Oude boerderij wordt megamoderne villa | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Oude boerderij wordt megamoderne villa

Stoa. Stoa.
Moderne woonkamers van Studio 06 Modern
Loading admin actions …

Een oude boerderij is volkomen getransformeerd. Deze was smerig en niet langer bewoonbaar naar de huidige maatstaven. Gelukkig bestond de optie dit bouwval nieuw leven in te blazen. De woning heeft nu een verfijnde sfeer en veel wooncomfort. Er is een huis gecreëerd met twee verdiepingen, waarbij een sterke koppeling tussen de verschillende functies in de woning opvallend is. Het oorspronkelijke gebouw is gerenoveerd, maar daarbij was het behoud van enkele authentieke elementen wel belangrijk. Een optimalisatie van de natuurlijke lichtval stond op het programma. Deze moderne villa geeft ons dus veel inspiratie en ideeën voor de update van onze eigen woning. Precies zoals we het graag aan je presenten! Kijk dus snel met ons mee en vang de nodige inspiratie!

Oude staat

We zien hier de woning in zijn oude staat: volkomen gestript en onbewoonbaar. Natuurlijk was dit nodig om er een modern woonhuis in te kunnen realiseren. Ondanks de vervallen staat zien we een woning met veel potentie. Het is bij dit soort projecten altijd belangrijk te denken in oplossingen en niet in problemen. Het is geen probleem deze woning, maar een uitdaging! De authentieke elementen die nog te gebruiken zijn, die veel sfeer aan de moderne woning kunnen geven, worden natuurlijk niet vergeten in het hele proces.

Nieuwe look

We kunnen onze ogen haast niet geloven. Is dit hetzelfde huis dat we net ook al zagen? Ongelooflijk! Wat je al niet kan doen met een stel handige handen en goede ideeën. Kennis en kunde zijn bij dit soort projecten onontbeerlijk. En als je nu van jezelf weet dat je niet per se te de beste klussers ter wereld hoort, neem dan eens contact op met een expert. Zij kunnen je helpen met de realiseren van je eigen woningupdate. Deze nieuwe gevel spreekt boekdelen; van elk bouwval is nog wel een prachtige woning te maken! We gaan snel even binnenkijken.

Woonkamer

Eenmaal binnen gekomen zien we een visuele rijkdom die alleen maar past binnen een moderne kamer. Zoals de rode wand met de oversized klok, dat is toch alleen maar mogelijk in een postmodern appartement. De woonkamer bestaat uit twee delen, waarbij een vide de ruimtelijkheid vergroot. Het plafond rechts zorgt voor een intiem gedeelte waar de sofa staat. In deze kamer wordt de kunst van het leven tot grote hoogten gevoerd. De trap lijkt te zweven en brengt ons naar het niveau waar de slaapkamers zich bevinden.

Andere hoek

Het is een licht appartement met een grote raampartij, die de keuken en de woonkamer (een geheel) voorziet van het heldere daglicht, een vereiste om fijn te kunnen wonen. De keuken is compact, maar beschikt wel over alle noodzakelijk faciliteiten, en een beetje meer. Let eens op de wandkast met oven en de strakke afwerking. Een plaatje! De eettafel is een centrale figuur in deze culinaire zone, daar kun je met je gezin, vrienden en familie heerlijk dineren. Zeker tijdens de feestdagen is de ruime opzet van de kamer zeer gunstig. Meer mooie ideeën voor de eetkamer kun je hier vinden.

Transparantie

We bevinden ons op het niveau boven de woonkamer. Het valt direct op dat het concept van transparantie ook hier een belangrijke rol vervult. Was het beneden vooral de ruimte en de grote raampartij waarin we dit terugzagen, nu is het ook de vloer die meedoet op dit terrein. Het raam in de vloer maakt het mogelijk om naar beneden te kijken. Dat is erg bijzonder, maar niet alleen daarom is dit element een uitkomst. Ook qua belichting is dit een slim idee, want het licht komt nu ook van onderop op deze verdieping. Laat je inspireren! 

Een prachtig lichtplan voor je woning brengt deze in de zevende hemel.

Wat vind je van deze woning? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!