Industriële hanglampen | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Industriële hanglampen

Stoa. Stoa.
Cable Light small: modern  door Patrick Hartog design, Modern
Loading admin actions …

Design van nu is geheel anders dan dat van vroeger, dat is ook wel logisch maar toch opvallend. Wat we twintig jaar geleden niet in huis zouden durven hangen is nu populair, we hebben het dan met name over design met een industriële stijl. ´Dat is toch iets voor in de fabriek´, zou men vroeger gezegd hebben. Omgekeerd zouden wij nu niet meer die roze en bordeauxrode vloekende kleuren met gouden randjes uit de jaren negentig  in ons huis willen hebben. De industriële stijl is populair vanwege zijn minimalistische vormgeving en basic (ruige) look. Vandaag laten we je kennis maken met het werk van Patrick Hartog Design waaruit een duidelijke fascinatie voor een speciaal soort industrie spreekt. Kijk met ons mee en kom er achter hoe het in elkaar zit!

Conceptuele lampen

Cable Lights in set van 3 (met aangepast plafondkapje): modern  door Patrick Hartog design, Modern
Patrick Hartog design

Cable Lights in set van 3 (met aangepast plafondkapje)

Patrick Hartog design

Patrick Hartog is afgestudeerd aan de Haagse hogeschool, waar hij de opleiding Industrieel Productontwerpen genoten heeft. Al tijdens zijn studie is werkzaam als productontwerper en heeft sindsdien geen dag stil gezeten. Het design van Hartog lijkt op een associatieve wijze tot stand te komen, de inspiratie komt uit een hoek waar je deze niet verwacht. Voor deze lampen, die de naam Cable Light dragen, vond hij de de inspiratie in de meerpalen, waar de schepen op aanmeren. Hun touwen stevig gewikkeld rondom deze palen maakt dat ze niet weg drijven. Het resultaat is dus deze bijzondere hanglamp, die naast esthetisch ook erg praktisch is. Deze minimalistische lampen staan goed in dit lichte interieur, let eens op de combinatie tussen de lampen en de keramische potjes op de strakke tafel. Zo creëer je sfeer!

Solo

Deze lampen zijn gemaakt van keramiek waardoor ze een bijzonder kostbare, welhaast breekbare uitstraling hebben. De kabel rond de lampenkap is gemaakt van textiel en oersterk. De lamp doet ons denken aan een echte meerpaal, waardoor deze lichtbron een unieke uitstraling in je interieur heeft. Natuurlijk moet je lamp stabiel hangen om er optimaal gebruik van te kunnen maken, voor dit doel is de metalen ring in de bovenkant aangebracht. Dit metaal doet ook weer denken aan de meerpalen van robuust staal. De lamp is 23 cm hoog en heeft een diameter van 13 cm, de lengte van de kabel is 2m. In deze lamp kun je een gloeilamp (max 25W)  of een milieuvriendelijke ledlamp (max 3W) met een E27 fitting.

Grote broer

Cable Light large: modern  door Patrick Hartog design, Modern
Patrick Hartog design

Cable Light large

Patrick Hartog design

De lampen komen in verschillende formaten, eigenlijk net zoals de meerpalen die je in de havens tegenkomt. De lamp die je net zag was de kleinste uit deze collectie. Op de afbeelding zie je in hetzelfde interieur als net bij de grote versie van deze Cable Light. Deze industriele lamp is 35 cm hoog en heet een diameter van 25 cm, de kabellengte is hetzelfde als bij de vorige lamp, namelijk 2 meter en hij maakt gebruik van een gloei- of ledlamp (max 40 W, 5W) en een E27 fitting.

Vergelijking

Cable Light large (in vergelijking met de kleine versie): modern  door Patrick Hartog design, Modern
Patrick Hartog design

Cable Light large (in vergelijking met de kleine versie)

Patrick Hartog design

Hier zien we de twee Cable Light-lampen naast elkaar. Als je ze zo in je interieur hangt creëer je een mooi ruimtelijk gezicht, want de achterste kleine staat zo veel verder naar achteren op de horizon. De grote Cable Light staat vooraan, de eerste lamp waar onze blik op aanmeert. De scheepvaart als tak van industrie heeft een grote invloed binnen de industriële stijl, niet alleen in nieuw design, maar ook als je gaat kijken in de zogenaamde upcycling of tweedehandszaken, daar gaan de originele scheepslampen als zoete broodjes over de toonbank, waarbij behoorlijke prijzen gehanteerd worden. Dit nieuwe design brengt de sfeer van de haven, de scheepvaart als industriële tak, direct in je minimalistisch ingerichte interieur!

Dit waren de sfeervolle lampen van van Patrick Hartog Design. We hopen dat je geïnspireerd bent en net zo enthousiast als wij. Blijf ons volgen, dan ben je telkens op de hoogte van de nieuwste trends. 

Zoek je meer inspirerende ideeën voor je woonkamer? Kijk dan hier voor inspiratie!

Een mediaruimte is om in te relaxen. Kijk hier voor mooie voorbeelden!

DIY staat voor: doe het zelf! Hier vind je schitterende ideeën voor je eigen interieurontwerp!

Heb jij al industrieel design in huis? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!