Parel aan de Amsterdamse grachten!

Edwin Pesschier Edwin Pesschier
Google+
Loading admin actions …

We kwamen het werk van HOYT Architecten & Bouwmanagers al eerder tegen en beschreven onder andere deze moderne villa die zij realiseerden in Den Haag. Vandaag nemen we een ander project van hun onder de loep. Alleen al vanwege zijn locatie mogen we dit project bijzonder noemen. Op het Amsterdamse Prinseneiland realiseerden zij namelijk een eigentijds herenhuis, gesitueerd in een stukje historisch Amsterdam dat aangemerkt is als beschermd stadsgezicht. Geen gemakkelijke opgave dus. 

Achtergevel

WOONHUIS MET FOTOSTUDIO_01: moderne Huizen door HOYT architecten
HOYT architecten

WOONHUIS MET FOTOSTUDIO_01

HOYT architecten

Aan de achterzijde hebben de bewoners de mogelijkheid om een boot aan te leggen. Het terras geeft ze de vrijheid om te genieten van de buitenlucht. Ook aan deze zijde van de woning trekt de strakke, houten gevel alle aandacht. In tegenstelling tot de voorgevel, kunnen de lamellen aan deze zijde volledig geopend worden, zoals we hier op de foto kunnen zien. De bewoners hebben zo de mogelijkheid om te spelen met het lichtinval, zowel door de lamellen te verstellen of door ze open te klappen. 

Voorgevel

WOONHUIS MET FOTOSTUDIO_02: moderne Huizen door HOYT architecten
HOYT architecten

WOONHUIS MET FOTOSTUDIO_02

HOYT architecten

Het gebouw weet zich vergezeld door een bonte mix van woonhuizen. Het gebied laat zich kenmerken door pakhuizen, scheepswerven en zwart geteerde loodsen. In die context treffen we deze bijzondere voorgevel, die zowel opvalt als moeiteloos in zijn omgeving opgaat. De woning is gebouwd op een oppervlakte van zo'n zestien bij zes meter. De stenen gevel is bedekt met houten (Red Cedar) panelen en robuuste lamellen. 

Keuken

WOONHUIS MET FOTOSTUDIO_04: moderne Keuken door HOYT architecten
HOYT architecten

WOONHUIS MET FOTOSTUDIO_04

HOYT architecten

Omdat één van de bewoners culinair fotografe is, kreeg de keuken een centrale plaats in de woning. Doordat de keuken gesitueerd is aan de achterzijde van de woning, is deze ruimte voorzien van genoeg daglicht. Men heeft vanuit dit gedeelte tevens uitzicht op de Bickersgracht. 

Vide

WOONHUIS MET FOTOSTUDIO_03: moderne Woonkamer door HOYT architecten
HOYT architecten

WOONHUIS MET FOTOSTUDIO_03

HOYT architecten

Om optimaal te kunnen genieten van het uitzicht koos men voor een vide aan de achtergevel. We bevinden ons hier op de eerste verdieping, waar de woonkamer en de werkruimte gesitueerd is. Beneden kunnen we nog net een gedeelte van de eetruimte zien. Incluis open haard en opvallende accessoires. 

Woonkamer

WOONHUIS MET FOTOSTUDIO_07: moderne Studeerkamer/kantoor door HOYT architecten
HOYT architecten

WOONHUIS MET FOTOSTUDIO_07

HOYT architecten

Op de eerste verdieping is de woonkamer met werkruimte gelegen, die we hier op de foto kunnen zien. Vanuit deze hoek krijgen we ook een goed beeld van de lamellen. Niet alleen kan men de lamellen gebruiken om de lichtinval te versterken, ook kunnen ze gebruiken om de vertrekken een meer intieme sfeer te geven. Het biedt de bewoners de nodige privacy. 

Hal

WOONHUIS MET FOTOSTUDIO_06:  Gang en hal door HOYT architecten
HOYT architecten

WOONHUIS MET FOTOSTUDIO_06

HOYT architecten

Op de tweede verdieping zijn de slaapkamers, badkamers en de berging gesitueerd. Dankzij dakramen wordt ook deze verdieping voorzien van genoeg daglicht. De lichte, houten vloer en de strakke, heldere wanden geven deze ruimte een rustige en vredige uitstraling. 

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa: moderne Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!