homify 360º: Renovatie herenhuis Vondelbuurt

Edwin Pesschier Edwin Pesschier
Google+
Loading admin actions …

In deze fotoserie staat de renovatie en herindeling van een 19e-eeuws herenhuis in de Amsterdamse Vondelbuurt centraal. De experts van Lumen Architectuur troffen het pand in verouderde staat aan. Bovendien verzochten de opdrachtgevers om een nieuwe indeling en wilde zij het gebouw toegankelijker en gebruiksvriendelijker maken. Zodoende werden er herstelwerkzaamheden gepleegd aan zowel het interieur als het exterieur. De keuken en eetkamer werden verplaatst van het souterrain naar de bel-etage. Deze vertrekken worden zo van meer licht voorzien, een wens die voortkwam uit de verwachting dat de bewoners hier veel tijd zouden besteden. De woon- en werkkamer verhuisden van het souterrain naar de eerste etage terwijl de slaapkamers en de badkamer van de bel-etage naar het souterrain werden verhuisd. Een indeling die afgestemd werd op de karakteristieken van de verschillende etages.

Voorgevel

We beginnen deze fotoserie met een beeld van de voorgevel zoals deze eruit is komen te zien na voltooiing van de renovatie. Ramen en kozijnen werden vervangen en voorzien van speciaal HR++ glas, geschikt voor monumentale panden. De detaillering van de kozijnen is hetzelfde gebleven. De donkere gevel vormt het perfecte decor voor de opvallende, witte kozijnen. 

Achtergevel

Ook de achtergevel werd betrokken bij de renovatie. Idem aan de voorgevel werden hier de ramen vervangen voor meer isolerende type ramen. De kroonlijsten werden hersteld en opnieuw geschilderd. De balkons werden vervangen. In tegenstelling tot de voorgevel is de achtergevel geheel in het wit uitgevoerd. 

Eetkamer

De eetkamer bevindt zich nu op de bel-etage en ligt en suite aan de keuken. De openslaande deuren bieden toegang tot de veranda. Door het wijzigen van de plattegrond worden de eetkamer en keuken nu voorzien van voldoende daglicht. Deze ruimtes schitteren nu in helderheid en voorzien in de behoefte van de bewoners, die aangegeven hadden hier veel tijd te willen besteden en hier graag veel daglicht wilden.

Keuken

Vanuit de eetkamer heeft men direct toegang tot de keuken, die we hier op de achtergrond kunnen zien. Met veel respect werden de oude, oorspronkelijke elementen en details van het herenhuis hersteld en afgewerkt. Zo werden de originele en suite-kasten in ere hersteld. De ruimtes laten zich omschrijven als ruim en helder. Het hoge plafond, de grote openingen, het visgraatparket en het lichte meubilair geven de vertrekken zowel een luchtige en frisse, als klassieke en statige uitstraling. 

Woonkamer

De opdrachtgevers wilden naast een nieuwe indeling en renovatie van het pand ook aandacht besteden aan de levensloopbestendigheid van de woning. Om die reden werden de trappen vervangen voor minder steile trappen, en werd het aantal bochten in de trap van twee naar een teruggebracht. Via die trap bereiken we de woonkamer op de eerste verdieping, die we hier op de foto kunnen zien. In de woonkamer vinden we een bont interieur terug die de ruimte een moderne flair geven. Zie daarvoor bijvoorbeeld het hoogpolige kleed, de modern vormgegeven stoel en de transparante salontafel. Vanuit de woonkamer heeft men direct toegang tot de werkkamer. Meer foto's van deze bijzondere renovatie kunt u terugvinden op het homify-profiel van Lumen Architectuur

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa: moderne Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!