Top 5 van de week: de ultieme combinatie van klassiek, traditioneel en modern

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Top 5 van de week: de ultieme combinatie van klassiek, traditioneel en modern

Roxanne Latupella Roxanne Latupella
  door The White Company
Loading admin actions …

De top 5 van deze week draait helemaal om het combineren van stijlen die erg van elkaar verschillen maar elkaar ook perfect kunnen aanvullen. De voorbeelden hieronder laten zien dat klassiek, traditioneel en modern heel goed samengaan wanneer het op architectuur en interieur aankomt. Zo staan we stil bij de architectuur en de inrichting maar letten we ook op de kleine details. We zijn erg benieuwd of jij, na het zien van deze foto's, ook helemaal fan bent van deze ongewone combinatie!

Kijk nu eerst lekker met ons mee en laat je inspireren! 

1. De eerste indruk

Dat je klassiek en modern ook aan de buitenkant van je woning toe kunt passen, maakt deze foto mooi duidelijk. Deze woning bevindt zich in Rusland en heeft klassieke en ietwat traditionele vormen. Kijk bijvoorbeeld naar het dak en het karakteristieke trapje bij de ingang. De moderne twist zit hem hier in het gebruik van materialen en natuurlijk de moderne, strakke kleuren. Wij zijn fan van dit prachtige huis, wat vind jij?

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor de buitenkant van jouw huis of appartement? Schroom zeker niet om de hulp van een expert in te schakelen! 

2. De kracht van accessoires en decoratie

  door The White Company
The White Company

Christmas Range

The White Company

De inrichting van je woning voelt vaak pas echt helemaal af wanneer je de juiste decoratie en accessoires geplaatst hebt. Op bovenstaande foto zie je hoe dit er uit zou kunnen zien! Dit voorbeeld is geheel passend binnen de kerstsfeer van deze maand, maar natuurlijk kun je het hele jaar door zorgen voor een mooie touch door stijlvolle decoratie en accessoires. Hier zien we dat het interieur redelijk traditioneel en ietwat klassiek is, maar dat de accessoires uit een combinatie van beide bestaan. Kies voor klassieke kandelaars in combinatie met moderne stompkaarsen en geurstokjes. De mogelijkheden zijn eindeloos! 

3. Materiaalkeuze

Herenpand met originele uitstraling:  Keuken door Kodde Architecten bna
Kodde Architecten bna

Herenpand met originele uitstraling

Kodde Architecten bna

We noemden het ook al even kort bij de eerste foto van dit Ideabook: de materiaalkeuze kan van grote invloed zijn op de uitstraling en stijl van je interieur. Op bovenstaande foto zien we een keuken in een prachtige Amsterdamse woning waarbij een bijzondere combinatie van diverse materialen gebruikt is. Zo zien we een licht, marmeren blad gecombineerd met een onderkant van staal. De combinatie met de houten vloer en de kozijnen van zwart staal geeft het geheel een klassiek en moderne look and feel. Wil je meer mooie foto's van stijlvolle keuken zien? Neem dan zeker ook nog even een kijkje tussen deze foto's! Je kunt ze filteren op stijlen zodat je snel uitkomt bij foto's die perfect bij je persoonlijke smaak passen. 

4. Interieurarchitectuur

Tibbensteeg Hoonhorst:  Eetkamer door Tim Versteegh Architect
Tim Versteegh Architect

Tibbensteeg Hoonhorst

Tim Versteegh Architect

Dat klassiek, traditioneel en modern ook prima samen gaan in de architectuur in huis, laat deze foto zien. Deze oude boerderij is compleet gerenoveerd, en de oude muren hebben plaats gemaakt voor strakke gestuukte muren, een moderne houten vloer en stijlvolle, moderne kozijnen. Toch zien we dat een deel van het plafond nog steeds te zien is! Ook wat betreft de meubels is voor een combinatie van traditioneel en klassiek gekozen. Ook de buitenkant van deze oude boerderij is erg indrukwekkend!

Bekijk zeker ook nog even dit Ideabook waarbij twee verrassende stijlen met elkaar gecombineerd worden! 

5. De impact van textiel

​Project inrichting Herenhuis Antwerpen:  Slaapkamer door Antequercus
Antequercus

​Project inrichting Herenhuis Antwerpen

Antequercus

We sluiten deze top 5 vandaag af met een mooi voorbeeld van de impact van textiel. Met textiel kun je de stijl van je interieur namelijk sterk beïnvloeden. Op bovenstaande foto zien we een slaapkamer waar klassiek en modern wederom op een stijlvolle manier gecombineerd worden. De slaapkamer zelf heeft zelfs een ietwat industriële uitstraling, maar door de keuze van luchtig textiel in een frisse witte kleur krijgt het geheel bijna iets dromerigs. Bovendien is klassiek wit bijna altijd een goede keuze! Wat vind jij?

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!