Ruïne wordt sfeervol Mediterraans paleisje | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Ruïne wordt sfeervol Mediterraans paleisje

TILL BEHNE TILL BEHNE
Landelijke woonkamers van pedro quintela studio Landelijk
Loading admin actions …

Voor deze bijzondere renovatie nemen we je mee naar het pittoreske Sintra, in de buurt van Lissabon. Hier staan meerdere ietwat vervallen huizen, maar deze ruïne spant toch wel de kroon. Niks meer aan te doen zou je zeggen. Slopen en opnieuw beginnen lijkt hier de enige optie. Gelukkig dachten de architecten van Pedro Quintela Studio hier heel anders over. Ze wisten verbazingwekkend veel van dit huis te behouden of her te gebruiken. Met behoud van het karakter is het gelukt om deze ruïne om te toveren tot een modern, charmant en sfeervol droomhuis. De buitenkant is spectaculair opgeknapt en binnen geloof je je ogen niet. Een prachtige combinatie van hout, steen en de juiste keuzes qua interieur maken dit een waar Portugees paleisje.

Dak eraf

Van bovenaf krijgt je een mooi beeld van hoe vervallen dit huis eerst was. Het dak is er af en er groeit zelfs een enorme struik in het huis. Het geheel oogt gammel en het lijkt erop alsof met het kleinste zuchtje wind de boel in elkaar stort.

Apsis

Aan de achterkant van het huis zien we een fraaie apsis, een halfronde nisvormige ruimte die we ook veel bij kerken en kathedralen zien. Het meeste stucwerk is van de buitenmuur en de bouwstenen komen dan ook al tevoorschijn. Dit huis heeft duidelijk een grote opknapbeurt nodig!

Leefruimte

Omdat eigenlijk alleen de buitenmuren van dit huis nog overeind stonden, hadden de architecten binnen min of meer vrij spel. Gekozen is voor een open ruimte waar we rechts de eettafel zien, linksachter is de keuken en linksvoor de woonkamer. Het dak is gemaakt van stevige houten planken en balken, gedragen door flinke betonnen pilaren. Deze vloeien mooi door in de zitbanken. Op deze banken kan je ook lekker zitten.

Open haard

We zien hier de knusse zithoek met de open haard en daarnaast een even praktisch als visueel aantrekkelijke houtopslag. Deze professionals zijn gespecialiseerd in open haarden. De ruimte wordt prettig afgewisseld met een lichte houten vloer, de stenen muur, de zithoek in een donkere tint grijs en het houten plafond in een andere tint dan de vloer. Deze is overigens voor het visuele effect haaks op de planken van het plafond gelegd.

Trap

De trap is een prachtig voorbeeld hoe goed het lichte hout samengaat met de witte, ietwat robuuste muren. Een aantal fraaie details die opvallen zijn de balk die in de muur geïntegreerd is. De subtiele belichting onder de trap en het plafond en die we eerder al zagen in het zitgedeelte van de woonkamer. Het groene plantje links aan de muur maakt dit plaatje helemaal compleet.

Slaapkamer

Boven aangekomen bevinden we ons in een van de slaapkamers. Wederom de prachtige combinatie van een lichte houten vloer, de rustieke muren en het wat donkere houten dak. En ook hier zien we fraaie subtiele lichten. De accessoires als het apothekerskastje, het kleed en het moderne nachtkastje inclusief lamp maken deze kamer af. In dit Ideabook geven we je een aantal tips voor het inrichten van je slaapkamer.

Uitzicht

Op de vorige foto zagen we al de deur naar het balkon. En wat een fantastisch uitzicht heb je daar. Net als uit het grote raam uiteraard. We zien karakteristieke Portugese huisjes en heel ver op de achtergrond de zee. Zittend in de luie stoel linksonder heb je hier het ultieme vakantiegevoel.

Dakterras

En dat vakantiegevoel heb je boven op het dakterras natuurlijk helemaal. Hier zit je nog hoger dus het uitzicht wordt er alleen maar beter op. We zien hier verschillende zithoekjes en ook hier is de verlichting uiterst sfeervol.

Buitenkant

Op de volgende twee foto’s zien we het huis van de buitenkant. En die is net zo goed gelukt als de binnenkant. De tuin ligt er liefelijk bij met kleine boompjes en wat plantenbakken. De muren zijn op de zelfde manier gestuukt als de binnenkant en ook hier is de combinatie met het hout schitterend.

Apsis

Hier zien we in ere herstelde apsis. De ronde vorm ervan maakt het huis in zijn geheel wat zachter en minder hoekig. Het is bijna onvoorstelbaar hoe fantastisch huis dit is opgeknapt. Zo zie je maar, je hoeft een oud huis niet altijd te slopen. Je kan er ook zoiets mee doen!

Blij dat dit huis niet werd gesloopt? Laat hieronder je comment achter.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!