Wat zeggen je favoriete bloemen over je persoonlijkheid? | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Wat zeggen je favoriete bloemen over je persoonlijkheid?

Johan van Dijk Johan van Dijk
COASTAL GARDEN Moderne tuinen van Roger Webster Garden Design Modern
Loading admin actions …

Bloemen krijgen vaak menselijke eigenschappen toebedeeld. En dat is eigenlijk ook helemaal zo gek nog niet! Een hovenier zou je hier misschien wel meer over kunnen vertellen, maar wij hebben al wat extra informatie voor je op een rijtje gezet. Staat jouw favoriete bloem in deze lijst? We zijn erg benieuwd of de karakterbeschrijving een beetje overeenkomt met jouw persoonlijkheid.

Tulp

Tulips for cottage garden design van homify Landelijk
homify

Tulips for cottage garden design

homify

Tulpen worden in één adem genoemd met Nederland samen met klompen en molens. En dat is eigenlijk best gek voor een bloem die hier van oorsprong helemaal niet vandaan komt! De tulp staat qua karakter voor liefde en perfectie. En daarbij zijn nog verschillende kleuren die allemaal hun eigen betekenis hebben. Zo staat wit voor vergeving, paars is een koninklijke kleur en rood is uiteraard het symbool van de liefde.

Allium of sierui

Alliums for cottage garden design van homify Landelijk
homify

Alliums for cottage garden design

homify

De naam allium of sierui zegt je misschien niet zo heel erg veel, maar deze bloem heb je ongetwijfeld wel eens in een tuin zien staan. Of misschien maakt die wel onderdeel uit van jouw tuin! Perfectionisten worden heel erg vrolijk van deze bloem, want perfectie is namelijk de eigenschap die aan de kleurrijke allium wordt toegedicht. Heerlijk om vanaf je terras van te genieten.

Roos

My Cheshire Garden - Rose New Dawn - Caroline Benedict Smith Garden Design Cheshire Klassieke tuinen van Caroline Benedict Smith Garden Design Cheshire Klassiek
Caroline Benedict Smith Garden Design Cheshire

My Cheshire Garden – Rose New Dawn – Caroline Benedict Smith Garden Design Cheshire

Caroline Benedict Smith Garden Design Cheshire

De absolute koning (of koningin) van de bloemen is natuurlijk de roos. Op Valentijnsdag elk jaar steevast de favoriete bloem om aan je geliefde te geven. Liefde is dus iets wat met rozen wordt geassocieerd. Schoonheid ligt daar in het verlengde van. En ook hier heeft elke kleur weer een eigen betekenis: wit voor onschuld, roze voor aardigheid, oranje voor enthousiasme en geel voor vriendschap.

Pioenrozen

My Cheshire Garden - Peonies, Bowl of Beauty - Caroline Benedict Smith Garden Design Cheshire Klassieke tuinen van Caroline Benedict Smith Garden Design Cheshire Klassiek
Caroline Benedict Smith Garden Design Cheshire

My Cheshire Garden – Peonies, Bowl of Beauty – Caroline Benedict Smith Garden Design Cheshire

Caroline Benedict Smith Garden Design Cheshire

De meest delicate roos is wel de pioenroos. Niet de meest goedkope bloem om in huis of tuin te halen, maar wel een ontzettend mooie. Niet gek dus dat heel veel mensen verknocht zijn aan deze prachtige bloem. Een gelukkig leven en een gelukkig huwelijk schijnen bij de pioenroos te horen. En dat is ook ongetwijfeld de reden dat heel veel bruiden deze schitterende bloem uitkiezen voor hun huwelijksboeket.

Lavendel

Trouw en aards is de lavendel. De plant groeit dicht bij de grond, maar heeft ook een trotse paarse kleur. En het meest bekend zijn de bloemen niet eens zozeer om hun uiterlijk, maar vooral om hu heerlijke geur. Wie kent die heerlijke reuk nou niet die een lavendel weet te geven?

Iris

Naast de iris die zich in je oog bevindt en de populaire meisjesnaam, is een iris natuurlijk vooral een prachtige bloem. Door vele tijden heen heeft de iris een bijzondere rol gespeeld. De Grieken waren er al gek op en zagen de bloem als de verbinding tussen hemel en aarde. Wijsheid en vertrouwen horen ook bij de iris.

Margriet

Use colour, shape and form to create the 'look' Landelijke tuinen van Perfect Plants Ltd Landelijk
Perfect Plants Ltd

Use colour, shape and form to create the 'look'

Perfect Plants Ltd

De margriet mag gerust een koninklijke bloem genoemd worden. De Nederlandse prinses Margriet is daar een voorbeeld van, maar ook (koninklijke) dames die Margaret heten worden vaak Daisy (de Engelse naam van deze mooie bloem) genoemd. Daarnaast wordt deze bloem vooral geassocieerd met jeugdigheid.

Lelie

modern  door Appleyard London, Modern
Appleyard London

Summer Calla Lily Plant

Appleyard London

Nog koninklijker dan de margriet, is de lelie. Denk maar aan de Franse ‘fleur de lis’ van onder andere de beroemde Zonnekoning Lodewijk XIV! Daarnaast hoort de lelie bij het moederschap. Niet zo gek voor zo’n ontzettend veelzijdige bloem. Er zijn namelijk vele varianten mogelijk van de lelie. Denk maar aan de prachtige waterlelies. 

Ben je een beetje wijzer geworden van dit leuke overzicht? En zat jouw favoriete bloem er ook tussen? Wellicht kun je aan de hand van deze lijst je nieuwe favoriete bloem uitzoeken. En kies dan zeker een die bij jouw karakter past. Wil je nog meer over bloemen en planten weten? Neem dan hier ook nog even een kijkje.

Welke bloem past het beste bij jou? We horen het graag!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!