De uil als trouwe kompaan in het hedendaagse interieur | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

De uil als trouwe kompaan in het hedendaagse interieur

Stoa. Stoa.
schilderijen van Kathalijne Hes Landelijk
Loading admin actions …

Hij is heel langzaam binnengeslopen, waarschijnlijk stond het raam even op een kier. Zeer behoedzaam is hij naar binnen getippeld, misschien zweefde hij op een windvlaag naar binnen. We weten het niet, maar het is wel duidelijk dat hij niet meer weg te denken is uit het hedendaagse interieur. Steeds vaker zien we hem opduiken in uiteenlopende gedaanten, vormen en media, maar telkens brengt hij door zijn voorkomen een glimlach op ons gezicht. Natuurlijk hebben we het over de uil. Het dier is zo langzamerhand een trouwe kompaan in het hedendaagse interieur geworden. Het dier staat voor wijsheid en vriendelijkheid, en dus een geschikte designoptie. We gaan je hieronder een aantal leuke voorbeelden laten zien. Snaveltjes toe en lekker inspiratie opdoen!

Streng maar rechtvaardig

Deze uil is gemaakt van keramiek en vliegt niet snel weg. Zijn vormgeving is rustig en monochroom, precies wat je zoekt in een hedendaagse modern interieur. Het leuke van deze uil is dat hij door zijn getemde uiterlijk bij uiteenlopende interieurstijlen past. Als je goed kijk, zie je dat hij een beetje scheel kijkt, waardoor hij een leuke oenige uitstraling heeft. Toch is deze uil een factor van belang, want hij is streng maar rechtvaardig, maar wel erg vriendelijk. Let eens op de details en de uitdrukking! Deze uil fluit een vrolijk deuntje en zorgt dat je interieur een echter designer look krijgt. 

Lekker zacht

Ooit wel eens in slaap willen vallen op de veren van een grote vogel, die je dan naar een ver land vol wonderen zou brengen? Dit kussen laat die droom in vervulling gaan, in zekere zin, want dit kussen is heerlijk zacht en kan prefect gecombineerd worden met DIY-meubels, een (oud) meubelstuk krijg met dit handige kussen direct een gezellige sfeer. We ze zien de stoel met kussen nu buiten staan, maar ze zijn natuurlijk bedoeld voor binnen, hoewel het kussen op een tuinstoel ook heel goed zijn diensten bewijzen kan, maar haal de kussens wel binnen als het regent. De vriendelijke blik van deze uil zegt genoeg, dit design zorgt voor een vrolijke twist in je woning!

Uiltje

Sophus jr. ~pienter jr. van Jeanette Jansen Landelijk
Jeanette Jansen

Sophus jr. ~pienter jr.

Jeanette Jansen

Dit kuiken moet de wereld nog leren ontdekken, maar spoedig zal hij al veel meer weten dan hij zich nu kan voorstellen. Dit bronzen tuinbeeld is gemaakt door de Nederlandse kunstenaar Jeanette Jansen, een beeldhouwster die een scala aan emoties , schoonheid, kracht en karakter in de haar beelden uitbeeldt. Dit bronzen uiltje is daar een goed voorbeeld van, we zien hierin de goedheid en boven alles de onschuld. We denken aan een gevleugelde uitspraak van de kunstenaar Lucebert: alles van waarde is weerloos

Directeur

Direkteur 150x200cm van Kathalijne Hes Landelijk
Kathalijne Hes

Direkteur 150x200cm

Kathalijne Hes

Deze uil is duidelijk 'in charge'. Zijn blik heeft de typische strenge uitdrukking van iemand die iets gedaan wil krijgen van een ander. Dit olieverfschilderij is gemaakt door Kathalijne Hes en heeft een fraaie textuur. De verf heeft op sommige plaatsen een korrelige structuur, waardoor het werk welhaast sculpturale eigenschappen bezit. Deze uil heeft een antropomorfische uitdrukking die het beest op sommige momenten in het echt ook wel kan hebben, maar dat is natuurlijk een kwestie van hoe jezelf op dat moment kijkt. Het kijken is een belangrijk aspect van het kunstenaarschap, dit komt ook tot uitdrukking in de uil, een speurder bij uitstek. Een belangrijke quote bij het werk van Hes is: Kunst streeft naar vorm en hoopt op schoonheid. (Saul Bellow). Een gedachte om over na te denken, omgekeerd is deze overigens ook waar.  

Dit waren diverse designer uilen voor in het hedendaagse interieur. We hopen dat je enthousiast bent en geïnspireerd! Alvast veel plezier bij het inrichten van je interieur.

Zoek je prachtige ideeën voor je woonkamer? Kijk dan hier voor inspiratie!

Een tropische loungetuin is de zomertrend van 2015! Kijk hier voor een mooi voorbeeld!

Kunst voor thuis vind je hier!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!