Eenvoudige boerderij met heel veel allure | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Eenvoudige boerderij met heel veel allure

Johan van Dijk Johan van Dijk
Les Prevosts Farm Rustieke keukens van CCD Architects Rustiek & Brocante
Loading admin actions …

Als je de geschiedenis van de architectuur bekijkt dan zie je dat er vooral na de Tweede Wereldoorlog een enorme diversiteit aan bouwstijlen en zeer uiteenlopende huizen is ontstaan. Je kunt daar op homify vele prachtige voorbeelden van zien. Soms is het ook erg leuk om eens terug te gaan naar de basis. Eerlijke, robuuste en praktische woningen die al eeuwenlang gebouwd worden zijn namelijk ook zeer de moeite waard. Dat is zeker het geval bij deze landelijke boerderij die met eenvoudige middelen heel veel allure heeft gekregen. Kijk met ons mee hoe architecten op het Engelse platteland een juweeltje van een woning hebben gecreëerd.

Natuurlijke schoonheid

Les Prevosts Farm Rustieke huizen van CCD Architects Rustiek & Brocante
CCD Architects

Les Prevosts Farm

CCD Architects

Wat een plaatje! Je ziet een prachtige eeuwenoude boerderij die schitterend is gerestaureerd maar er in feite nog net zo uitziet als in de tijd dat die gebouwd heeft. Daardoor heeft dit huis een natuurlijke schoonheid en charme die erg aantrekkelijk is. Als je op het platteland wilt gaat wonen dan is een woning als deze een prachtige optie. Je verwacht dat de boer ieder moment met een emmer melk uit het schilderachtige groene deurtje kan komen lopen. Maar dat is hier niet meer het geval, van binnen is het namelijk een zeer comfortabel huis.

Een nieuw tintje

Les Prevosts Farm Rustieke huizen van CCD Architects Rustiek & Brocante
CCD Architects

Les Prevosts Farm

CCD Architects

De achterkant van de woning laat duidelijk zien dat hier geen koeien meer op stal staan. Geheel in lijn met het bouwwerk is een serre aangebouwd die geen enkele afbreuk doet aan de eeuwenoude uitstraling van het huis. Als je heel goed kijkt zie je dat er naast de serre een terras is aangebracht, maar dit is zo onopvallend gedaan dat je het bijna niet ziet. Juist daarom is het ook zo mooi dat het grasveld er bij ligt op een manier zoals die altijd is geweest.

Open ontwerp

Les Prevosts Farm Rustieke keukens van CCD Architects Rustiek & Brocante
CCD Architects

Les Prevosts Farm

CCD Architects

De robuuste natuurstenen muren zijn binnen net zo opvallend aanwezig als buiten. Je kunt hier gelijk zien hoe ontzettend veel sfeer dat geeft! Schilderijen en accessoires zijn door de aanwezigheid van alle natuursteen eigenlijk overbodig in deze ruimte. De prachtige natuurstenen vloer sluit naadloos aan bij de muren en versterkt het landelijke effect. Tegelijkertijd is er heel veel aandacht aan comfort besteed. Vooral de ruime keuken die van alle moderne gemakken is voorzien laat dat duidelijk worden. Verder is de vide heel mooi om te zien, het lijkt net een authentieke zolder!

Eetkamer in de serre

Les Prevosts Farm Rustieke eetkamers van CCD Architects Rustiek & Brocante
CCD Architects

Les Prevosts Farm

CCD Architects

In de serre is een mooie eetkamer ingericht. De constructie van de serre zelf valt op door de perfecte materiaalkeuze. Er is niet zo maar voor een bepaalde soort hout gekozen. Deze houtsoort sluit perfect aan bij de oorspronkelijke constructie van het huis en doet daardoor geen enkele afbreuk aan de monumentale waarde van de boerderij. De eettafel en de stoelen zouden nog afkomstig kunnen zijn van de boer en zijn gezin. Een modern lampje boven de tafel vormt een leuke afleiding van het authentieke interieur.

Onder de oude houten balken

Les Prevosts Farm Rustieke woonkamers van CCD Architects Rustiek & Brocante
CCD Architects

Les Prevosts Farm

CCD Architects

Deze overloop is direct gelegen onder de oude houten kap van de boerderij. Prachtig is het om te zien hoe mooi de oude constructie de sfeer verhoogd. En ook hier geeft een moderne lamp een klein hedendaags tintje aan de ruimte. Een leuk effect wordt ook gegeven door de kleine lounge die op de overloop aanwezig is.

Heerlijke woonkamer

Les Prevosts Farm Rustieke woonkamers van CCD Architects Rustiek & Brocante
CCD Architects

Les Prevosts Farm

CCD Architects

De woonkamer is misschien wel de ruimte met de meeste sfeer in het huis. Alle aandacht wordt naar de oude stookplaats toegetrokken. De banken zijn niet heel erg ouderwets, maar vormen vooral door de kleur een eenheid met de houten vloer en de natuurstenen muren. Een paar extra lampen zorgen ervoor dat het daglicht door de mooie oude ramen wat meer wordt versterkt. 

Deze boerderij is zeer sober ingericht en dit past geheel bij de woning. Iets vergelijkbaars, alleen in een andere stijl, zie je bij dit oude pakhuis.

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!