10 manieren om meer ruimte te creëren zonder te verhuizen

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

10 manieren om meer ruimte te creëren zonder te verhuizen

Johan van Dijk Johan van Dijk
  door GK Architects Ltd,
Loading admin actions …

Ben je iemand die met een chronisch ruimtegebrek te kampen heeft in huis? Misschien lijkt verhuizen dan wel je enige uitweg, maar er zijn altijd andere slimme oplossingen te bedenken. Elke interieurontwerper zou je op dat gebied kunnen helpen, maar wij hebben al vast 10 slimme manieren voor je op een rijtje gezet. Experimenteer daar maar lekker mee en verras vrienden en familie met de meest creatieve oplossingen in je huis. Toch is het allerbelangrijkste dat je er zelf blij mee bent. En dat gaat vast helemaal goed komen!

1. Maak ruimtes multifunctioneel

 Slaapkamer door Black and Milk | Interior Design | London,
Black and Milk | Interior Design | London

Modern New Home in Hampstead – master bedroom

Black and Milk | Interior Design | London

Waarom heb je daar niet eerder aan gedacht? Heb je behoefte aan je eigen werkkamer maar heb je geen ruimte meer over? Maak dan de slaapkamer multifunctioneel door een bureau te plaatsen! En anders kun je ook altijd een hoekje van eettafel daar voor gaan gebruiken.

2. Benut loze ruimtes efficiënt

Loze ruimtes zijn zonde om niet te gebruiken. Zo kan die lege hoek onder de trap op hele efficiënte wijze als boekenkast worden gebruikt. Een deur heb je niet eens nodig, want op deze manier geeft het een heel erg mooi beeld.

3. Gebruik ideeën uit de kleinste huizen

 Keuken door  Design,

Als je voor je eigen huis leuke en ruimtebesparende ideeën wilt gebruiken, neem dan eens (digitaal) een kijkje in een kleine woning als een studio. De leukste inspiratie kun je daar vinden! Een hoogslaper of een klein eettafel: dit voorbeeld kan jou zeker verder op weg helpen.

4. Meerdere functies voor de bank

 Woonkamer door THE STORAGE BED,
THE STORAGE BED

The Sofa Bed Co.

THE STORAGE BED

Je bank hoeft niet alleen maar een bank te zijn. Een slaapbank kan bijvoorbeeld je woonkamer in een logeerkamer veranderen. Of je koopt een bank waaronder opslagruimte zit voor al die spullen die je ergens anders niet kwijt kunt.

5. Nog meer lege hoekjes

Niet alleen onder de trap kun je een nieuwe kast of opslagruimte in gebruik nemen, op heel veel andere plekken in je huis zijn ook van die lege hoekjes die heel goed een herbestemming kunnen krijgen. Deze gang is daar een wel heel erg fraai voorbeeld van.

6. Maak gebruik van je zolder

De zolder is zo’n ruimte die vaak alleen voor opslag gebruikt wordt. Maar als je er iets meer moeite voor gaat doen, kan die ook prima als (extra) slaapkamer worden gebruikt. Als je daar meer van wilt weten kun je ook hier even een kijkje nemen.

7. Ruimte in de tuin

 Garages/schuren door TreeSaurus,
TreeSaurus

Bicycle storage

TreeSaurus

De ruimte in de tuin is vaak ook heel erg goed te gebruiken voor extra opslag. Een tuinhuisje, een extra schuurtje of zo’n hele bijzondere box als op de foto: het kan er allemaal voor zorgen dat je opslagcapaciteit weer helemaal op peil is.

8. Nog een slaapbank

 Woonkamer door Loaf,
Loaf

Cloud love seat sofa bed

Loaf

Die slaapbanken kunnen we maar niet loslaten. Het is ook zo’n handig idee om mensen te kunnen laten logeren! En voor de rest zie je hier ook een prachtig stijlvol ingerichte woonkamer. En dat is het leuke van multifunctionele oplossingen: je kunt ze altijd in de meest prachtige stijl uitvoeren.

9. Voeg kleine designelementen toe

  door Research + Design,
Research + Design

Leather door handle in custom birch ply door

Research + Design

Zo maar designelementen die je toe kunt voegen. Leuke kastgreepjes, accessoires en ga zo maar door. Met een beetje creativiteit kun je zo ver komen!

10. Een smalle open kast

Is de gang vrij smal, maar heb je nog wel een klein beetje ruimte over? Een smalle open kast is dan in een handomdraai gerealiseerd! Planken voor je schoenen en een rail voor jassen maken er iets meer van dan een kapstok alleen. En plaats dan ook gelijk hier wat leuke accessoires zodat je het decoratieve en het praktische op een schitterende manier met elkaar kunt verenigen.

Heb jij nog een leuke tip om toe te voegen? Laat hieronder gerust een bericht achter!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten,

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!