Handige woonoplossingen voor weinig geld | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Handige woonoplossingen voor weinig geld

Stoa. Stoa.
van SOMMERHAUS PIU - YES WE WOOD Scandinavisch
Loading admin actions …

De droom van veel huizenjagers is een huis te bezitten met daarom heen een groot aantal vierkante meters grond. Maar nu de onroerend-goedprijzen de pan uitrijzen in vele landen van de wereld is deze droom verder weg dan ooit. Of toch niet? Deze woning staat dan niet in Parijs of London, maar we hebben wel het gevoel heer en meester te zijn over ons eigen stukje land. We hebben het over een slim huis met prachtige looks dat zeker voor veel inspiratie zal zorgen. Was het alleen al omdat dit type woning een volkomen nieuw paradigma opent, een nieuwe stip op de horizon. Deze woning is gericht op het eenvoudige leven, een leven dicht bij de natuur. En voor het geld hoef je het niet te laten, zo kost het type woning waar we het nu over hebben tussen de 15.000 en 150000 euro. Het kan gaan om een permanente woning, maar ook om een mobiele. Benieuwd hoe dit allemaal in elkaar zit. Kijk dan snel met ons mee!

Zomerhuis

Dit zomers huis draag de naam PIU 65, dit getal staat voor het aantal vierkante meters van het perceel. Deze serie zomerhuizen is ontworpen door Patrick Frey en Björn Götte. Deze woning heeft alles wat we verwachten bij een eigentijds huis: woonkamer, eetkamer, keuken, badkamer en twee slaapkamers. Wat de gelukkige bewoners van deze woning ook tot hun beschikking hebben is een groot terras van 35 m², dit bestaat volledig uit larikshout. Dit hout zien we ook terug in de voorgevel van de woning. Een mooi aspect van deze woning is zijn bescheiden voorkomen, dat op deze manier goed in de omgeving past. Een heerlijke woning om te genieten van de goede dingen des levens, natuurlijk met familie en vrienden.

Eetkamer

Deze eetkamer heeft alles: een mooie lichtval, een fijne inrichting met mooie meubels en een fabuleus uitzicht. Let ook op het bijzondere plafond en de hanglamp, dit zijn de elementen die voor veel sfeer zorgen. In deze kamer komt het gezin samen om te genieten van de maaltijd. Daarnaast is de ruimte ook groot genoeg voor veel meer mensen, plek zat, dus je familie kun je hier met een gerust hart uitnodigen. Het kleurenpalet is ingetogen, maar laat veel ruimte om te experimenten met kleur, een mooi voorbeeld daarvan zijn de rode bloemen op tafel. Wat een color boost!

Ontwerp

We zien hier het intelligente architectonische ontwerp van de woning, deze is licht en luchtig. Alles is in dit huis aanwezig op slechts 65 m². Met behulp van full-length glazen panelen is er geen tekort aan zonlicht, indien gewenst kun je deze ook weren met deze handige luiken. Het huis is duidelijk gericht op de omgeving, zodat je als bewoner de natuur binnen in je huis kunt ervaren. De serie zomerhuizen komen in verschillende maten, van 48 tot 115 m², elk met hun eigen stijl. Natuurlijk heb je zelf de nodige inbreng zodat je huis helemaal gepersonaliseerd kan worden. De kosten van een huis als dit beginnen bij 70.000 euro. 

Vrijheid

De ultieme vrijheid ervaren we toch wel in deze mobile woning. Zie jij jezelf al touren door Europa of de Verenigde Staten? De ruimte en de rust kunnen niet op, als je tenminste op de juiste plekken gaat staan. In deze omgeving zit dat qua rust en geestelijke hygiëne wel goed. Je stapt je woning uit en bent direct een met de natuur. Het mooie van deze woning is dat deze volledig bekleed is met duurzaam hout en daarbij alles herbergt dat je als wereldburger nodig hebt. De wagen wekt zijn eigen stroom op via de zonnepanelen en daarbij heeft dit mobiele huis een bio-wc waardoor een riool en chemicaliën niet nodig zijn. Op en top ecologisch dus! Bespreek de mogelijkheden voor je ideale woning met een expert!

Prefab

De voordelen van een prefab woning zijn bijzonder groot, maar een van de fijnste dingen is toch wel dat ze snel klaar zijn en zeer ecologisch. De eigenaren van deze prefab woning hebben naar bij München een stuk grond gekocht, op het platteland, en vervolgens deze woning laten bouwen. Echt een idyllische omgeving die de rit naar deze grote stad eens stuk kleiner maakt. De woning is bekleed met hout en heeft een aluminium chassis, zo is de woning sterk, maar licht. Daarbij waren de kosten laag, zoals bij zoveel prefab woningen. Meer mooie ideeën voor je prefab woning kun je hier tegenkomen.

Uitzicht

Het adembenemende uitzicht op het Beierse platteland is in deze woning nooit ver weg, via de grote ramen stroomt het daglicht én de wereld naar binnen. De woning heeft een sterke band met het omringende platteland, dat overigens een stuk minder plat is dan bij ons in het polderland, let maar eens op de bergen, we kunnen er uren naar blijven kijken! Vergeet de binnenstad, vergeet de betonnen huizen, dit is de toekomst: ecologisch wonen in een prefab huis op het platteland. Maar dat is natuurlijk een kwestie van smaak, want we houden stiekem toch ook wel een beetje van de huizen in de grote stad… … Blijf ons volgen, dan zie je voor al deze huizen de nieuwste ideeën en trends. 

Deze villa is duurzaam en erg modern, moeilijk te geloven dat deze woning ooit een oude boerderij was.

Wat vind je van deze woningen? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!