6 dingen die je echt moet weten als je een buitenkeuken wil | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

6 dingen die je echt moet weten als je een buitenkeuken wil

TILL BEHNE TILL BEHNE
Moderne balkons, veranda's en terrassen van homify Modern
Loading admin actions …

Nu de zon zich steeds vaker van haar beste kant laat zien, gaan we meer en meer buiten leven. En dus ook buiten eten. Je kunt natuurlijk binnen koken en buiten eten, maar het is ook wel leuk om zo nu en dan het hele feestje naar buiten te verplaatsen. Dat kan op verschillende manieren, met een barbecue of zelfs met een hele buitenkeuken. In dit artikel geven we je 6 onmisbare tips voor de ultieme buitenkeuken.

Wat wil je precies?

Om te beginnen is het natuurlijk van belang om te bepalen wat je precies wil. Hou je het bij een simpele barbecue, of wil je hele maaltijden buiten bereiden. In dat laatste geval is een buitenkeuken met verlichting, stromend water en wellicht een koelkast een aanrader.

Dak of niet?

Aangezien de zomers in Nederland fragiel zijn, is het wellicht geen slecht idee om een dak boven de buitenkeuken te bouwen. In dat geval hoeft het feestje niet in het water te vallen bij een klein regenbuitje.

Tafel

Rear Garden Moderne balkons, veranda's en terrassen van homify Modern
homify

Rear Garden

homify

Als de buitenmaaltijd bereid is, moet er natuurlijk ook een fijn plekje zijn om het eten te verorberen. Een groot terras met een ruime tafel en genoeg stoelen voor alle eters is daarom wel zo fijn. Je kunt eventueel nog nadenken over beschutting voor overvloedige zon of een klein spatje regen.

Rook

Waar vuur is, is rook. Dus als je buiten flink aan het kokkerellen bent, is het wel zo slim om na te denken over waar alle rook naartoe waait. Het is dus geen overbodige luxe om een soort schoorsteen te overwegen, zoals die op de foto. Zo weet je zeker dat de rook hoog boven de daken verdwijnt en jou en je buren nooit tot last zal zijn.

Aansluitingen

Voor de echte pro zijn aansluitingen voor gas, water en elektriciteit onmisbaar. Ga je all the way, is het dus slim om tijdens het installeren van de keuken ook over dit soort dingen na te denken.

Materialen

Een buitenkeuken bestaat natuurlijk in alle soorten en maten. Je kan ze kant en klaar in de winkel kopen of grotendeels zelf bouwen. Vaan steen, cement, beton, hout of ijzer. Alles kan en alles mag, het is tenslotte jouw buitenkeuken.

Inspiratie voor het terras waar je buitenkeuken geplaatst kan worden, kun je hier opdoen. Heb je hulp nodig, schroom dan niet om de expertise van een van deze professionals in te schakelen. En in dit artikel laten we je het dakterras, inclusief buitenkeuken, van je dromen zien.

Heb je zelf ervaring met een buitenkeuken? Deel ze hieronder in de comments.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!