Monolithisch design, oersterk voor een tijdloze sfeer | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Monolithisch design, oersterk voor een tijdloze sfeer

Stoa. Stoa.
modern  door Stefan Knopp, Modern
Loading admin actions …

Eenzaam gesteente, of eenzame steen, dat is de betekenis van het Griekse woord monolithos oftewel monoliet. De meubels de we vandaag aan je laten zien zijn geïnspireerd door deze oeroude kolossen, zoals de dolmen, menhirs en hunebedden. Een monoliet steek uit boven zijn omgeving, deze gesteenten eroderen nauwelijks en zijn niet geschikt voor planten om op te groeien. Stefan Knopp ontwierp zijn design zó dat ze een al even tijdloze uitstraling kregen als de monolieten. Hij gebruikt natuurlijke materialen, voornamelijk hout, om meubelstukken met welhaast een eeuwigheidswaarde te vervaardigen. Hieronder hebben we een aantal noemenswaardige werken voor je op een rij gezet. Kijk met ons mee en laat je inspireren!

Licht monoliet

Deze tafel heeft een heldere uitstraling van hout dat duizenden jaren oud lijkt (met wat verbeelding natuurlijk) precies de ambiance die we verwachten bij een collectie waarbij de monoliet als inspiratiebron diende. Waar komt die fascinatie vandaan? Mogelijk heeft het iets te maken met het land van herkomst van de maker. Stefan Knopp is een Oostenrijker die net zoals elke kunstenaar beïnvloed wordt door de culturele, geologische of sociale context waarin hij of zij zich bevindt. En aangezien Oostenrijk het land bij uitstek is waar je monolieten kunt tegenkomen, waar veel sneeuw, ijs en gesteenten te vinden zijn, kon het niet anders zijn dan dat dit alles tot uitdrukking zou komen in de meubelstukken van zijn hand. Deze lichte Monolith heeft een ingetogen uitstraling, je kunt op deze betrouwbare tafel vertrouwen, hij is duurzaam en echt een meubelstuk waar je heel lang plezier van hebt.

Donker grijs

Hier zien we de donkergrijze uitvoering van de Monolith, deze foto toont ons direct hoe veelzijdig je de tafel kunt denken, juist vanwege zijn monochrome kleur nodigt hij je uit om gekleurd bestek en decoraties er op te zetten, maar houd het met deze tafel ingetogen. De tafel steek mooi af bij de lichte houtvloer, zo hebben donker en licht hun evenwicht gevonden. Die stoelen rond de tafel doen ons denken aan een variatie op de Eames stoel, maar dan wel één met een zeer robuust karakter; ze zitten erg lekker. Deze combinatie oogt rustig, kalm, maar toch gevarieerd.

Zwarte monoliet

Heb je een voorkeur voor temperamentvolle zwarte meubels, dan is deze grote Monolith precies wat je zoekt. Door zijn grote afmetingen biedt hij plaats aan veel mensen, je kunt nu als een heer of dame op stand gezellig eten met een grote groep familieleden en vrienden. De presentatie van deze mooie tafel werd op een interieurbeurs gedaan waar veel mensen hem konden bewonderen. In deze setting wordt de tafel gecombineerd met een witte vloer, waardoor de tafel mooi naar voren komt. Let ook even op de minimalistische moderne stoelen rond deze Monolith, ze staan er rondom heen als druïden uit de oudheid.

Boles

Deze kommen lijken wel enorme stenen die meegevoerd zijn met de laatste ijstijd, die hun gladde vorm danken aan de slijting en schuring onder invloed van water. De schalen zijn gewoon te gebruiken, maar kunnen ook als kunstobject dienst doen. De sfeer van deze kommen, die geïnspireerd lijkt op de tijdloze of juist het oeroude 'daar zijn' van de monolieten en keien, komt voort uit hun een kalme esthetiek. Mocht je een interieurontwerp willen maken waarin rustige vormen dominant zijn, dan is het design van deze Boles, en dat van het werk van Stefan Knopp in het algemeen, een absolute aanrader. 

Tot zover de oermooie meubels en decoraties van Stefan Knopp. We hopen dat je geïnspireerd bent en net zo enthousiast als wij. Blijf ons volgen, dan ben je telkens op de hoogte van de nieuwste trends. 

Zoek je meer prachtige ideeën voor je woonkamer? Kijk dan hier voor inspiratie!

Een multimediakamer is om in te relaxen. Kijk hier voor een mooi voorbeeld!

Van onopvallend en gedateerd naar uniek en modern! Dit huis krijgt een grote update!

Wat is het meest bijzondere meubel in je huis? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!