Bijzonder huis met vele gezichten | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Bijzonder huis met vele gezichten

Johan van Dijk Johan van Dijk
Minimalistische huizen van Urban Core Minimalistisch
Loading admin actions …

Veel Portugese projecten geven een schitterend beeld van moderne architectuur. Zo ook dit bijzondere huis dat bijna letterlijk meerdere gezichten heeft. Ga mee op reis naar een kleine voorstad van de Portugese hoofdstad Lissabon om te zien wat de architecten van Urban Core voor apart huis hebben weten te creëren. Houd je van deze zeer moderne stijl of geef je toch de voorkeur aan een wat klassiekere woning? Kijk eerst maar mee en we zijn heel benieuwd wat aan het einde van dit Ideabook jouw mening is!

Zicht vanaf de straat

Vanaf de straat zie je een bijzonder geheel van rechte vormen. De vormen doen een beetje denken aan opgestapelde blokken. Sommige blokken zijn netjes opgestapeld, terwijl andere blokken een speelse draaiing hebben. Visueel een zeer aantrekkelijk gezicht en door die vorm en uitstraling onderscheidt dit huis zich ook duidelijk van de andere woningen in deze buurt. Daarnaast zie je dat er door de architect heel erg leuk gespeeld is met de verschijningsvormen van symmetrie en asymmetrie. Of je nou wel of niet van deze vorm van architectuur houdt, het is bijna onmogelijk om niet gefascineerd naar deze gevel te kijken!

Close-up van de voorgevel

Op deze detailopname zie je heel duidelijk hoe het bovenste bouwvolume scheef op de onderliggende laag geplaatst is. Het kleurverschil zorgt er voor dat de lagen nog beter te onderscheiden zijn. De twee pilaren die de bovenste laag ondersteunen geven een extra bijzonder accent aan de ruimte waar ook de houten voordeur is aangebracht. Naast het betonnen casco van de woning valt ook de grote hoeveelheid glas op. Een mooie spanning tussen openheid en geslotenheid wordt daarmee opgeroepen.

Compacte keuken

De keuken valt op doordat die redelijk compact is opgesteld. En toch heb je meer dan voldoende werkruimte! De stijl van de keuken is erg modern en het aanrecht is in z’n geheel op dit kookeiland aangebracht. Aan kastruimte is in deze keuken trouwens ook geen gebrek. Het open en lichte karakter van de ruimte is hier ook duidelijk zichtbaar. De kleurkeuze is zeer minimalistisch. Alleen zwart/wit en grijs zijn hier te vinden. De houten deur en het mooie groene gras buiten zijn de enige elementen die kleur aanbrengen. Juist daardoor krijg je een hele aantrekkelijke sfeer.

Hal met licht klassiek tintje

De eerste foto’s lieten een ronduit modern beeld zien. Van een cross-over van stijlen was geen sprake. Heel anders is dat in de hal. Doordat hier heel veel hout gebruikt is krijgt de moderne vormgeving en architectuur een licht klassiek tintje. De houten trappen zijn hier de grote blikvangers. Strak vormgegeven metalen trapleuningen zorgen er voor dat het een eclectisch geheel blijft en het er niet te klassiek uitziet.

Uitzicht vanuit de slaapkamer

We zien hier het prachtige uitzicht vanuit de achterste slaapkamer. Op de vloer ligt hier hetzelfde donkere hout als in de gang. Ook weer een klassiek tintje dat je vanaf de straat niet ziet en eigenlijk ook niet verwacht. Maar wat toch het meeste opvalt, is hoe ruim en groot het gazon achter het huis is! Je kunt hier heel veel mensen uitnodigen voor een stijlvol tuinfeest of kinderen lekker beschut en laten spelen.

Achterkant met zwembad

Vanuit de slaapkamer zag je het net niet, maar er is ook nog een mooi zwembad in de achtertuin aangelegd. Nog een extra pluspunt voor deze woning! En waar aan de voorkant één schuin wit bouwvolume op de bovenverdieping zichtbaar was zie je hier een exemplaar van dezelfde grootte vergezeld door een kleintje. Dit geeft een mooie bijkomende twist aan de moderne architectuur.

Spreekt de moderne architectuur jou na het zien van al dit moois nog meer aan? Dan ga je dit ook zeker heel erg leuk vinden!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!