Eclectische meubels met sprankelende natuurlijke vormen | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Eclectische meubels met sprankelende natuurlijke vormen

Stoa. Stoa.
DELTA - the way of water: modern  door Studio Janina Loeve, Modern
Loading admin actions …

De vormen die we op aarde tegenkomen zijn al sinds eeuwen een inspiratiebron voor kunstenaars. Ook hedendaagse ontwerpers laten zich graag door deze aardse structuren beïnvloeden. Vandaag laten we je een aantal mooie voorbeelden zien van meubels met een eclectische feel en een duidelijke verwijzing naar geologische verschijnselen. Deze meubels bewijzen dat bijzonder en esthetisch design heel goed samengaat met een alledaagse gebruikswaarde. De maker van deze bijzondere meubels is Janina Loeve een jonge ontwerper die met veel passie alledaagse objecten een innovatieve vorm geeft. Haar interesses lopen uiteen van meubels tot keramische objecten voor eten en wonen. Deze ontwerpen passen goed in een hedendaags interieur, maar hebben een geheel eigen tijdloos karakter. Ze houdt ervan om de techniek en het materiaal tot de grens aan toe te onderzoeken, en er zelfs een beetje over heen te gaan, want alleen op die manier ontstaat innovatie! Kijk met ons mee naar haar mooie werken!

Waarde en persoonlijkheid

Tettonica - salontafel van Studio Janina Loeve Scandinavisch
Studio Janina Loeve

Tettonica – salontafel

Studio Janina Loeve

De filosofie van Loeve is helder: ontwerpen voor haar is, ’het toevoegen van waarde en persoonlijkheid aan
alledaagse voorwerpen’. Belangrijke waarden voor deze ontwerpster zijn onder andere kwaliteit, traditie en duurzaamheid. Deze filosofie zie je dan ook terug in het werk! Ze is in 2010 afgestudeerd aan de gerenommeerde Design Academie in Eindhoven en hervatte haar werk onder het vaandel van Studio Janina Loeve. Ze werkt graag aan haar eigen vrije werk, maar ook in opdracht. 

Hier zien we een meubelstuk uit de Tettonica serie, deze serie bestaat uit een salontafel (hier op de foto te zien) een bijzettafel en een krukje. Als we goed naar de salontafel kijken zien we duidelijk kenmerkende landschapskenmerken, terrassen met ene mysterieuze schoonheid. De inspiratie voor dit meubelstuk komt uit de beweging van de verschillende aardlagen, de tektonische platen, deze creëren de vormen in de aardkorst. Deze tafel heeft een sculpturale vorm en is wat je noemt 'one of a kind'!

Volume

Tettonica - salontafel van Studio Janina Loeve Scandinavisch
Studio Janina Loeve

Tettonica – salontafel

Studio Janina Loeve

Hier zien we de kruk en de bijzettafel naast de salontafel staan. De overeenkomsten zijn duidelijk. Hoe deze vorm bereikt wordt? Er worden drie series lagen gefreesd uit één plaat, deze worden  om en om te stapelen, waardoor het volume ontstaat. Het glazentafelblad dekt de diepte af, maar deze blijft wel zichbaar, waardoor het ruimtelijke effect van de tafel zichtbaar blijft en zelfs versterkt wordt. We zien hier ook de mooie kruk, deze hol aan de boven en onderkant, het zitvlak bestaat uit een kussentje van wolvilt, dit is uitneembaar en kan dus makkelijk schoongemaakt worden.

Sculpturen

Tettonica - bijzettafel en kruk van Studio Janina Loeve Scandinavisch
Studio Janina Loeve

Tettonica – bijzettafel en kruk

Studio Janina Loeve

Deze kruk en tafel lijken wel sculpturen. Stel je voor dat je deze unieke meubels in je industriële of minimalistische interieur hebt staan, qua stijl sluiten ze hier natuurlijk nauw bij aan. De achtergrond in dit interieur bestaat uit een grijze donkergrijze wand en licht grijze vloer, waardoor de lichte houten meubels en het groene zitvlak mooi naar voren komen. Wat een meditatieve rust stralen deze meubels uit. Plaats ze in je interieur en je hebt een direct een kamer waarin je helemaal tot jezelf komt.

Zen en zin

DELTA - the way of water: modern  door Studio Janina Loeve, Modern
Studio Janina Loeve

DELTA – the way of water

Studio Janina Loeve

We zien hier een prachtig watermeubel genaamd Delta, dit meubelstuk is geïnspireerd op het heilzame water dat onze planeet rijk is. Het is een belangrijke bron van leven, we kunnen niet zonder. We gebruiken met z'n allen veel water, zo´n 126 liter per persoon per dag in Nederland. Gelukkig zijn we een echt waterland, maar het is toch eigenlijk veel te veel. Dit meubel is concreet antwoord op deze verspilling. Studio Janina Loeve stelt ook dat dit niet gek is: water loopt altijd via de kortst mogelijke weg naar de afvoer. Dat kan dus duidelijk anders. Delta zet ons aan het denken over ons water gebruik. Als je de knop draait begin het water te lopen, maar pas op! Als je veel water gebruikt overstroomt het keramische landschap onder de waterval. We zijn zo veel voorzichtiger met water en genieten er veel intenser en bewuster van. Gedachte en oplossing worden hier in een zen-achtig design gevat. 

Tot zover de conceptueel sterke eclectische meubels van Studio Janina Loeve. We hopen dat je geïnspireerd bent en net zo enthousiast als wij. Blijf ons volgen, dan ben je telkens op de hoogte van de nieuwste trends. 

Zoek je prachtige ideeën voor je badkamer? Kijk dan hier voor inspiratie!

Ideeën voor een moderne strakke keuken vind je hier!

DIY is een begrip in meubelland. Hier vind je schitterende ideeën voor je eigen ontwerp!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!