5 dingen die gelukkige mensen in huis hebben

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
Shabby Chic Antique Oak Kitchen Dresser , The Treasure Trove Shabby Chic & Vintage Furniture The Treasure Trove Shabby Chic & Vintage Furniture Landelijke keukens
Loading admin actions …

Je zou denken dat de gelukkigste mensen de meest grote huizen hebben die tot in elk detail onderhouden en vlekkeloos schoon zijn. Niets is minder waar! Onderzoeken hebben aangetoond dat wat gelukkige mensen echt blij maakt totaal andere dingen zijn, die je zeer waarschijnlijk ook zullen verrassen! Vraag het elke interieur designer en deze vertelt je graag dat wanneer je aan een vrolijk huis denkt, je misschien direct op kleuren uitkomt, maar we willen graag wat persoonlijker worden dan dat. En dus hebben we die echt verrassende elementen voor je verzameld die je echt gelukkig maken. Ben je een stralend, blij persoon met een huis dat positiviteit uitstraalt, voeg dan zeker deze elementen toe!

1. Een beetje wanorde

Natuurlijk wil je graag een schoon huis maar een klein beetje rommel overleef je heus wel! Wanneer we de experts geloven dan is dit zelfs de basis voor geluk! Wanneer je de spullen die je veel gebruikt binnen handbereik hebt dan levert dit een gevoel van gemak en geluk op. Dus alle reden voor een wekelijkse opruimbeurt in plaats van een dagelijkse. Niet te enthousiast: van teveel rommel worden we juist ongelukkig! 

2. Een hobby-ruimte

Wanneer je een kleine kamer over hebt waarom maak je daar geen hobbykamer van? Uit onderzoek blijkt dat creatief bezig zijn, gelukkig maakt en inspireert. En het maakt niet uit wat je doet. Of je nu lampen maakt van oude boomstammen, mooie bloemstukken of schildert. Een kamer waar je je creativiteit kunt laten stromen is echt een verrijking van je leven!

3. Een nostalgische oma kast

Het ziet er zo knus en gezellig uit zo'n nostalgische half open oma-kast. Het doet denken aan gezellige middagen rondom de keukentafel met thee en verse taart en urenlang gezellig kletsen. Alles met een beetje historie of persoonlijke resonantie voegt toe aan een persoonlijk huis en maakt je gelukkiger. Of dat nu een familiestuk is of wat antieke keukenspullen van oma.

4. Planten

Is het je ooit opgevallen hoeveel gezelligheid en schoonheid planten kunnen toevoegen aan je huis (mits de juiste en op de juiste manier geplaatst)? Dus nee, we bedoelen geen Sanseveria's in lelijke bruine potten op een rij. Maar wat dacht je van een paar smalle uitgeholde boomstammen met wat fraaie planten erin of een hangende plantentuin? Ze reinigen direct de lucht en houden je dus gezond! Wil je meer weten welke planten de lucht reinigen? Lees dan ook even dit artikel.

5. Luxueuze, design en gezellige accessoires

En natuurlijk moet je jezelf regelmatig verwennen met wat moois. Echte schoonheid waar je dagelijks van geniet, voegt enorm veel toe aan je geluk. Dat kan een mooi kleurrijk designitem zijn maar ook wat mooie kaarsen in een glas, een kleurrijk plaid voor op je bed of een prachtige grote vaas waar je elke week een prachtig boeket in plaatst. Verwen jezelf dus vooral af en toe met iets moois dat past binnen de stijl van je huis! En ja, ook kaarslicht maakt gelukkig, dus plaats zeker een paar kaarsen.

Gelukkig hebben we ze allemaal in huis!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine