk kan het dus zijn! Als je een beetje handig bent kun je een project als dit zelf aanpakken, maar het inschakelen van een expert is natuurlijk ook een goede optie. Ook wanneer je nog niet helemaal wilt hoe je dit wilt gaan invullen kunnen zij je namelijk goed helpen bij het in kaart brengen van je wensen en behoeften. 

Een kamerscherm

Ben je er nog niet helemaal zeker van of je een bepaalde afscheiding definitief wilt laten staan? Kies dan voor een meer flexibele oplossing die je eventueel nog kunt veranderen. Eerder in dit Ideabook noemden we de al de mogelijkheid van het plaatsen van grote planten, maar een kamerscherm is ook een goede oplossing. Wanneer je kiest voor een inklapbaar kamerscherm kun je, afhankelijk van je mood, kiezen voor een afgesloten of open entree. 

Ook een leuke tip: Kies in plaats van een kamerscherm een kledingrek! Wanneer je gaat voor een hoge variant, op wieltjes bijvoorbeeld, kun je hem verplaatsen en doet hij het erg goed als afscheiding. Bovendien ben je geen extra ruimte kwijt aan een extra kapstok. Win-win! 

Een glazen wand

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Gang en hal door Lab32 architecten
Lab32 architecten

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa

Lab32 architecten

Het toevoegen van glas aan je woning zorgt bijna altijd voor een moderne en strakke uitstraling. Zie jij het wel zitten om te kiezen voor glas? Dan is deze oplossing wellicht iets voor jou! Wanneer je kiest voor een afscheiding van glas, dan hoef je absoluut niets in te leveren op lichtinval of ruimtelijkheid. Ga bijvoorbeeld voor een klein wandje, of zet je hal helemaal af met glas en kies voor grote (schuif)deuren. Een ruimte om je jas en accessoires op te hangen creëer je heel gemakkelijk door te kiezen voor een klein kledingrekje of staande kapstok. Et voilà! Jouw eigen hal is in een handomdraai gerealiseerd.

Meerdere mogelijkheden combineren

Natuurlijk zou je er ook voor kunnen kiezen om meerdere bovenstaande ideeën met elkaar te combineren. een afscheiding van glas of planten in combinatie met een op maat gemaakt element voor het ophangen van je jassen kan samen namelijk een mooi geheel vormen. De keuze is uiteindelijk aan jou en zoals je merkt zijn er eindeloos veel mogelijkheden. 

We hopen dat dit Ideabook je genoeg inspiratie heeft kunnen geven om thuis aan de slag te gaan met je eigen (nog niet bestaande) hal of entree. Vind je het leuk om nog even verder te kijken en meer inspiratie op te doen? Scroll dan ook nog even langs deze foto's. Om snel en makkelijk uit te komen bij voorbeelden die perfect aansluiten bij je persoonlijke smaak kun je gebruik maken van het filter op de site. Veel kijkplezier! 

Welke optie heeft jouw voorkeur?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!