Minimalistisch droomhuis met een kleurrijke en klassieke twist | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Minimalistisch droomhuis met een kleurrijke en klassieke twist

Stoa. Stoa.
Minimalistische keukens van ISLABAU constructora Minimalistisch
Loading admin actions …

Je weet dat wij van homify je alleen de leukste en mooiste projecten willen laten zien. We zijn van mening dat we dit met dit project weer voor elkaar hebben! We gaan kijken naar een schitterend appartement in Santa Catalina, Palma de Mallorca. De woning was niet leegstaand of bouwvallig, maar deze was gewoon door de tijd ingehaald. En als zoiets het geval is kun je maar beter tot actie overgaan! Tijdens het verbouwingsproject heeft de woning een hedendaagse look gekregen met mooie minimalistische trekken. Echt een woning van onze tijd! Hieronder nemen we je mee op een tour door de woning, zodat je zelf kunt zien hoe zeer de woning veranderd is. Het is echt een supermooie woning geworden waar een gezin of stel heerlijk kan wonen. Ga met ons mee naar Mallorca en geniet de nodige inspiratie!

Voor en na

We zien hier een split screen van de oude en de nieuwe staat. Wat een verschil en wat een werk moet er ingezeten hebben om de nieuwe woning het levenslicht te laten zien. Daarvoor zijn kennis en kunde nodige, wat een geluk dat de bewoners deze konden inroepen van Islabau Constructura, een expert op dit gebied. Tijdens de renovatie zijn een aantal dingen veranderd, een voorbeeld daarvan is de stenen vloer, die moest het veld ruimte voor een warmere houtvloer. Ook de wanden krijgen een opknapbeurt, waarbij er gekozen is voor een witte verf. Dit weerkaatst het daglicht beter door de ruimte.

Woonkamer

In de eerste kamer, de woonkamer, zien we een overvloedige lichtval. Dankzij de grote ramen zonder gordijnen komt het daglicht met bakken binnen. We ervaren hier een sfeer die nog het meest lijkt op die in een lounge van een 5-sterren hotel. Een van de mooiste aspecten aan deze kamer is de minimalistische inrichting; moderne meubels zorgen voor het nodige comfort. Het contrast tussen het koele wit en de warme vloer is schitterend te noemen. Dit is een ruimte waarin je je de koning te rijk voelt. Precies een woonkamer die toegesneden is voor een jong stel!

Genieten

Een badkamer is de plek om te genieten, van het warme water, een verfrissende douche en natuurlijk de lichte sfeer. Elke morgen of avond begint goed met een bezoekje aan je eigen badkamer. In deze ruimte is er alles aan gedaan om een hedendaagse inrichting te realiseren. Links treffen we een mooie douche met een transparante glaswand, zo kun je zonder dat de ruimte overal nat wordt, genieten van een lange of korte douche. In het midden zien we de wastafel die in een zwevend meubel is geïntegreerd. Daarnaast zien we de absolute trots van deze badkamer, het zalige bad. Ga gewoon even een uurtje in bad en je voelt je weer een volkomen nieuw mens. De strakke looks van deze badkamer spreken tot de verbeelding.

Voor en na

Ook hier laten we je even een voorbeeld zien van de oude en nieuwe staat van de woning. De oude badkamer was niet meer om aan te zien. Zo´n 1000 jaar gelegen was deze waarschijnlijk high-end, maar tegenwoordig kunnen dit soort inrichtingen echt niet meer. Al was het alleen maar vanwege de donkere sfeer in deze kamer;  er moest snel een update komen voor dit washok. Daaronder treffen we nogmaals de hierboven besproken badkamer. Er zijn niet veel woorden nodig om te beschrijven wat de nieuwe indeling voor de ruimte gedaan heeft. Het is een wereld van verschil! Samen met een geschikte expert realiseer je al snel je een geslaagde transformatie van je badkamer.

Slaapkamer

Deze kamer heeft een ongecompliceerde inrichting, precies zoals we verwachten van een slaapkamer in een mediterraans land. Het heldere kleurenschema zorgt voor een kalme touche die ons in de juiste stemming brengt. Terwijl de fleurige kussen en meubels voor het strand gevoel zorgen. Na een bezoekje aan de Middellandse Zee kom je hier even helemaal tot rust. Om daarna fris aan de avond te kunnen beginnen. Drijf weg op de golven van een droom. Heerlijk genieten in Spanje is hier een vanzelfsprekendheid. Meer mooie ideeën voor de slaapkamer vind je hier!

Toppunt

We kunnen niet anders zeggen dat deze keuken het toppunt van minimalisme is. Het keukeneiland lijkt met de wand erachter te versmelten. Ook hier weer treffen we de dominante invloed van het monochrome wit. Natuurlijk is het tegenwicht daarbij aanwezig, namelijk de warme houtvloer. Let eens op de praktische indeling van de keuken, hier heb je toch alle ruimte om te genieten van de culinaire activiteiten, alleen of met een vriend of vriendin. Een ruimte als deze, met veel wit en een strakke ontwerptrant, nodigt wel een beetje uit om subtiel te experimenten met kleuren en organische vormen. Be creative! 

Deze oude boerderij werd omgetoverd tot een modern woonhuis.

Wat vind je van deze transformatie? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!