Het perfecte tuinhek: 5 geweldige voorbeelden | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Het perfecte tuinhek: 5 geweldige voorbeelden

TILL BEHNE TILL BEHNE
Moderne huizen van Oxford Trellis Modern
Loading admin actions …

Met de zomer voor de deur is er niets lekkerder is dan in het zonnetje genieten van je tuin. Een stukje natuur waar je ongestoord kan verkeren en waar je geen last hebt van priemende ogen of andersoortige overlast. Belangrijk is het dan wel om je tuin goed af te schermen met het juiste tuinhek of schutting. In dit artikel daarom 5 voorbeelden van het perfecte tuinhek, die niet alleen bescherming biedt, maar visueel ook nog iets toevoegt aan je tuin.

Planten

Contemporary screening , fencing & wall panels Moderne tuinen van Paul Newman Landscapes Modern
Paul Newman Landscapes

Contemporary screening , fencing & wall panels

Paul Newman Landscapes

Dit tuinhek biedt de mogelijkheid allerlei planten te laten groeien. Hierdoor heb je niet alleen beschutting, maar wordt het tuinhek als het ware onderdeel van de natuurlijke tuin. En in de winter, als er geen planten groeien, ziet het er ook nog steeds fraai uit.

Rooster

Als je een hoog hek wilt, kun je natuurlijk een hele hoge muur neerzetten. Maar dat ziet er niet bepaald mooi uit. Een oplossing kan zijn een halfhoog muurtje te bouwen en daar bovenop een rooster van hout of metaal te plaatsen. Zo belemmer je wel de inkijk, maar is de aanblik op het tuinhek nog steeds fraai.

Vormen

Voor een beetje afwisseling of een speels effect kun je natuurlijk spelen met de vormen in het tuinhek. Het hoeft allemaal niet rechttoe rechtaan te zijn. Dus je kunt ook kiezen voor, zoals hier op de foto, bogen. Maar je kunt je fantasie de vrije loop laten en dus alle kanten op.

Hout

Als je echt helemaal geen inkijk wil, is een compleet dicht tuinhek de beste oplossing. Wel is het dus aan te raden geen massieve muur neer te zetten, maar de boel speels op te delen. Hier is gekozen voor een deel muur en een deel hout. Dit biedt naast maximale bescherming en privacy ook nog voor een natuurlijke uitstraling.

Eenheid

Tot slot laten we je nog dit tuinhek zien. Omdat hier is gekozen voor één kleur is er een aangename eenheid ontstaan. Wel is het geen massief tuinhek geworden omdat de bovenkant verschilt van de onderkant.

Ideeën voor de tuin die bij je tuinhek hoort, kun je hier op doen. Heb je zelf geen groene vingers, raadpleeg dan de expertise van een van deze professionals. En in dit artikel geven we je nog een aantal tips voor een natuurlijke tuin.

Welk tuinhek zou jij kiezen?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!