Luxe droomvilla in jaren '40 stijl

Edwin Pesschier Edwin Pesschier
homify Klassieke woonkamers
Loading admin actions …

Persoonlijke aandacht en begeleiding zijn sleutelwoorden bij het proces dat Snellen Architectenbureau aangaat met zijn opdrachtgevers. Vanaf het begin worden zij betrokken bij de bouwplannen. Binnen de randvoorwaarden van de eindgebruiker werken Snellen Architectenbureau aan een huis op maat. Schetsen worden overlegd en gedurende dit proces krijgt het uiteindelijke project steeds meer vorm. Deze persoonlijke benadering houdt in dat elk project uniek is, en dat het bureau bekend is met diverse stijlen. In de fotoserie hieronder laten we jullie een luxe villa ontworpen in jaren '40 stijl zien. 

Voorgevel

voorgevel homify Klassieke huizen

We vinden deze villa terug in een gemeente in de provincie Utrecht, in een rustige, bosrijke omgeving. De woonhuizen in deze omgeving worden getypeerd door uiteenlopende stijlen. Binnen deze context vormt deze villa een mooie, ingetogen toevoeging tot het straatbeeld. De vorm van de villa, zijn uitstekende dakranden, horizontale roedes en terugliggende voegen in het metselwerk refereren allen aan de bouwstijl van jaren '40 woonhuizen. 

Achtergevel

achtergevel met garage en tuin homify Klassieke huizen Het opbouwen van,Raam,Wolk,Lucht,Plant,Boom,land veel,Armatuur,Gras,Huis

De achtergevel toont eenzelfde beeld. Ook hier treffen we dezelfde elementen en details die de villa zijn klassieke uitstraling geven. In het volume dat uitsteekt vinden we de master slaapkamer en de keuken  terug. De garage links is verbonden met de villa door middel van een tuinmuur. De experts van Snellen Architectenbureau plaatsten de meest gebruikte vertrekken van de woning aan deze zijde. Zo heeft men vanuit de woonkamer, werkkamer, eetkeuken en tv kamer uitzicht op de tuin.

Hal

Hal homify Klassieke gangen, hallen & trappenhuizen

De entree van de woning leidt naar een ruime en lichte hal. Vanuit de hal en overloop zijn de andere kamers te bereiken. Zo kunnen we vanuit deze positie rechtsvoor de keuken bereiken, en van daaruit doorlopen naar de woonkamer aan de linkerkant. De hal laat zich omschrijven als rustig en overzichtelijk. De trap naar boven leidt naar de eerste verdieping, hier zijn vier slaapkamers en drie badkamers gesitueerd. Op de zolder is een multifunctionele ruimte ingericht, alsmede een extra slaap- en badkamer. Omdat één van de gezinsleden een beperking heeft, is er ook veel aandacht besteed aan de toegankelijkheid en bruikbaarheid. Zo is de woning onder andere voorzien van een lift, die vanuit de hal te bereiken is en alle verdiepingen met elkaar verbindt, inclusief de zolder en kelder. In laatstgenoemde bevindt zich een zwembad, fitnessruimte, sauna, wijnkelder en was- en bergruimte.

Woonkamer

woonkamer homify Klassieke woonkamers Bank,Raam,Fotolijst,Gebouw,Hout,Kamerplant,Plant,Interieur ontwerp,Comfort,Woonkamer

Op de foto kunnen we de woonkamer zien. Het interieur is strak afgewerkt en wordt gecompleteerd door accenten in jaren '40 stijl. De hoge plafonds, de strakke open haard en de warme parketvloer geven de woonkamer een chique en klassieke sfeer. Het meubilair in de woonkamer oogt retro en klassiek, en past daarmee goed bij de algemene uitstraling van de woning. Achter ons is een boekenwand geplaatst over de gehele lengte van de wand. In het midden van die wand treffen we een doorgang naar de werkkamer, die door middel van schuifdeuren af te sluiten is. Op het homify-profiel van Snellen Architectenbureau vind u daar foto's van. 

Eetkeuken

eetkeuken homify Moderne keukens

Vanuit de woonkamer is de eetkeuken te bereiken, het hart van de woning. Hier brengt het gezin de meeste tijd door. Door zijn positionering schittert de keuken in het licht. Het witte plafond en de strakke, heldere wanden combineren fraai met de donkere, hardstenen vloer. De grote, spiegelende tegels geven de keuken een elegante uitstraling. Verschillende accessoires en decoratieve elementen zorgen ervoor dat deze ruimte bont en gezellig oogt. Let ook op de bijzondere designlampen boven het keukeneiland. 

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine