10 tips om je tuin een unieke touch te geven!

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

10 tips om je tuin een unieke touch te geven!

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
 Tuin door Aralia,
Loading admin actions …

Wanneer je tuin wat saai is of schaduwhoeken heeft, verspil dan geen tijd door te proberen er meer zon in te laten schijnen maar voeg gewoon een mooie highlight toe aan je tuin die hem extra bijzonder maakt. Vooral de donkere en onbenutte hoekjes van je tuin zijn perfect geschikt voor een mooie extra toevoeging. Dus als je tuin toe is aan een make over, probeer dan eerst eens wat van deze extra fraaie elementen toe te voegen en je zult zien hoe je tuin daar van opknapt! Laten we eens kijken…

1. Plaats een pergola in een donkere hoek

Heb je een donkere schaduwrijke hoek? Overweeg dan om hier een knusse zithoek van de maken. Met een pergola en wat fraaie groenblijvende klimplanten heb je in een handomdraai dat cozy hoekje ingericht.

2. Maak je gevel licht

Wil je graag dat je tuin wat lichter wordt? Of je huis aan de binnenkant? Overweeg dan eens om je gevel te reinigen of een muur in een lichte kleur te verven. Echt dat maakt zoveel verschil! 

3. Plaats een boom(pje) als highlight

 Tuin door Earth Designs,
Earth Designs

Japanese style planting

Earth Designs

In plaats van te focussen op de mindere fraaie delen van je tuin kunt je ook een highlight creëren waar alle aandacht naartoe gaat. Denk aan een mooi klein bloeiend boompje of een Japanse Acer met zijn fijne rode of groene blad. Maak er een mooi perkje van met varens, mos en rotsblokken.

4. Voeg kleur toe

 Tuin door Gullaksen Architects,
Gullaksen Architects

Moroccan style garden

Gullaksen Architects

En wat is de beste remedie tegen saai of donker? Juist: KLEUR! Hoe fel je de kleur wilt is natuurlijk aan jou maar azuurblauwe tuinkussens voegen bijvoorbeeld net dat sprankje levendigheid toe. Kijk maar eens in deze tuin wat het felroze, het kleed en azuurblauw hier toevoegen!

5. Etaleer je exotische planten

 Tuin door Yorkshire Gardens,
Yorkshire Gardens

Modern Garden with a rustic twist

Yorkshire Gardens

Vraag je lokale tuincentrum naar bijzondere exotische planten en maak van deze planten een border met bijvoorbeeld kiezels op een minder fraaie plek in je tuin.

6. Plaats verschillende tinten groen

 Tuin door Ruth Willmott,
Ruth Willmott

Small urban garden

Ruth Willmott

Wil je graag wat variatie in je tuin? Speel dan met verschillende tinten groen om wat levendigheid aan te brengen. Zorg voor een rijk gevuld tapijt met lichtere en donkere groentinten en plaats vooral ook wat groenblijvende planten zodat je in de winter ook geniet!

7. Voeg wat (bloeiende) klimplanten toe!

 Tuin door Tyler Mandic Ltd,
Tyler Mandic Ltd

Reflected Glory – Holland Park Renovation

Tyler Mandic Ltd

Heb je veel schuttingen? Overweeg dan om hier wat klimplanten tegen aan te laten groeien. Klimop is natuurlijk de ideale evergreen (die je wel goed moet snoeien) maar overweeg ook eens een mooie groenblijvende Clematis zoals de Clematis Armandii. Die bloeit met een zee aan witte bloemen vroeg in het voorjaar!

8. Kies voor grote plantenbakken

 Tuin door Fraher and Findlay,
Fraher and Findlay

Lambeth Marsh House

Fraher and Findlay

Plaats je veel kleine potten dan ziet het er snel wat rommelig uit en ben je veel tijd kwijt met water geven. Kies daarom liever voor een paar grote bakken waarin je een prachtige grote bloeiende struik zet als highlight. Ook leuk om een afscheiding mee te creëren in je tuin.

9. Kies de juiste extra elementen

 Tuin door Aralia,
Aralia

Felsted Place

Aralia

Wanneer je onvoldoende licht hebt in je tuin, waarom dan niet zelf wat licht toevoegen? Een grote vuurplaats, grill of barbecue voegt zeker een schitterende highlight toe en verlicht je tuin als nooit tevoren!

10. Creeer een gezellige knusse sfeer

We maken niet alleen ons huis gezellig deze dagen maar ook de tuin! Vaak zijn een mooi kleurig kleed en wat gekleurde lampions al voldoende om die warme fijne sfeer neer te zetten. Denk aan warme sfeerverlichting, kunst, een vijver en accessoires. Echt, het geeft zoveel voldoening wanneer je er zo'n gezellige kleurrijke knusse plek van maakt! Wil je graag meer inspiratie? Lees dan ook even 10 ideeen voor een unieke tuindecoratie.

Gelukkig, dan hoeven we dus niet de tuin opnieuw aan te leggen!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten,

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!